Moby’s Go in een Hi Lo jasje? Wat!?

Aangezien muziek veel voor mij betekent, ben ik er wat meer mee gaan doen. Ik leg af en toe een plaatje voor wat volk, ik speel het als ik er behoefte aan heb, maar ook maak ik af en toe wat zelf.

Als ik dat laatste doe, leg ik de lat heel erg hoog. Vaak te hoog omdat ik bijna niets naar buiten breng. Ben ik dan te eerlijk?
Wie weet, het enige is, dat ik op deze manier het publiek probeer te hoeden voor fiasco’s. Deze kunnen uit een lopen van idee”en die achteraf toch inet zo heel erg goed zijn, tot remixes die ik hooguit lekker in mijn eigen archief moet bewaren.
Hiernaast kan het ook wel eens zijn, dat ik een foutje maak, om een tijdloze klassieker te remixen.

Het devies hiervan: “Als je niet goed de spirit van het origineel kan waarborgen, blijf er dan met je fikken vanaf!”

Klassieker

Dit brengt mij tot de track “Go” van Moby.
Ik was een menneke van 16 jaar oud en had net het eerste seizoen van Twin Peaks achter de kiezen. Van hieruit werd het thema uit de titel track genomen en omgebouwd tot een van de meer iconische tracks in de dance scene van de jaren negentig.

Toen ik gevraagd werd wat ik vond van de Hi Lo remix versie, was ik gelijk skeptisch gestemd. Oliver Heldens kan aardige producties maken, maar gaat hij hier niet een te grote uitdaging aan?

Een brug te ver?

Inderdaad, gelijk in de eerste tien seconden wordt mijn ergste vrees al werkelijkheid. Na de eerste oor- vervuiling te hebben doorstaan, heb ik mij ertoe moeten forceren om in ieder geval een break en opvolging af te wachten, maar het werd er helaas niet beter op.
Te heftige sidechains, samenvoeging van elementen die ik niet in mijn hoofd bedacht zou kunnen hebben, ze passeren veelvuldig en overweldigend de revue.

Na een martelgang van 4 minuten lijkt het er op dat het plezier weg is gevaagd bij Oliver en stopt hij de track binnen een halve minuut…
Een waardig einde, een verlossing uit ons lijden.

Mocht mijn oordeel nog niet duidelijk zijn; ik hoop echt dat iemand deze track preventief ruimt, want ik kan niet voor de gevolgen instaan…

Oké, het kan natuurlijk aan mij liggen, misschien ben ik te oud en moet ik met de tijd mee, maar nee, dit trek ik gewoon niet…

Wat vind jij van de Hi Lo remix?

Zelf je oordelen vellen? Luister naar de Hi Lo remix en laat jouw oordeel hieronder weten.