NCBM, ofwel Noisecontrollers & Bass Modulators kondigde een paar weken terug hun mini-album aan, Chapter One. De twee Hardstyle acts doken al verschillende keren samen de studio in en tijdens Defqon.1 2016 traden ze al samen op onder de naam NCBM. Een verdere samenwerking kon dus niet uitblijven. Inmiddels heb ik het mini-album al enkele keren kunnen beluisteren en dus is het nu tijd voor een review.

NCBM Chapter One

Het album begint met een sfeervolle edit van “Solar” waarin de intro gevuld wordt met de bekende melodie, gespeeld op een saxofoon. Een betere track om dit album mee te beginnen is er niet, de sfeer, de saxofoon en de vocals: “Embrace the electronic waves of N.C.B.M!”

Vervolgens een redelijk standaard “See The Light”, een typische euforische track zoals we die de afgelopen twee jaar veel vaker hebben gezien. Op zich een goede track maar weinig origineel. Hierna gaan we verder met “Holding On”. Deze plaat staat eigenlijk voor alles waardoor zowel Noisecontrollers als de Bass Modulators zoveel succes hebben gehad. Een enorm goede melodie die blijft hangen, in combinatie met sfeervolle vocals en een lead die qua sound design sterk in elkaar zit.

Daarna gaan we verder met de sterkste track van het album, “Glitch”. Het tweede gedeelte van de mid-intro heeft direct een fantastische energie en zorgt ervoor dat je verder wilt blijven luisteren. Deze wordt in de break opgevolgd door een strakke opbouw naar een lekker euforische lead. “Het Gevoel Van” is de origineelste track van het album met Nederlandse vocals en een bombastische melodie.

Na dit rijtje van sterke tracks vinden we wat mindere platen als “Savannah” en “The Game”. Niet dat deze tracks slecht in elkaar zitten, in tegendeel zelfs, ze zijn goed geproduceerd en aardig om aan te horen. Ze zijn echter wel een beetje 13 in een dozijn.

Aan het einde vinden we “Break The Radiance”, een wat softe track na de Live edit van “Rocked Up”. Deze laatstgenoemde is een van de beste tracks en zeker een van hardste van het album. Het laat zien dat beide duo’s ook goed overweg kunnen met stijlen waar ze wat minder bekend mee zijn, zonder hun eigen identiteit te verliezen, erg knap!

Verdict

Uiteindelijk kunnen we zeggen dat de heren een zeer verdienstelijk album hebben weten af te leveren. Ik vind het knap hoe twee ervaren duo’s als combinatie een eigen stijl kunnen ontwikkelen die direct herkenbaar is. De meeste platen zijn echte knallers die het goed doen tijdens het huidige festival seizoen. Of er echte klassiekers tussen zitten waar we over een paar jaar nog van genieten weet ik niet. Grootste kanshebber is in mijn ogen “Glitch”. Over de hele linie vervelen de tracks niet en zijn ze sterk geproduceerd, maar de nieuwere tracks maken minder indruk dan de al bekende platen als “Rocked Up” en “Holding On”.

Als ik een punt zou moeten geven… 8/10. Zeer verdienstelijk dus!

Beluister Chapter One

Luister via onderstaande Spotify player naar het mini album en oordeel zelf.