4 februari was het weer tijd voor HET indoorfeestje van het jaar, Hard Bass! Wij van EveryBeat waren er natuurlijk bij. Benieuwd wat wij ervan vonden, lees dan snel verder.

AANKOMST HARD BASS

Wij zijn met de taxi en worden vrijwel voor de ingang afgezet. Eenmaal bij de ingang kunnen we vlot doorlopen. Er is een korte rij maar eenmaal binnen kunnen we vlug door. Nadat onze ticket zijn gescanned kunnen we een Gelredome Wallet halen. Hier kun je geld opzetten en dit is dan de betalingswijze voor het feest. Je kunt kiezen voor kleine kluisjes of een wat groter kluisje, erg fijn voor mensen die net wat meer spullen bij zich hebben. Wij zijn binnen, dus laat Hard Bass nu maar echt beginnen 😉

SFEER

Vanaf het moment dat we binnen zijn bij Hard Bass zit de sfeer er goed in. Het is al enorm druk in het GelreDome. Wanneer we vanuit de ring de tribune oplopen, krijgen we een goed overzicht over de hele zaal. Dit geeft wel even een kippenvel moment. Zoveel mensen, zoveel lampen en lekkere muziek maken het toch wel echt tot een vet geheel.
Eenmaal op de vloer is het even zoeken naar een plekje waar we met heel de groep kunnen staan. Het is zo enorm druk dat we soms echt een beetje tegen elkaar aan komen te staan. Verder is het op sommige plekken in de zaal ook echt enorm warm. Dit zorgt ervoor dat ik  af en toe even uit de mensenmassa moet stappen om weer even wat rust te creëren.

MUZIEK

Ondanks dat Hard Bass het grootste indoor feest is van het jaar, vind ik het dit jaar een beetje tegenvallen. Mede door de drukte. De verschillende teams draaien wel allemaal snoeihard en aan de muziek heeft het dan ook zeker niet gelegen.

Team Blue draait zowel klassiekers als nieuwe tracks, dit geldt ook voor Team Green. Tijdens Team Green en Team Blue zijn de tracks nog niet heel hard en rauw. Maar langzaamaan komen de hardere en rauwe tracks waar de gehele zaal op wachte! Wanneer Team Blue het nummer ‘Frozen’ ingezet, veranderd de hele zaal in een groot koor. Iedereen zingt uit volle barst mee. Mega grappig om volwassen kerels te zien zingen op dit nummer van de gelijknamige film Frozen. Dit is wel echt een super vet moment.

Team Red draait echt heel hard en wij vinden dit wel lekker. Dit maakt het voor Minus Militia echter wel moeilijker om hier na nog te spelen. Al met al draaien ze wel goed, maar niets kan tippen aan de kippenvelmomenten tijdens de set van de veldhovense dj B-front. Zijn anthem Deepest Wave wordt goed ontvangen door het feestende publiek. Op dit moment zit ik even op de tribune, en heb ik een goed overzicht van heel de zaal. Dit is wel echt mega gaaf om te zien!

Hard bass

KOSTEN

Het concept van de Gelredome Wallet is echt fijn. Je krijgt meteen te zien wat je nog aan saldo hebt en ziet ook gelijk de prijzen van de drankjes. Voor fris betaalde je 2,85, voor mixdrankjes betaalde je 8,50. Je kunt de Wallet overal in de gelredome opwaarderen. En het tegoed wat er op het einde van je avond nog op je pasje staat kun je terug laten storten op je rekening. Mega fijn systeem dus.
Het terugvragen duurt niet lang. Je kunt je heel gemakkelijk en simpel registreren en je tegoed zien. Zo kun je ook precies bijhouden wat voor bedragen je uitgeeft en je uiteindelijk hebt uitgegeven. Ook is het fijn dat je niet het geld wat op het pasje staat perse moet uitgeven.
Op andere feesten werkt het nog met muntjes en deze wil je natuurlijk niet mee terug naar huis nemen, dus dan ga je ze opmaken. Dat hoeft hierdoor dus niet meer. Ik zou willen dat op dit op meerdere feesten ingevoerd werd. Het enige kleine nadeel wat er aan vast zit is dat het minder makkelijk is om voor meerdere mensen drinken te halen, mits er natuurlijk genoeg saldo op je pasje staat.

SANITAIR

De wc’s bevonden zich in de ring van het GelreDome. Gelukkig was er rechts langs het podium een binnenplaats waar nog een extra gelegenheid was om naar de wc te gaan. Als je naar de wc’s in de ring ging, was je wel even onderweg. Je moet namelijk door alle mensen heen, vervolgens de tribune op om zo bij de wc’s in de ring aan te komen, waar het  best druk kon zijn. Ook waren deze WC’s niet altijd even schoon. Wel werden ze bijgehouden en aangevuld. Even naar de wc gaan kon je wel ongeveer een halfuur kosten, dit is natuurlijk wel jammer.

Sidenote

Wat me enorm opviel was dat de beveiliging random mensen vroegen om mee te lopen. Deze mensen werden vervolgens nog extra gefouilleerd. Een jongen werd meegenomen en moest zelfs zijn schoenen uit doen en werd van top tot teen gefouilleerd. Waarna deze jongen gewoon weer mocht gaan en echt even een blik in zijn ogen had van ‘wat overkomt mij nu?’. In de zaal kwam ook regelmatig een groep beveiligers voorbij lopen die vooral aan het observeren waren. Nog niet eerder viel het me op dat ook de beveiliging zoveel in het publiek te zien was. Dit mocht de pret niet drukken want de mensen gingen gewoon lekker door alsof er niets aan de hand was.

Hard bass

Verdict

Al met al, vond in Hard Bass een leuk feest. Er werdt goed gedraaid, het publiek had er merkbaar zin in en ook de aankleding zag goed uit. Toch vond ik het door een aantal punten een beetje tegenvallen en ik hoop dat de organisatie hier volgend jaar rekening mee houdt. Op naar het volgende B2s feest!