Het Haarlemmermeerse Bos is de ideale locatie voor een festival. Het grote terrein bevat genoeg grote gebieden waar met gemak tienduizenden mensen kunnen feesten. En dat deden ze het afgelopen weekend dan ook! Mysteryland 2016 werd net zoals voorgaande jaren weer druk bezocht. Wij waren zaterdag aanwezig en maakten voor jou onderstaande sfeerimpressie.

Mysteryland 2016

Het festival is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, getuige Mysteryland Noord en Zuid Amerika!
Dit is niet alleen te merken aan de grootte van het festival terrein,  ook is er een goede focus op de sfeer en beleving van de vele grote acts.
Daar waar het vroeger voornamelijk hardcore was, is het tegenwoordig echt een mix van meerdere stijlen binnen de dance muziek geworden. Zelfs mensen die niet zoveel met muziek hebben, kunnen zich prima vermaken op Mysteryland.
Er zijn genoeg plekken waar je helemaal tot jezelf kunt komen, lekker ontspannen of op een spirituele reis gaan.

Aankomst

De bewegwijzering naar het festival staat ruim van te voren goed vermeld. Zo staan er duidelijke borden langs de snelweg, met welke wegen je moet volgen en vervolgens waar wie mag parkeren. Er zijn verschillende grote parkeerterreinen waar je in de schaduw je auto makkelijk kon parkeren.
Wij nemen parkeren zuid, en moeten daarna nog wel een stukje door het bos lopen, dus niks te klagen.

Eenmaal aangekomen bij de ingang, gaat alles lekker vlot en kunnen we eindelijk gaan genieten van Mysteryland 2016!

Terrein

Op het uitgestrekte festivalterrein, kijken wij gelijk onze ogen uit. Wauw, hier is echt aandacht aan besteed! Overal waar je kijkt zie je wel iets, eetstandjes, informatie loketten, merchandise maar ook leuke dingen zoals een grote beer, schommels op verschillende hoogtes, hangmatten en nog veel meer! Vermaak, daar gaat het hier om, dat mag duidelijk zijn.

Mysteryland 2016

De stages zijn duidelijk aangegeven, maar nog wel even zoeken. Dus eerst maar eens een rondje over het terrein.
Nu valt pas echt op hoe groot Mysteryland is! Om het complete terrein rond te lopen ben je letterlijk enkele kilometers verder. Bij Q-Dance gaat het al goed los, maar daar komen wij straks wel weer terug!
Er is zoveel te zien, horen, proeven en voelen dat je constant geprikkeld word. Zo is er een grote chill ruimte met alle soorten eten en drank, zijn er leuke paadjes door het bos en zorgen de figuranten voor het nodige vermaak. Alles wordt er aangedaan om jou als bezoeker een gevoel mee te geven wat alleen Mysteryland kan!

Er is een mooie verdeling gemaakt tussen de twee grote stages. De Mainstage ligt aan het meer in het bos. De Q-Dance stage bevindt zich aan de andere zijde van de Drie Merenweg, achter Spotter’s Hill. Zo hebben de twee totaal geen last van elkaar en dat is wel zo fijn natuurlijk.

Weer

Het is vandaag erg heet, en de zon schijnt volop! Hier heeft de organisatie goed rekening mee gehouden. Zo zijn er extra schaduw plekken gecreëerd en voor iedere bezoeker is er gratis water! Je kunt hiervoor een hersluitbare zak of Dopper fles kopen, welke je vervolgens de hele dag kunt laten bijvullen. Echt superchill dus!

Door het weer lopen de merchandise stands erg hard, want iedereen wil natuurlijk een cap hebben om het hoofd te beschermen tegen de felle zon! Zo zijn wij ook een Mysteryland en Q-dance cap rijker geworden 😉

Areas

Om eerlijk te zijn, is er zoveel te doen, dat wij dit allemaal niet in één dag redden, we moeten dus concessies maken. Oké, we gaan bij de meeste areas even kijken om een beetje van de sfeer mee te krijgen, maar de Main en Q-dance willen we zeker meemaken, dus die krijgen de meeste aandacht.

Elrow

We beginnen bij de Elrow, een erg leuke locatie waar je in principe jezelf een hele dag zou kunnen vermaken. De tent waar de muziek gedraaid wordt, staat nog niet te vol, maar de sfeer zit er al wel goed in. Tegenover de tent staat een heuse trouwkapel waar koppels elkaar een soort van plechtig ja woord kunnen geven, een en al fun!
Ook is hier een fijne rust plek met genoeg schaduw, dus even bijkomen zonder een zonnesteek op te lopen, is hier geen probleem. Het leuke is dat dit stuk van het terrein tussen de bomen en langs een beekje ligt, wat zorgt voor wat extra verfrissing.

Mysteryland 2016

Opacity

Wij vervolgen onze weg via het park en de nodige spirituele afleiding naar de grote Opacity tent. Nou, hier gaat het er gelijk een stuk steviger aan toe. Dus de oordoppen maar in, want de bass dreunt goed door! Na wat gedanst te hebben houden wij het voor gezien, wij zoeken de verkoeling weer op en gaan via het water naar de Main.

Mainstage

Kijk, hier worden wij vrolijk van! Lekkere zomerse muziek, een zinderende menigte gaat los onder het zonnetje. De sfeer spat ervan af, iedereen is vrolijk en heeft er zin in! Om toch maar even wat verkoeling op te zoeken begeven wij ons naar het VIP deck. Van hieruit krijgen we beter zicht op de DJ. Deze heeft er ook zichtbaar zin in en doet een dansje mee met het uitmuntende publiek!

