Eindelijk is dan alle info bekend die jij wilt weten over de Nintendo Switch! En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de officiële release datum is 3 maart 2017! 

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER DE NINTENDO SWITCH!

het idee van de Switch was er al met de DS en kreeg nog meer vorm toen de Wii verscheen maar nu is hij er eindelijk; De game experience zoals Nintendo gaming voor zich ziet. De Switch!

Nintendo zet door op waar ze met de originele Wii goed in waren het creëren van verschillende speelstijlen voor zowel single als multiperson games.
Zo kun je met de Switch in deze verschillende modus spelen: TV modus, tafel modus & handheld modus. Zo kun jij thuis op de bank, of een andere plek in of buitenshuis jouw favoriete game spelen waneer je maar wilt. Zowel alleen, direct tegen iemand anders op hetzelfde scherm of multiplayer met iemand ergens op de wereld. En dankzij de ingebouwde batterij hoef je dus ook geen rekening te houden dat je een stroombron in de buurt moet hebben.

De Switch is voorzien van een hoge capaciteit touchscreen en maakt gebruikt van controllers welke je ook los kunt koppelen om te gamen zoals jij wilt. Want dankzij de giroscoop kun je net als bij de Wii spelen via beweging. Hiervoor zitten beweging sensoren, afstand en objectsensoren ingebouwd in de Joy-Con controllers! Hiernaast bevatten de controllers de traditionele XY knoppen en een analoge joystick. Natuurlijk is dit voor Nintendo niet genoeg en plaatsten zij ook een NFC chip in de controllers zodat jij ook je Amibo figuren kunt gebruiken om je game ervaring helemaal compleet te maken!

Nintendo stapt met de Switch eindelijk af van hun einde type aansluitingen en gaat over op USB-C, een voorbeeld wat andere bedrijven wat ons betreft snel mogen gaan volgen, want dit zou toch echt wel de standaard gaan mogen zijn.

Specs

De Switch maakt gebruik van een 720p touchscreen en heeft een output van 1080P wanneer hij op de dock staat. Intern heeft de Switch 32GB opslag capaciteit en dat lijk in de tijd van de 500GB – 1TB Xbox One en PS4 erg weinig, maar dit is uitbreidbaar via de SD kaartlezer.
De Switch draait op een custom Nvidia Tegra processor, waarvan de specificaties helaas nog niet bekend zijn…

Wat zit er in de doos!?

o Console
o L & R Joy-Con
o L & R Joy-Con Wriststrap
o Joy-Con grip
o Powerkabel
o HDMI Kabel

Hiernaast zal tegelijk met de release de Nintendo befaamde mini games tegen beschikbaar zijn. Hierin strijdt je tegen elkaar met de Joy-Cons. En het opvallende hierbij is, dat je niet nar het scherm maar naar elkaar kijkt!

De Nintendo Switch zal uitgebracht worden in twee editiestijdens de launch, namelijk eentje met de Joy-Con controllers in het zwart/grijze kleur zoals wij deze nu al kennen. De tweede editie zal uitgebracht worden met de blauw/rood Joy-Con controllers. Maar weest gerust, de Joy-Con controllers zullen ook los verkrijgbaar zijn, om zo meer spelers aan de Nintendo Switch ervaring toe te kunnen voegen. Tijdens de launch zal ook de Pro-Controller beschikbaar komen.

Wat kost het?

En wat gaat dit nou allemaal kosten, zou je denken? 29.980 Yen, 299.99 dollar en voor ons in Europa hebben ze geen directe prijs afgegeven. Dit is iets wat je vaker tegen komt ivm Europese regelgevingen, retailers maken hier namelijk de prijs uit. Wij verwachten echter dat de Nintendo Switch in Nederland wel verkrijgbaar zal zijn voor 299 euro.

MARIO

Natuurlijk mag een heuze Mario game niet ontbreken en zo kondigt Nintendo de volgende klassieker in de lijn aan, Super Mario Odessey! Dit is een Sandbox game zoals we die kennen van de Nintendo 64 en geeft jouw dus een 3d wereld. Opvallend is dat we Mario dit keer ook in een stad zien rondrennen waar we hem voorheen alleen in de fictieve Mario Bros wereld zagen rondrennen. Denk aan een soort mafioso senario, met Bowser als Don, in een wereld wat niet alleen het Mushroom Kingdom is.

Super Mario Oddesey staat gepland voor najaar 2017.

Andere games

Niet alleen games onder de manel van nintendo zelf zijn aangekondigd, maar ook spelen als Skyrim, Fifa maar ook Mincraft maken hun debut op de Switch! Nintendo heeft ook tijdens deze presentatie wederom benadruk dat er een zeer sterke 3rd party support zal zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan EA, Ubisoft, Bethesda en vele andere.

Op een later tijdstip zullen wij dieper ingaan op de vele games die besproken zijn tijdens de presentatie.

LEGEND OF ZELDA

Natuurlijk mag bij een Nintendo console Zelda niet ontbreken en ditmaal bewaarde Nintendo haar parel voor het laatste gedeelte van het event, maar zij kondigde dan toch eindelijk de nieuwe Zelda game genaamd ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ aan!
De release date van Breathe of the Wild zal tegelijk met de Switch plaatsvonden op 3 maart! Bekijk de trailer hieronder.

 

Presentatie

Wil je de gehele presentatie nog eens terug kijken, hieronder hebben wij dan voor jouw de video neer gezet. Wees gerust! Hoewel de presentatie geheel in het Japans was, is er ook de hele tijd een Engelse tolk aanwezig geweest.

Nintendo Switch Games

Check ook even onze laatste artikelen over de games die uit gaan komende voor de Nintendo Switch:

– NINTENDO SWITCH / NINTENDO’S FIRST PARTY GAMES
– NINTENDO SWITCH/ WHATS IN THE BOX & ACCESSORIES