Vanochtend waren wij al vroeg uit ons bed gerold om jullie verslag te doen van de Nintendo Switch presentatie. Nu is het tijd om dieper op de games in te gaan, met de Nintendo’s First party Games!

Nintendo’s First party Games

Deze ochtend hebben wij al gekeken naar de aankondiging van de Nintendo Switch zelf. Nu wordt het tijd om wat dieper in te gaan op de games die ervoor zullen verschijnen. Vandaag ligt onze focus op de Nintendo’s First party games. Morgen zullen we verder inzoomen op de 3rd party games, alsook de accessoires voor de Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Laten we beginnen met de game waar wij allemaal (of tenminste ikzelf) met smacht op zit te wachten, The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Deze nieuwste toevoeging aan de Legend of Zelda reeks brengt heel wat veranderingen met zich mee. Het meest opmerkelijke is de open wereld setting. Deze is gevuld met meer dan honderd tempels, wapens en uitrustingen. Centraal in dit alles staat de Sheikah Slate, een tablet achtig device die Link bij zich zal draagt tijdens zijn avonturen in de reusachtige wereld van Breath of the Wild.

Breath of the Wild zal ook compatible zijn met alle amiibo’s uit de The Legend of Zelda 30th Anniversary serie. Plus zal de game ook drie dedicated nieuwe amiibo’s krijgen. Dit zijn Link (ruiter), Link (boogschutter), een Wachter, Zelda en één van een Bokoblin.

Buiten de standaard editie, zal er ook een Limited editie komen. Deze limited editie bevat naast de game, ook een CD met soundtrackts en een beeldje van de befaamde Master Sword uit deze game. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, zal gelijk met de release op 3 maart uitkomen. Dit is voor ons eigenlijk de belangrijkste van Nintendo’s First party Games.

Trailer:

 

Limited Edition:

Super Mario Odyssey

Een nieuwe console van Nintendo is niks zonder een nieuwe Mario game. Deze komt er in de vorm van Super Mario Odyssey en volgt meer de lijn van Super Mario 64 en Super Mario Sunshine.

Odyssey is een typische Sand-box game die zich deze keer echter niet alleen in het ‘Mushroom Kingdom’ afspeelt. Deze keer zien wij Mario ook rond rennen in een stad die veel weg heeft van New York. Een uniek element in Odyssey is toch wel dat Mario deze keer zijn pet gebruikt om op te springen. Zo kan hij grotere afstanden tussen gebouwen overbruggen.

Wat het exacte plot van deze game zal zijn, is nog onduidelijk. Wij verwachten echter wel weer dat Bowser een poging doet om Peach te ontvoeren. Over Bowser gesproken, check eens de onderstaande video. Dan kun je zien dat Bowser als een soort mafia baas (Don) gekleed gaat.

Super Mario Odyssey wordt verwacht in december 2017.

Mario Kart 8 Deluxe

Geen nieuwe Mario Kart, maar een re-release van Mario Kart 8 van de WiiU. Uiteraard met enkele aanvullingen! Zo zijn de Inklings van Splatoon beschikbaar als racers, en kun je je botvieren op de bijhorende Splatoon circuits.

Gevechten zijn opnieuw vorm gegeven. Ook zijn er nieuwe circuits beschikbaar zoals Forelviaduct en Gevechtsstadion. Die-hards kunnen hun hart ophalen met de vertrouwde banen als Luigi’s Landgoed uit Mario Kart: Double Dash!! (Nintendo GameCube) en Gevechtsarena 1 uit Super Mario Kart (SNES).

De grootste verandering van de game zal wel zijn dat je voortaan twee items tegelijk bij je kan hebben. Hierdoor zullen de gevechten/races nog spannender worden.

Mario Kart 8 Deluxe komt uit op 28 april.

1-2-Switch

Vergeet het maar om naar de TV te kijken, want 1-2-Switch is een game waarbij recht tegenover jouw je tegenstander staat.

1-2-Switch bevat vele mini games die je met z’n tweeën tegen elkaar kan spelen. Denk hier bijvoorbeeld aan games zoals duelleren in een Western thema, danspassen nadoen en nog veel meer. 1-2-Switch is bedoelt als party games verzameling, waarbij je snel tegen elkaar kunt spelen. Voor deze game heb je alleen maar de twee Joy-Con controllers nodig, die al standaard bij het console geleverd worden.

1-2-Switch komt uit op 3 maart.

 

ARMS

Dit is niet je typische boxing game, zoals wij die nog kennen van de Wii. Deze game combineert namelijk boxing en shooting games in één. Gooi daar nog eens uitrekbare armen in en je hebt ARMS!

Iedere speler heeft zijn eigen set Joy-Con controllers in de hand. Daarmee kun je slaan, springen en bewegen. Maar je kunt er ook een special ability mee uitvoeren. Het is daarbij ook belangrijk de klappen van je tegenstanders te ontwijken. Je kan deze game op meerdere manieren met tegenstanders spelen: splitscreen, met twee Switch consoles via een draadloze lokale verbinding en via het internet.

ARMS zal in de lente van 2017 uitkomen.

 

Splatoon 2

Dit is uiteraard een vervolg op het eerste deel van Splatoon van de WiiU. Splatoon 2 is aangevuld met nieuwe levels, outfits en wapens.

De grootse verandering is wellicht de dubbele wapens (Splat Dualies). Voor het eerst zul je namelijk met twee wapens tegelijk kunnen schieten. De Splat Dualies bedien je met iedere Joy-Con controller apart, wat voor meer variatie en sensatie zal zorgen.

Deze game ondersteund ook voicechat doormiddel van de nieuwe Nintendo Switch app (later hier meer info over). Na release zal de game voorzien worden van steeds nieuwe levels, outfits en wapens.

Splatoon 2 worden in de zomer van 2017 verwacht.

 

 

Wat vind jij eigenlijk van Nintendo’s First party Games? Laat het ons weten!