Circus of Life

Deze gezellige tent staat pal tegenover de Main, wel ver genoeg uit elkaar om geen last van elkaar te hebben. Gelukkig dichtbij genoeg om gemakkelijk op en neer te lopen. Hier wordt lekker gedraaid en is de sfeer ook weer erg goed te noemen. De heren van East & Young (waar wij ook op deze dag een interview mee hebben hebben) weten het publiek goed in beweging te krijgen met hun lekkere set.

Op naar de andere kant van de N205, op naar de Heineken Brewery X Kris Kross Amsterdam.

Heineken Brewery X Kris Kross Amsterdam

Een mooi opgezette ruimte welke lager ligt de de omringende looppaden. Zo kun je vanaf de zijlijn alles mooi bekijken. Een deel van deze locatie is open maar het deel waar de DJs staan is overdekt. De muziek is goed, de mensen hebben er zin in en je kunt hier heerlijk chillen op het achterpodium, zonder de muziek te missen. Erg mooi neergezet.

Mysteryland 2016

Milkshake

Dit gedeelte was opgedeeld in twee locaties, het Vieze Poezendek, waar Phalerieau het aanwezige publiek op dikke beats trakteert, en Supertoys. Deze laatste is een podium in de buitenlucht, omringd door eet- en drinkgelegenheden.

Spinnin’ Sessions

De Spinnin’ tent staat een eindje van de andere area’s verwijderd. Dit is maar goed ook, het volume staat hier net een tandje hoger en wordt er ook steviger gedraaid. Geen deep maar de echte mainstream Spinnin sound klapt hier uit de speakers. Het publiek lijkt het goed te waarderen, want niemand staat stil, en tot buiten de tent gaan de mensen uit hun dak. Erg mooi om te zien!

Q-Dance

Eindelijk zijn we bij voor mij de belangrijkste stage, die van Q-Dance. Wat is die weer mooi! Zoals we van de organisatie mogen verwachten, hebben ze ook dit jaar er weer alles aan gedaan om een enorm vet podium neer te zetten! Een kop van een bok, met de DJs in de mond van het beest. De hoorns zijn aan weerszijde uitgestrekt tot de uiteinden van het terrein. Tegenover het podium, onderaan de berg bevind zich de VIP area, van waaruit je een mooi uitzicht op het complete podium krijgt.
Het terrein staat afgeladen vol, met een uit hun bol gaande menigte, wat is de sfeer hier voelbaar goed zeg!
Wij besluiten de berg op te gaan, waarop een kraan staat met bungee jump mogelijkheid. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt. Dit laatste doen wij toch maar niet. Vanaf de zijkant van de heuvel krijg je wel een nog mooier uitzicht op het terrein. Echt adembenemend mooi!

Mysteryland 2016

Eten en Sanitair

Tijd voor wat eten. Er is keuze genoeg. Wil je gezond eten, geen probleem. Wil je een vette hap, dat kan. Een speciaal biertje? Ook dat kan! Niets is te gek!
Wij nemen een tosti en wat te drinken en doen een sanitaire stop. Doordat alles in orde is, gaat dit erg snel! Geen lange wachtrijen en constant mensen die de toiletten bijhouden. Erg fijn! Dit zien wij wel eens anders.
Na deze korte break, vervolgen wij ons avontuur!

Avond

Naarmate de avond nadert, gaat het volume omhoog. Wij zijn terug bij de Main, waar op dit moment KSHMR zijn nieuwe plaat in première laat gaan, en wat voor een! De artiest heeft er zelf ook merkbaar zin in en dat komt de muziek alleen maar ten goede, wat een lekkere set draait hij zweg!
Na KSHMR komt Don Diablo, die iets rustiger begint maar al snel bij de hits uitkomt, waar het publiek uiteraard goed op reageert!

Mysteryland 2016

Terug gekomen bij Q-Dance, nemen we nog net het einde van Coone mee. Maar goed ook, want hij zorgt ervoor dat het publiek geen moment rust krijgt! Wat een baas is het toch!
Hierna komen NCBM en dat willen wij uiteraard niet missen. De heren brachten onlangs een gebundeld album uit, en daar krijgen we nu aan aantal klappers van te horen. Dit soort samenwerkingen mogen er wat ons betreft wel meer komen!
Tijd voor Frequencerz! Yes, niks rustig aan beginnen, nee gelijk met de deur in huis vallen is het motto van Frequencerz!! Het aanwezige publiek smult ervan, de sfeer zit erin en is niet meer kapot te krijg, de zon zakt langzaam en de koelte van de avond neemt het over van de hitte van de dag!
Deze dag kan niet meer stuk, Mysteryland 2016 is een feit! Jammer genoeg moeten wij weer naar huis want we waren er zondag ook zo graag nog bij geweest.

Eindshow

Over de eindshow willen we niet teveel verklappen, deze moet je gewoon voor jezelf zien!

Foto Report

Inmiddels staan onze foto’s op Facebook, deze kun je hier vinden:

Verdict

Mysteryland 2016 bewijst weer los te staan van alle andere festivals. De sfeer, de muziek, de mensen, dit alles zorgt ervoor dat Mysteryland een speciale ervaring is! Echt een feest welke je minimaal een maal in je leven bijgewoond moet hebben.
Of je nu een festivalganger bent of niet, Mysterland 2016 blijft onze grootste aanrader! Volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij echter dan wel het hele weekend, want één dag is echt te kort!