Het is vrijdag 3 maart 2017, 09.45 uur in de ochtend, wachtend voor de deur van de locale leverancier om eindelijk mijn bestelde Nintendo Switch te mogen afhalen. Inmiddels zijn we nu een maand verder en wordt het tijd om de afgelopen maand te reflecteren.

Release Day

Zoals vele andere had ik ook mijn Nintendo Switch online gepre-ordered, in mijn geval dan bij de een online shop om deze op te halen in een locale vestiging. Vrijdagochtend kwam dan ook het bericht binnen dat mijn Switch was bezorgd bij het filiaal te Eindhoven. Helaas bleek bij aankomst dat ik echter nog lang zou moeten wachten… Alle pakketen die online besteld zijn waren wel binnen gekomen, echter omdat het er veel waren, werden deze pas in de middag verwerkt. Ik dus tot de middag moeten wachten voor mijn Switch…

Boos en verslagen ben ik maar terug naar mijn auto gegaan, maar opgeven deed ik niet. Toen begon de zoektocht naar een winkel die de Switch nog wel op voorraad had en na bijna twee uur rond te hebben gereden liep ik electronica gigant in Son binnen. Wat zagen mijn ogen daar, was het echt zo? Yes daar stonden zelfs nog twee Nintendo Switch consoles in de schappen!

Als een blij kind met Sinterklaas liep ik ermee naar buiten en reed ik snel naar huis, na uiteraard eerst wel te hebben betaald 😉

 

Eerste indruk Nintendo Switch

Eenmaal thuis aangekomen heb ik snel de console (nog net niet hardhandig) uitgepakt en direct aangesloten. Wat mij al meteen opviel is hoe soepel de Joy-cons eigenlijk wel van het console glijden, ook als je ze er weer op zet terwijl de console aanstaat dan hoor je het iconisch ‘Switch Klikje’. In het algemeen vind ik dat de console lekker in de hand ligt en wonderbaarlijk lichter is dan de Wii U controller.

Na de eerste configuratie gedaan te hebben kon ik dan eindelijk de console in zijn docking station laten glijden, en de Pro Controller gaan koppelen met de console. Uiteindelijk is dan de tijd aangebroken om The Legend of Zelda: Breath of the Wild te gaan spelen 🙂

Een maand later….

Het is nu een maand later en inmiddels heb ik ook al flink wat uurtjes in The Legend of Zelda: Breath of the Wild zitten. Laat ik maar eerst beginnen met het vertellen dan het kopen van een Pro Controller toch echt wel een must is als je veel op de Switch in TV Mode gaat spelen.

De Comfort grip die bij de console geleverd word om je beide Joy-con controllers aan te koppelen is leuk, maar bied naar mijn mening toch matig comfort. Dit wordt veroorzaakt door de plaatsing van de tumb-stick die na mijn mening te laag geplaatst is. In de handheld mode is dit probleem het zelfde. Voor een korte tijd is dit niet zo’n probleem maar als je bijvoorbeeld lang in de trein zit dan kan het erg vervelend gaan worden. Ik hoop dat Nintendo dan ook in de toekomst met een alternatieve rechter Joy-con komt, zodat de thumbstick op de zelfde hoogte zal zitten als de linker Joy-con.

Als ik ga kijken naar de vele problemen waarmee de Switch in zijn eerste maand mee te maken heeft gehad, dan moet ik eelrijk toegeven dat ik deze zelf niet heb ervaren. Geen synchronisatie problemen met de Joy-con controllers, geen rare pixels in beeld en ook geen krassen op de console door het in en uit de docking te halen.

Ook het reizen met de Switch is goed te doen. Het geeft toch wel een gaaf gevoel dat je gewoon verder kan gaan waar je gebleven bent in een games als je snel de bus moet halen.

Veel games en toch te weinig

Veel mensen zeggen dat de Switch al redelijk wat games heeft na een maand, en dat klopt opzich wel. Het grote gemis is echter toch wel de AAA games, de grote namen van Nintendo.

Op de Nintendo Store kun je al vele leuke Indie games downloaden en ook plezier mee beleven, echter op games zoals Maria Kart 8 Deluxe moeten wij nog wachten tot eind April. Een nieuwe Super Mario staat pas voor eind dit jaar gepland…

Conclusie

De conclusie die ik kan trekken uit de afgelopen maand is dat deze aankoop voor mij het zeker waard was. Ik moet wel toegeven dat dit voornamelijk komt door The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Is zelda niet jouw soort game, dan kun je beter wachten totdat er wel een game is in jouw smaak is.

Wat denken jullie allemaal van de Switch? Zit je te twijfelen om er eentje te kopen, laat het dan hieronder in de comments weten.