Afgelopen weekend gaf de freestyle koning zijn verjaardagsfeest. Hoogstraten en omgeving moet die gemerkt hebben! Lees hier mijn Pat B Birthday Bash 2016 report.

Pat B Birthday Bash 2016

Het is voor mij elk jaar zo’n beetje vaste prik: een Pat B birthday bash bezoeken. Waar het feest tot enkele jaren nog weleens van locatie wisselt, is het dit jaar ook weer te doen in Hoogstraten! De locatie was het legendarische Highstreet 2.0 in Hoogstraten. Een discotheek die al meer dan 25 jaar tot de Belgische top clubs behoort.

De line-up zelf loog er ook al niet om. Met headliners als Mark With A K, Lowriderz, DHT en Pat B zelf weet je dat het feest gegarandeerd is.

Herinneringen

Op de avond van het feest zit ik standaard in de studio om nog iets af te werken. Een beetje tweaken hier, een beetje tweaken daar. Je krijgt niet vaak een gelegenheid als deze om je tracks te testen, dus daar maak ik gebruik van. Omdat ik samen met Clayton Cash en G-Swatt van 23:00 tot 00:00 sta, is het op tijd vertrekken. Onderweg pikken Francis en ik nog vrienden Mark, Margo en Rudy op. De stemming zit er goed in! We zijn ondertussen allemaal dertigers (nouja, bijna dan heh Margo). Vroeger was Highstreet voor ons al de place to be. Onderweg vragen we ons dus terecht af of ze nog steeds de Cocktail van de maand serveren en of om 2 uur 15 minuten hip hop gedraaid gaat worden. We zullen het zo weten!

Gefeliciteerd

Als we aankomen kunnen we niet voor de deur parkeren. De parking is vol. Maar dat is niet het enige obstakel. Er staat ook een flinke rij. Bezoekers zijn op tijd gekomen om niks te missen. Er zijn maar weinig discotheken waar er nog een rij voor de deur staat. Highstreet is er deze nacht 1 van. Uiteindelijk parkeren we dus op de 2e parking en lopen we binnen enkele minuten naar de ingang. Boven de ingang flikkert de lichtkrant “King of freestyle”. Daar is niks aan gelogen. Eenmaal binnen worden we vriendelijk ontvangen door de heren van Connekted Events.

Als we via de zaal naar de backstage lopen, valt het op dat de dansvloer al gevuld is. Miss Puss en Nowaxx zijn lekker aan het opwarmen. Ondanks dat mensen pas net binnen zijn, lijken ze al goed opgewarmd en dansen ze vrolijk mee op alles wat Sanne en Henk voorschotelen. Eenmaal achter feliciteren we Pat met zijn verjaardag (dat is op tijd, want eigenlijk is hij 2 december pas echt jarig). Op de tafel pronkt een grote slagroomtaart met de flyer van vanavond. Wie zin heeft, kan nog even een lekker puntje taart wegwerken.

Clayton Cash en G-Swatt zijn inmiddels ook binnen. Iedereen staat gezellig te ouwehoeren. Wanneer Francis, Rudy, Margo en Mark een plekje zoeken in de zaal, ga ik m’n spullen pakken, want om 23:00 moeten we de eerste plaat instarten.

Krappe bedoeling

Als je Highstreet kent, dan weet je dat die een prima DJ booth hebben. Dat is ruim voldoende als je solo moet draaien. Maar met 3 man wordt het een beetje knuffelen, zeker als je nog eens 2 DJ’s moet afwisselen. En om er helemaal een Olympische sport van te maken: er moest ook nog een grote lichttafel van de LJ vervangen worden. Iets was er doorgebrand of vastgelopen, want in de zaal stonden alle lichten even aan. In lichte paniek werd er backstage gewisseld van apparatuur. Wij maken plaats voor een snelle wisseltruc van LJ en management. Het gaat zo snel dat de meeste mensen het niet eens door hebben. Hans Klok zou er jaloers op zijn en Max Verstappen zou ze in z’n team willen hebben. Als de lichttafel weer helemaal werkt, kruipen we door het luik de booth in. Het is een beetje een kattenluikje, maar dan net wat groter. Een Miss Puss lukt dat prima (get it.. kattenluikje 😉 ), Carl Cox zou wat meer moeite hebben.

Intro

Miss Puss en Nowaxx zijn al lekker bezig! Patrick had al ingefluisterd dat we vol gas konden gaan. En dat is dus ook wat we doen. Aangezien ik als eerste in de booth sta, selecteer ik Turn The Tide. Het origineel is hier vroeger enorm veel gespeeld, dus het lijkt mij een goed plan hier mee te beginnen. Als ik hem inmix trekt Clayton Cash me aan m’n shirt. Blijkbaar had Henk deze net gedraaid. Door al het gemiep en gechat heb ik dat alleen helemaal niet meegekregen. Gelukkig is daar MC Pat B die toevallig toch nog wat wil aan- en afkondigen. De schuif gaat dicht en ik selecteer snel een andere track, zet het cue point en we zijn ready to go. Normaal is het altijd G-Swatt die een verkeerde intro o.i.d. instart, en daar jen ik hem veelvuldig mee. Maar ik vrees dat ik hem nu kanonvoer voor treitereitjes heb gegeven 😉

img_8736

23:00 – 00:00

We hebben tijdens onze set 3 CD spelers ter beschikking, dus ieder claimt een deck en fader op de mixer. Dat is super eenvoudig, want je hebt dan geen gepuzzel met gelinkte spelers. De set zelf is een mengelmoes van classics, freestyle, tekstyle en bootlegs. Eigenlijk zoals je dat gewend bent van ons. Er wordt niet ingehouden. Zo worden gegarandeerde heee-hoo platen als Sending My Love, Wonderwall en My Beat 2016 gedraaid. Maar ook mijn remix voor Pat van Love Of My Life laat ik voorbij komen. Aangezien de microfoon dichtbij ligt, maak ik gretig gebruik van de mogelijkheid om deze nog even aan te prijzen (het USB album waar deze op staat wordt verkocht bij de kassa).

