Ondertussen ben ik (Dustin Hertz) al vanaf 2000 actief in- en rond diverse discotheken en festivals. Uiteraard ben ik niet de enige die al die tijd al meedraait. Naast mij zijn er nog veel meer al vele jaren actief. De een met wat meer succes dan de ander. En zoals dat in het normale arbeidscircuit ook gaat, kunnen de grijze haren uit de DJ scene er ook al aan mee doen: jubileum feestjes! Geen goedkope horloges of foeilelijke glazen fruitschalen met bedrijfslogo’s, maar dikke fissa’s met een waslijst aan DJ’s, vette lichtshows en “hartverwarmende” danseressen!

Vorig jaar mocht ik al aantreden voor 15 Years DJ Yorick, The BIG Reunion (waar ik ook een officiële remix van het anthem voor aanleverde). En kort daarna was het 25 Years DJ Yves (voor de echte die hard gabbers onder ons, de resident en drijvende kracht achter het legendarisch Club X), waardoor Studio76 even helemaal gifgroen oogde. Maar het meest recente jubileum was van mattie Pat B. Deze freestyle duizendpoot zit dit jaar 15 jaar in het vak, en had de collega’s, die onder z’n speeddial zitten, uitgenodigd om mee te komen draaien op dit (zo nu blijkt) legendarisch event.

Toen ik de aanvraag binnen kreeg, was de stemming al gezet. De totale line-up zat vol muzikale confetti shooters, en paste perfect in mijn straatje. Classics, freestyle, Belgische sounds, afsluiten met toegankelijke hardcore, my red cup of vodka! Dit was duidelijk een nacht om naar uit te kijken. Kers op de taart: het was in de Futur in Turnhout, een ondergrondse locatie waar ik nog niet eerder had gestaan, maar wel hele goede verhalen over had gehoord.

Op de avond zelf had ik de luxe dat wij (misses Hertz geeft niet zo heel veel om freestyle, maar dit wou ze niet missen) werden opgehaald door mattie Clayton Cash. Eenmaal aangekomen, stonden we in de rij te wachten om naar binnen te kunnen. Het lowend van de kelder dreunde door de betonnen platen onze schoenzolen in. Hoezo in de stemming komen? Bij het betreden van de zaal waren Pat B en zijn aanstaande Miss Puss het volledige Pat B repertoire aan het doorjagen. En dat zijn nogal wat tracks, als je weet dat hij sinds 2005 al platen, MP3’s en USB’s uitbrengt. De set bevatte zelfs een zeer exclusieve remix van 1 van zijn eerste platen, waar meneer zelf nog niks van af wist (meer info volgt nog wel in een latere column).

Na dit familie B uitje, was het tijd aan Mr Pussy Lounge, de hit machine uit Vlaardingen, de Pat B ginger brother: Ruthless! Ik heb deze held echt al heel vaak gehoord. Van groot podia met 25.000 man tot in een kelder met 30 Schultenbrau zuipende farmers (beide in hetzelfde weekend notabene), hij stelt nooit teleur. Ook deze avond niet! Het was gaan met die banaan, Ruthless style!

Maar om 01:00 was het dan toch echt tijd om aan te treden. En wat een uur was dat! Vooraf kregen we te horen dat dit een Pat B & Friends uur werd. In totaal stonden er gewoon 8 (!) DJ’s achter de decks. In alfabetische volgorde traden de volgende strijders aan: Clayton Cash, D-Vinity, Dustin Hertz, G-Swatt, Orphan, Pat B, Ransom & Yorick. En om het verhaal duidelijk te vertellen, was daar MC Creature! Één grote mengelmoes aan routiniers en fanatiekelingen. Ondanks dat het zo’n grote USB wisseltruc was, verliep de set vlekkeloos en kende het een shitload aan sfeermomenten. Immers: iedereen wou die ene vette track draaien. L’Amour Toujours, Fistpumpin’, Frans Bauer (for real, this is Thunderdome), Nobody Said It Was Easy, feest met een hoofdletter F! Gooi daar een ultra fanatieke crowd bij, en je hebt een dampende Futur. Het ging er zelfs zo ruw aan toe, dat halverwege onze set een podiumdeel achter de DJ booth verstevigd moest worden, omdat we anders wel eens met 3 man over konden blijven. Zo is hoe wij rollen!

Connekted_Events

Gelukkig konden we de DJ booth in 1 stuk overleveren aan the-legends Dark-E en Bjorno, die na ons door pakten met alleen maar dikke Belgische classics. Oow-ja-moment na oow-ja-moment volgde. Het was ook rond dit uur dat de halve fles rode vodka z’n werk begon te doen. Maar met een vrolijke dronk, levert dat geen gevaar voor de directe omgeving.

Uiteindelijk zijn we rond een uur of 4 toch maar op huis aan gegaan. De alcohol had z’n werk gedaan en de air was uit m’n Max gelopen. Als een Alfa met platte banden plofte ik in de auto van Clayton Cash. We kunnen terugkijken op een heel mooi event, waarvoor alle props richting familie B, Connekted Events stagemanager Lex en Fotografie Lexooo! Deze gaat de boeken in als: LEGEN-wait-for-it-DARY! Dit soort feesten vergeet je niet snel, en dat wil je ook niet. Wat mij betreft mag hij elk jaar een jubileum feestje geven. Want in tegenstelling tot wat je normaal verwacht van jubileum feestjes, zijn deze DJ versies wel bruter dan bruut!

Check hieronder een visuele vertaling van dit epische spektakel door de mannen van Flashback Media: