Avicii is gestopt met touren. Op 28 augustus deed hij zijn laatste show op Ibiza. Inmiddels heeft hij ook een statement de wereld ingeslingerd.

Dat het touren de jonge Zweed niet in de koude kleren ging zitten, was inmiddels wel duidelijk. Zijn carriere als  optredend artiest was een weg vol hobbels. Uiteindelijk heeft het hem doen besluiten te stoppen.

Gezondheid

We hebben in een eerder artikel al eens benadrukt dat Tim Bergling, Avicii voor de liefhebbers, redelijk wat gezondheidsproblemen ondervond tijdens zijn actieve loopbaan. Zo heeft hij belangrijke optredens moeten annuleren en is hij diverse malen opgenomen geweest in het ziekenhuis. Dat heeft hem aan het denken gezet, en resulteerde in de brief die hij in Maart dit jaar online zette. Niemand leek hierdoor verrast.

Laatste optreden Avicii

Eind augustus was toen daar ineens zijn laatste optreden in het iconische Ibiza. Er was feest, maar er hing toch een mineur sfeer. Een uiterst getalenteerde muzikant stopt er immers mee. Een officieel statemement vanuit de artiest bleef echter even uit, tot deze week. Op de Instagram van Avicii is namelijk het volgende te lezen:

This sunday was my last show. But far from my last days in the world of music. Creating music is what makes me happy and I have gotten to know so many great people in my days of touring, seen so many amazing places and created endless of good memories. The decision I made might seem odd to some but everyone is different and for me this was the right one. Thank you to all my fans, my friends and family and everyone in the aviciicrew/family. This has been our journey together. ❤

 

Studio

Ondanks dat het tourleven er nu opzit, zal Tim Bergling nog wel actief blijven in de studio. Met zijn eerdere albums nog in de playlist, kijken we rijkhalzend uit naar een opgeladen Avicii met tal van nieuwe producties.