Voor de DJ booth staan de echte party tijgers. Jongens en meiden die ons zowat overal komen supporten. Het is altijd super tof om die gezichten weer voorbij te zien stuiteren. Hun fanatieke party houding heeft ook deze avond weer een positief effect op ons en de andere bezoekers. RESPECT! Aan 1 van hen (Nathalie) dank ik ook al die vette videoopnames _o_

Tegen het einde van de set komt Patrick zijn spullen installeren. Om 00:00 staat namelijk Pat B Live in de planning. Geen DJ set, maar een controller met drumpads. Wij draaien de laatste plaat en geven de microfoon aan Patrick. We worden afgekondigd en hebben weer een uur lang genoten. Maar nu is het aan de ster van de avond!

Ouwehoeren

Als we eenmaal terug backstage komen, zijn daar een hoop bekende gezichten bij gekomen. DJ Potato is aan komen waaien, maar ook Royal S, Fanatic Chaoz, Ruthless en Bestien (die zo een set gaat doen). De koelkast met drank moet regelmatig aangevuld worden. Maar ondanks dat het een ongestructureerde zooi lijkt, is het net 1 grote netwerkborrel.  Er wordt volop gelachen, geroddeld, gekletst en slap geouwehoert. Maar we doen ook zaken! Met Nowaxx heb ik namelijk zojuist besproken om binnenkort samen de studio in te gaan. Ik heb hem recent een snippet laten horen, en die wil hij graag verder uitwerken. We hebben het even over de aanpak en zullen komende week vast wel even een moment prikken. Super vet!

Van Pat B Live krijg ik niet direct iets mee, behalve dan dat het publiek in die 15 minuten ongekend vaak uit hun stekker gaan! Heerlijk dat hij dit voor elkaar krijgt. Een prachtige kroon op al dat harde werken. Zeker als 1600 man helemaal los gaat!

 

Terug in de zaal

Eenmaal terug in de zaal is Bestien bezig. Zijn sound is specifiek. Ik houd er wel van! Je merkt wel dat de oudere bezoekers een beetje zoekende zijn. Maar de jongere tekstylers weten er wel raad mee! Het gaat van links naar rechts, en ook hier blijven de reacties niet achter. Daarna is het aan Lowriderz. Los van dat deze mannen erg goed bezig zijn, ben ik ook fan van de alter ego’s Gianni en Benny. Het kot gaat d’r aan zodra hun eigen hit “Get Low” d’r in komt.

Uiteindelijk is het Pat zelf, die tussen 02:00 en 02:30 nog eens de tent mag afbreken. Ondanks het lage bloedpercentage in z’n alcohol, gaat dit allemaal weer vanzelf. Heerlijk! En machtig mooi om te zien dat hij zo’n trouwe aanhang heeft. Mensen gaan er voor. Ook tijdens deze set straalt de gezelligheid en gemoedelijkheid er vanaf.

Uiteindelijk draagt Patrick het stokje over aan Mark With A K. Als je denkt dat het kot ondertussen kapot is gespeeld, dan heb je het mis. Mark perst de energie er nog een keer uit. Hee hoo alom, heerlijk! Het is een typische Mark With A K set, waarbij je van links naar rechts geslingerd wordt. Sfeer zoals alleen deze routinier dat kan wegzetten.

img_8731

Snackbar

Tegen de tijd dat DHT begint, wordt mij in het oor gefluisterd dat er ondertussen wat knorrende maagjes zijn gesignaleerd. We gaan naar de snackbar om ons te voorzien van een midnight snack. In de snackbar aangekomen blijkt het topdrukte. De man achter de toog is merkbaar gestressed. Ik heb nog nooit iemand zo agressief “KROKET!!!” horen roepen. Alsof de kroket een inkomende mortiergranaat is. Alleen een flinke bink durft dan nog z’n kroket op te halen. Maar misschien zijn er ook enkele pielen geweest die hem flink op z’n zenuwen hebben zitten werken, dat kan natuurlijk ook. Uiteindelijk is hij tegen ons wel vriendelijk, we hebben hem ontstressed 😉

Na het hapje eten is de vermoeidheid echter wel toegeslagen. We besluiten om er een punt achter te zetten. Na het diverse handen schudden, navigeren we ons richting de auto. We hebben weer een prachtig feest achter de rug, met dank aan Pat, Connekted Events en Highstreet 2.0 !

Foto’s

Check hierboven de foto’s van Fotografie Lexooo en tag jezelf en of je vrienden 😉

Thanks voor de mooie avond Patrick!