Na al het nieuws van de nieuwe Nintendo Switch te hebben laten bezinken, gaan wij eens kijken naar wat je bij aankoop in de doos krijgt en welke accessoires er verkrijgbaar zullen zijn. Wil jij het gelijk weten, scrol dan naar het kopje: Whats in the box!

Switch Edities

Voordat wij dieper op de accessoires in gaan, willen wij toch eerst even stil staan wat je nu eigenlijk krijgt als je één van de twee edities koopt.

De Nintendo Switch zal in twee verschillende edities te verkrijgen zijn. Namelijk met de standaard grijs/zwart gekleurde Joy-Con controllers en ééntje met (Zoals Nintendo het noemt) Neon Blue en Neon Red Joy-Con controllers. De inhoud van beide edities is verder het zelfde.

WHATS IN THE BOX?

Maar wat zit er dan eigenlijk in de doos? Wat krijg je als je nu uiteindelijk een Nintendo Switch in huis haalt? Om te beginnen krijg je het Nintendo Switch systeem zelf, het device waar het uiteindelijk allemaal om draait ;-). Vanaf het systeem word alles gedaan, geregeld, het is de hart en ziel van de Nintendo Switch.

Gelukkig volgt Nintendo niet de trend die gezet wordt door sommige tech bedrijven en is het Nintendo Switch systeem gewoon voorzien van een mini-jack aansluiting. Wat je zo hieronder niet direct ziet, is een MicroSDXC aansluiting (om de interne storage uit te kunnen breiden) die weer verstopt zit achter de kickstand op de achterkant van de Switch.

Daarnaast krijg je een linkse en een rechtse Joy-Con controller meegeleverd. Deze kun je op meerdere manieren gebruiken. Verbonden met het Nintendo Switch systeem, met de Joy-Con Grip (houder) of met de Joy-Con polsbandjes. Deze bevat ook meedere sensoren, zoals bijvoorbeeld die wij ook kennen van de Wii controllers.

Goed om te weten is dat je de Joy-Con controllers kunt opladen door deze te verbinden aan het Nintendo Switch systeem. Je hoeft dan gelukkig geen extra batterijen bij te hebben.

Over die polsbandjes gesproken, van deze zul je er twee meegeleverd krijgen. Deze kun je op je Joy-Con controller schuiven voor meer stabiliteit. zoals je kunt zien op het onderstaande plaatje, verplaats je hiermee namelijk de L en R knop op de Joy-Con controller wat hoger. De kleur van de meegeleverde straps is bij beide edities het zelfde, namelijk grijs.

Maar er zijn uiteraard ook nog meerdere manieren om met de Joy-Con controllers gebruik te maken. Bij het systeem krijg je namelijk ook een JoyCon-Grip meegeleverd. Je kan hierop heel gemakkelijk je Joy-Con controllers schuiven waardoor je het traditiionele controller gevoel krijgt.

De Nintendo Switch is echter geen console als je deze niet aan je TV kan aansluiten. Daarvoor wordt dan ook nog de Nintendo Switch Dock (Nintendo NL noemt het officieel houder, ik vind Dock leuker klinken) meegeleverd.

De Dock gebruik je eigenlijk alleen als je de Switch in ‘TV Mode’ (speel style) wilt gebruiken. Het schakelen tussen Tablet Mode en TV Mode gaat zeer vlekkeloos en snel. Het enigste wat je hiervoor hoeft te doen is het Nintendo Switch systeem in de dock te schuiven en binnen enkele seconden heb je al weer beeld op je TV. Het bijkomende voordeel in TV Mode is dat de Switch kan dan van zijn volledige grafische kracht gebruik kan maken. Het beeld zal dan ook op 1080P worden weergeven op je TV, waar hij in handheld modus op 720P draait.. Uiteraard wordt er ook een netvoeding adaptor en een HDMI kabel bijgeleverd.

Voor de gebruikers van het openbaar vervoer is dit perfect. Neem jij altijd de bus naar het werk/ school, en houd jij ook van spelletjes spelen in de bus. Dan kan jij voortaan jouw favorieten Nintendo games spelen in de bus met de Nintendo Switch. Wanneer jij dan eindelijk weer thuis komt, hoeft je niet te stoppen met gamen, nee want je klikt dan jouw Switch systeem in het Dock en gaat vrolijk verder met gamen op de TV!

