Eerder nam Lisa de Netflix serie Shooter al onder de loop. Maar als je toch al Netflix hebt, dan moet je zeker ook Narcos gezien hebben! Seizoen 1 en 2 zijn inmiddels beschikbaar.

Pablo Escobar

De naam Pablo Escobar zal vast wel een belletje doen rinkelen. Dat deed het bij mij ook. Ik wist dat het een grote drugsbaron was. Maar daar bleef het ook bij. Een ver van mijn bed show zegmaar. En dat is ergens zonde, want deze man heeft een enorme legacy. En dat is waar ze in Narcos op in zoomen.

Narcos

Narcos (tevens een koosnaampje voor de grote drugsbaronnen) is de titel van de enorm populaire Netflix serie die inmiddels twee seizoenen kent. Het eerste seizoen kwam uit in 2015, en werdt afgelopen jaar gelukkig snel opgevolgd door het tweede seizoen. Direct na de lancering werd, mede door het enorme success, een derde en vierde seizoen aangekondigd. Maar wat maakt deze serie nu zo boeiend?

Het begint allemaal in Medellin, een enorme stad waar opperhosselaar Pablo Escobar (in de serie gespeeld door Wagner Moura, wat hij overigens zwaar overtuigend doet) dealt in alles waar geld aan te verdienen is, behalve drugs. Maar daar komt al snel verandering in als door een vervelende samenloop van omstandigheden hij dit aangeboden krijgt te verhandelen. De ondernemer in Escobar ziet zijn kans en duikt de drugswereld in.

En zoals het een goede serie betaamd, zijn er naast bad guys ook good guys. Die zijn er in de vorm van agenten Steve Murphy (Boyd Holbrook) en Javier Peña (Pedro Pascal). Zodra de zaakjes van Escobar serieuze properties aannemen, komt hij op de radar van deze heren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Seizoen 1

Zonder al te veel los te laten over wat er exact gebeurt, is op intrigerende wijze in beeld gebracht hoe Escobar het wereldje in is gerold en hij zijn imperium in no-time HUGE maakt. Uiteraard doet hij dit niet alleen. Op gepaste wijze worden diverse handlangers en knaapjes geintroduceerd. Alle gebasseerd op werkelijke personages, wat de serie toch wel kracht bij zet. Op slinkse wijze weet hij keer op keer de agenten te ontwijken. Maar is hij ook verantwoordelijk voor een hoop politieke onrust door verschrikkelijke dingen te doen met Columbia als land.

Zeker als je eigenlijk niets weet van zijn geschiedenis, is dit een uiterst vermakelijk seizoen waarin je Escobar dingen ziet doen, die je nooit voor mogelijk zou houden. In werkelijkheid is het toch echt gebeurt.

Seizoen 2

Uiteindelijk sluiten beide seizoenen naadloos aan elkaar. Geschiedenis is de grootste spoiler, dus je zult dan mogelijk al wel door hebben waar het tweede seizoen gaat eindigen. Één ding is zeker, de druk op Escobar neemt toe. De agenten komen dichter bij en laten Escobar steeds vreemdere sprongen maken. Een aftakeling van zijn imperium is onvermijdelijk. Maar het gevaar komt niet alleen van de agenten. Politieke druk en een derde (invloedrijke) partij liggen op de loer. Complotten worden gesmeden, regels worden overtreden.

Het einde laat je wellicht flabbergasted achter. That’s all I can say!

Seizoen 2 heeft bij menig Netflix gebruiker gezorgd voor een Narcos marathon. In no time hebben velen dit seizoen in één ruk uitgekeken. En terecht!

Seizoen 3 en 4 aangekondigd

Ben je, net als mij, ook hooked, dan kun je opgelucht ademhalen. De opnames van Narcos Seizoen 3 zijn inmiddels gestart! Speelt Pablo nog mee of krijgen we een ander hoofdpersoon? Anyway, wij kunnen niet wachten op S3! Bring it on!!

Waarom kijken?

  • Spaanstalig, dat zet de sfeer, zeker in combinatie met de theme song!
  • Geweldig acteerwerk door Wagner Moura waardoor je soms sympathie krijgt voor de arme Escobar.
  • Intrigerend, dat dit heeft kunnen gebeuren.
  • Een gezonde balans tussen fictie en werkelijkheid. Zeker wanneer er echte beelden gebruikt worden (dat einde van S2, damn son, check die pica en check de laatste scene met die oude mannen aan de bar).

Ik beoordeel Narcos met
Narcos