Voor degene die Necrosis nog niet kende, deze jonge artiest uit de Kempen timmert hard aan de weg. Zo trad hij onder ander op tijdens Intents, Decibel Outdoor en Q-Base, maar weet hij nog steeds erg goed waar zijn roots liggen en draait hij met liefde op lokale evenementen. Na zijn opening set tijdens de afgelopen editie van Hardlab vonden wij het tijd voor een praatje met dit talent!

Over Hardlab:

De heren draaien een lekkere set van dikke classics en weten het publiek goed op te warmen. Ook wij kunnen echt genieten van de twee, die ons ergens doen denken aan een jonge Wildstylez en Headhunterz!

INTERVIEW MET NECROSIS

Wat was jullie reactie toen jullie hoorde dat jullie die openingsspot gewonnen hadden?

Genieten! Het was voor ons toch wel een bijzondere kans om hét Hardstyle event van Veldhoven te openen, zeker gezien het zo dicht bij huis is. We wisten dat er een hoop vrienden naartoe zouden gaan, dus de kriebels voor het feest namen toen behoorlijk toe!

Hoe was het voor jullie om te openen?

Het was voor mij al een tijdje geleden dat ik een event opende, maar de sfeer opbouwen met een classics setje blijft toch altijd leuk! Normaal draai ik voornamelijk eigen tracks maar ook tracks van m’n collega’s bij Gearbox, dus de oude doos met classics doorspitten, en vervolgens weer uit een voorselectie van ruim 150 tracks (aangezien ik zoveel vette classics had gevonden) een definitieve tracklist te maken, is toch wel een heerlijk ritje langs memory lane.

Wat vonden jullie zelf van Hardlab?

Ik was vorig jaar al enorm onder de indruk van wat er tijdens de eerste editie werd neergezet, maar dit jaar overtrof dat dik! Een hele vette stage, het licht en geluid waren dik in orde (zoals altijd als de jongens van Trembleworks er zijn), en natuurlijk die belachelijke line-up. De beste Veldhovense artiesten, van de enorme talenten Grim en Plug ’n Play tot de onbetwiste eindbaas B-Front. Voeg daarb nog sloopkogels Requiem en Rebelion aan toe, die net een belachelijk dik album hebben gedropt, en je hebt gewoon een droom line-up!

Jij draait als Necrosis in de regel solo, vanwaar de keuze om nu als duo te gaan?

Pole Position, Grim en ik zijn al een flinke tijd residents bij de Kers te Veldhoven, dit tijdens de Hardstyle hostings. Dus met z’n drieën op de line-up van Hardlab staan leek ons enorm vet. Vandaar dat Pole Position en ik hadden besloten om samen mee te doen met de contest.

Je brengt je muziek uit bij Gearbox Revolutions. Hoe voelt het om bij zo’n opkomend label te zitten?

Ik ben ongelofelijk trots dat ik deel uitmaak van de Gearbox familie. De afgelopen 2/3 jaar is de opmars van Gearbox enorm geweest. Dat is denk ik vooral te wijten aan de Gearbox sound, en het familiegevoel binnen het label en onder de fans. We zijn qua producties net wat eigenwijzer dan de rest, je zou het out of the box kunnen noemen. Het is vaak wel dat mensen het of helemaal geweldig vinden, of dat het net iets te experimenteel voor ze is, maar juist daardoor hebben we zo’n dedicated fanbase denk ik.
De sfeer tijdens onze hostings is ook altijd ongeëvenaard. Onze stagehosting op Intents afgelopen jaar bijvoorbeeld, dat is een dag die ik nooit van m’n leven ga vergeten. De connectie die we hebben met de fans is ook prachtig. Veel echte dedicated fans kennen we tegenwoordig heel goed, en we zijn daardoor ook meer in het publiek te vinden om samen met de fans los te gaan dan dat we backstage zitten.

Kun je al iets over je komende E.P. verklappen?

Yes! Er staan inmiddels 4 previews hiervan online en de komende weken komen daar nog 2 bij, waaronder een remix voor een grote naam uit de Hardlab line-up. Ik heb vorig jaar een periode gehad waarin het qua muziekproductie enigszins stroef liep. Die periode heb ik een tijdje terug doorbroken, en heb in korte tijd behoorlijk wat progressie gemaakt. Deze E.P. bestaat uit tracks die ik voor of tijdens die moeilijke periode heb gemaakt, en is ook een soort symbolisch slot voor deze periode.

It’s here! The full Free Release E.P. is available now!
Get the full tracks and radio edits here.

Wat mogen we binnenkort naast deze E.P. nog meer van je verwachten?

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest om mijn sound naar een nieuw level te tillen. Ik heb ondertussen twee nieuwe solo tracks klaar liggen om ingepland te worden voor een release. Daarnaast lopen er nog twee collabs. waarvan eentje met Grim, die bijna af is.
Hiernaast kijk ik enorm uit naar onze hosting op de vrijdag van Intents Festival waar ik als onderdeel van Gearbox Revolutions Showcase draai. De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang, ik wil daar echt het maximale uit halen en een set neerzetten die lang zal blijven hangen!

Social Media

Volg Necrosis op zijn social media kanalen:

Facebook / Instagram / Soundcloud