Muziek en games gaan veelal goed samen. Wij bij Everybeat.nl zijn stiekem ook best wel game nerds, dus wilden we jullie dit ontzettend vette nieuws niet weerhouden: Nintendo komt met een nieuwe console op de markt. En het is geen next gen monster met dikke specs, maar een remake van de 8bit klassieker: de NES! De Nintendo Classic Mini!!

Nintendo Classic Mini

De Nintendo Classic Mini brengt nu 30 klassiekers via een klein kastje met HDMI naar je nieuwe flatscreen, iets wat met de oude NES nog weleens een gestuntel kon zijn. Daarnaast is het nu ook mogelijk om games op meerdere plekken op te slaan. Je hoeft dus ook geen boekje met codes bij te houden. En wanneer je in het bezit bent van een Wii of Wii U, dan kan de Classic Controller aangesloten worden op de Wii Mote voor gebruik met Virtual Console.

NES_classic

Enkele voorgeinstalleerde games zijn:
– FINAL FANTASY®
– DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
– Super Mario Bros. 1 / 2 / 3
– The Legend of Zelda

Naar verwachting zal de console incl controller rond de 60 euro liggen. Een aparte controller zal rond de 10 euro gaan kosten. De releasedatum staat gepland voor 11 November, dus vul deze alvast maar in op je lijstje voor de Sint of Kerstman! Alle specificities en de volledige lijst met games vind je op de site van Nintendo.

Normaal reviewen we alleen DJ/Producing gear, maar voor Nintendo maakt de volledige crew graag een uitzondering 😉