Vandaag staat er een kort ritje op de planning, wij gaan namelijk naar Paperclip Festival! Zonder al te veel verwachtingen maar met goede zin en een lekker zonnetje vertrekken wij richting Eersel!

Aangekomen worden we ontvangen op een rode loper, waardoor je gelijk het echte bioscoop gevoel krijgt. Dat begint al goed 🙂
Snel een locker en muntjes scoren en we kunnen het terrein gaan verkennen.

Paperclip Festival 2017

Dit is onze eerste editie van paperclip en we zijn dan ook aangenaam verrast door de grote van het terrein! Lekker ruim opgezet maar toch ook weer niet te ver uit elkaar. De verschillende tenten en podia’s zijn goed opgesteld van elkaar, met centraal daartussen de drink-en eetgedeeltes. Genoeg keus, van een broodje gyros, tot broodjekroket maar ook de welbekende nacho’s en zelfs popcorn kun je er scoren!
Gelukkig is er ook rekening gehouden met wat zitgelegenheden en zijn ook de toiletten makkelijk bereikbaar vanwege de centraal ligging.
En mocht jij nou toevallig een VIP Paperclipper zijn, dan heb jij zelfs toegang tot de VIP toiletten.

Paperclip Festival

Entertainment

Waar je ook kijkt, overal is vermaak. Van een autorace begeleid door een piraat, knuffelbeesten uit de lucht slaan met Beatrix van Kill Bill tot aan de silent disco, vervelen zul je jezelf vandaag echt niet!

Paperclip Stages

De te noemen stages zijn: Niet te Filmen (de MainStage), Behind the Scenes, Die Hard, Disney te Geleuven, Booming Ardistic en Canal+.

De MainStage is een mooi podium bestaande uit een bak popcorn met daarnaast wat filmrollen. Helemaal in het thema van vandaag; film!
Recht tegenover deze stage licht het VIP deck vanwaar je een mooi blik krijgt op het podium en over het aanwezige publiek.

Behind the Scenes, licht een brugje naast het terrein in een soort van greppel. Dit geeft extra sfeer aan de area en een mooi gezicht wanneer je hier komt aanlopen, je kijkt namelijk eerst op het publiek en de DJ booth neer.

Paperclip Festival

In het kasteel van Disney te Geleuven is het nu al te druk om naar binnen te gaan en aangezien dit een allround festival is gaan wij ons toch richten op zoals je van ons mag verwachten de hardere stijlen, dus op naar de Die Hard tent!

De dirigent van vandaag is MC Dash, en daar zijn wij wel blij mee, want dit is een van de betere MC’s als je het ons vraagt.

Die Hard

Aangekomen bij de Die Hard tent staan 90’s Till Now nog een minuut of 10-15 op het podium. Dit duo heeft er merkbaar zin in en doen enthousiast hun ding. Mooi om te zien.

Ook hier loopt het thema van Paperclip Festival goed door want het podium is omgetoverd tot een superhelden stad!

Darkraver

Ik kan niet anders dan toegeven dan dat Steve een van mijn jeugdhelden is! En dat hij na al die jaren nog steeds een baas is, blijkt ook vandaag maar weer eens! Binnen no time staat heel de tent vol en weet hij iedereen mee te krijgen met zijn toffe mix van oldschool mashhup’s en tofste tracks van het moment! En op het laast nog even wat hardcore, wat het publiek alleen nog maar meer energie geeft!

Paperclip Festival

Noise Providers

Dan is het tijd voor het duo Noise Providers. Zij nemen het stokje goed van Steve over en beuken met hun Freestyle set lekker door. Het is inmiddels zo heet in de tent dat een groot gedeelte van het publiek naar net voor de tent verhuist, waar het net wat aangenamer is.

Wij besluiten wat te gaan eten en onze benen wat rust geven, zodat we daarna weer door kunnen. Wij zijn namelijk benieuwd wat Daani ons brengt!

Daani

Daani is voor ons de verassing van de dag, de laatste keer dat ik haar zag draaien was toch weer een tijdje terug. Maar ik moet zeggen dat ze ons aangenaam verrast. Binnen no time staat heel de tent vol en is het op het podium net zo’n groot feest als daarvoor! Wow wat een energie geeft deze dame! Ze draait een lekkere afwisseling tussen Hardstyle, Freestyle afgewisseld met meezingers in een jasje!
Dit is een uurtje echt genieten, en een tip voor als je haar nog nooit gezien hebt!

Paperclip Festival

Plug N Play

Tijd voor onze vrienden van Plug N Play. Piet en Robbert hebben er zoals altijd merkbaar zin in en weten ook hier weer goed het publiek te geven wat ze willen! En lekkere mix van bekende tracks van het moment maar ook hun eigen werk komt voorbij zoals de Tetris remix welke zij voor Defqon.1 maakten. Ongeveer een half uurtje in hun set valt plots het geluid uit, iets waar de heren zelf helaas niks aan kunnen doen. Gelukkig pakt het publiek het sportief op en wachten geduldig af tot er weer geluid komt, een paar minuutjes verder en we kunnen weer door, alsof er niks is gebeurd!

Paperclip Festival

Richting het einde van de set wordt er door het publiek gevraagd wat harder te draaien, dus knallen de heren er een aantal RAW tracks uit. En dat is maar goed ook, want we krijgen vlak daarna te horen dat DJ Rob om niet duidelijke redenen helaas niet komt opdagen. Dus we stampen nog lekker ff een uurtje door 😎

Nog even naar buiten

In de tent blijft de warmte goed hangen, dus wij besluiten even een luchtje te scheppen en te genieten van Paperclip in de avond.
Zo, dat ziet er mooi uit, met de ondergaande zon, de leuke verlichtingen en de vette lichtshows op de podiums en de geweldige sfeer, echt genieten geblazen!

Paperclip Festival

Verdict

Net als op Elsom Open Air is het ook op Paperclip Festival weer één en al gezelligheid. Lekker weer, goede muziek, genoeg eet- en drinkgelegenheden en de entertainment staat centraal, de sleutel tot een succesformule! Paperclip festival is er echt eentje om in je agenda te zetten en wij zijn volgend jaar zeker weer aanwezig!

P.s. onze fotoreportage volgt later deze week via onze Facebook pagina