Vele DJ’s denken dat het mixen van platen, een kwestie van BPM is. Dat kan, en niemand zal je er op aanvallen dat dat het enige is wat je doet. Maar wanneer je op de details let, dan kan een set, die harmonisch goed in elkaar steekt, er uit springen. Mixed In Key 8 helpt je daarbij!

Harmonisch mixen

Elke track heeft een rootkey, een basis toonhoogte. Wanneer je tracks met dezeflde rootkey mixed, dan is het harmonisch aanzienlijk aangenamer om naar te luisteren. Sommigen zullen het misschien niet opvallen, maar luisteraars met een muzikaal gehoor zeker wel. Uiteraard kan het helpen als je software je hier mee helpt. Vele applicaties bieden dergelijke functionaliteit, maar er is maar 1 applicatie die enorm accuraat is, en dat is Mixed In Key. en laat daar nu net een nieuwe versie van uit zijn!

Mixed In Key 8

Met Mixed In Key 8 krijg je er als DJ weer een nieuwe set functionaliteiten bij, om zo je muziekcollectie nog verder te analyseren en arrangeren. Werk je al in Rekordbox, Traktor of Serato? En hebben die applicaties je tracks al voorzien van keys? Geen problem, Mixed In Key 8 zal ervoor zorgen dat een betere analyse wordt uitgevoerd, en de nieuwe resulaten overschrijven. Ook in de eerder genoemde applicaties.

Naast een accurate rootkey detective, heeft versie 8 er nu ook een energylevel bij gekregen. Tracks worden geanalyseerd op intensiteit. Zo zal een chillout track een 2 krijgen, terwijl een regelrechte festival pomper een 10 krijgt. Zeker wanneer je meerdere uren achter elkaar draait, is dit een welcome toevoeging. Je kunt je blokken zo beter op elkaar afstemmen.

Ook bied versie 8 de mogelijkheid om je waveforms verder te ontleden. Je krijgt meer detail informative over hoe de track is opgebouwd. Ter illustratie een Ableton waveform en een Mixed In Key waveform:

Mixed In Key 8

Mixed In Key 8 – Ableton waveform

Mixed In Key 8

Mixed In Key 8 – MIK8 waveform

Ook zal de track qua opbouw geanalyseerd worden, en krijgen kenmerkende punten (zoals een drop) een cue point toegewezen. Ben je het er niet mee eens? Dan sleep je zelf je cue point naar de juiste plek. Ideaal als je altijd vergeet cue points in te stellen.

Prijs

Scoor de applicatie nu voor slechts 58 dollar via de Mixed In Key website.