Meer accessoires dan launch games

Maar welke accessoires zijn er dan verkrijgbaar bij de launch? Dat gaan wij nou eens voor jouw bekijken. Eventueel vermelde prijzen kunnen per winkel verschillen, eventuele vermelde prijzen zijn daarom ook richtprijzen.

Als eerst is daar de Joy-Con Charging Grip. Deze heeft heel veel weg van de Joy-Con Grip die je standaard bij je systeem meegeleverd krijgt, echter het grootste verschil zit hem in het feit dat deze ook je Joy-Con’s kan opladen met een USB-C  adaptor. Hierdoor kun je dus ook tijdens het spelen gebruik maken van je Joy-Con’s, terwijl deze ook opladen. Adviesprijs zit op 35,-

Dan hebben wij uiteindelijk ook nog de Switch Pro Controller. Deze bevat de zelfde knoppen als de Joy-Con controller en kan opgeladen worden met een USB-C adaptor. De Pro controller heeft extra grip pads op de analoge sticks en ook de handvaten zijn voorzien van extra grip pads. De bovenkant van de Pro Controller heeft een zwart doorzichtig behuizing, Hierdoor je de interne frame van de behuizing wat kunt zien. De Pro Controller zal na verwachting rond de 70,- euro zitten.

Wij hebben de Joy-Con straps al eerder besproken in dit artikel, echter zijn deze ook nog los te verkrijgen. ZO zijn deze te verkrijgen in de kleuren Neon Blauw, grijs en Neon Rood. Verder zijn deze Joy-Con straps identiek aan de gene die meegeleverd worden bij het systeem. Tevens zijn deze ook te gebruiken voor zowel de linkse als de rechtse Joy-Con controllers. De prijzen hiervan zijn nog niet bekend.

Uiteraard zullen de Joy-Con’s ook los verkrijgbaar zijn. Voor het geval dat je er eentje verliest of dat je meer spelers wil toevoegen aan de ervaring. De Joy-Con controllers zijn zowel los verkrijgbaar als individueel verkrijgbaar en worden al met de Joy-Con strap meegeleverd. Extra Joy-con’s zijn makkelijk te verbinden met de Nintendo Switch, het enigste wat je hoeft te doen is deze éénmalig aan de zijkanten van je Switch systeem schuiven en klaar. De verwachte prijs voor een enkele Joy-Con zal rond de 50,- euro zijn. Een setje zal rond de 80 euro kosten en is verkrijgbaar in zowel grijs, Neon Rood en Neon Blauw.

Dan is er ook nog de Joy-Con Wheel Set. De naam zegt het al, het is een set van twee “stuurwielen”. Voor de gene die net wat diepgaandere race ervaring zoeken, zouden hiermee uit de voeten kunnen. Verwachting is dat deze set rond de 15,- euro gaan kosten.

Hoewel vele 3rd party merken ook allemaal accessoires uitbrengen, heeft Nintendo deze keer ook zijn eigen Carrying Case met Screenprotector. Dit zal vooral handig zijn als je ook veel met de Nintendo Switch onderweg zal spelen in het openbaar vervoer. Er is nog geen prijs hiervoor bekend.

Dan is er als laatst nog de Switch AC Adaptor. Dit is verder een vrij standaard USB-C adaptor, die voor zowel de Switch zelf, de Joy-Con Charging Grip en de Pro Controller gebruikt kan gaan worden. Verwachting is dat deze rond de 15 euro zal gaan kosten.

Is dat alles?

Nou nee eigenlijk niet. Nintendo heeft aangegeven dat je ook een extra Switch Dock kan kopen, ideaal als je nog verder wilt gamen op andere TV’s in het huis.  Verwachting is dat deze rond de 90 euro zou gaan kosten. Er is echter nog geen verdere informatie hierover beschikbaar en dus ook onbekend of deze bij de launch van de Nintendo Switch ook verkrijgbaar zal zijn.

Wij hopen jouw in ieder geval weer wat wijzer te hebben gemaakt over de Nintendo Switch. Bekijk ook eens onze andere Nintendo Switch gerelateerde artikelen en houd onze website goed in de gate voor nieuwe!