Malua is inmiddels een vaste waarde in het team van Scantraxx en haar releases staan steevast in de ranglijsten van Hardstyle.com. Haar nieuwe track Sonic Seizure is daar natuurlijk een goed voorbeeld van, maar ze waagt zich ook aan remixes van echte classics als Mr. Puta – Green Stuff. Met haar vlog ‘Malua Madness’ geeft ze haar fans een uniek kijkje in haar leven als Hardstyle artiest en reizen we met haar mee van de achterhoek, via Duitsland naar Chili. Maar hoe beleefd ze dat zelf allemaal? En wat was het hoogtepunt van afgelopen jaar? Wij van Everybeat.nl vinden het dus hoog tijd om deze dame eens een paar vragen te stellen.

INTERVIEW MET MALUA

Sonic Seizure is inmiddels een paar dagen uit en bestormt de hitlijsten. Wat denk je dat het publiek zo tof vindt aan deze track?

De industriële sounds met de catchy melodie vind ik een hele vette combinatie. De melodie sleept je mee en vanaf de drop komt er een lading energie vrij. Ik denk dat deze combinatie ook het publiek aanspreekt.

En nu we het over je muziek hebben… Hoe definieer jij jouw eigen stijl? Wat inspireert je en hoe horen we dat terug in je muziek?

De Malua sound is hardstyle met een energieke vibe, een goede drive, harde kick en een catchy melodie. Wat betreft inspiratie, dat kan overal vandaan komen, zoals van reizen, tot filmmuziek en zelfs tekenfilms. Daarnaast schrijf ik ook teksten, Madness is Coming en Sonic Seizure heb ik bijvoorbeeld zelf geschreven.

Sinds 2015 ben je lid van de Scantraxx familie. Wat maakt dit label zo bijzonder voor jou?

Scantraxx Recordz is het grootste hardstyle label aller tijden. Artiesten die mij inspireren hebben er allemaal hun tijd gehad en dat was voor mij een grote motivatie om ook mijn muziek daar te releasen.

Hoe is het voor jou allemaal begonnen? Wanneer kwam de liefde voor de muziek en waarom ben je begonnen met draaien?

In 2002 kreeg ik de Qlimax cd, welke ik helemaal heb grijsgedraaid. Toen ik eenmaal voet op festivalgrond had gezet was ik hooked en in 2013 nam ik de stap naar de andere kant van de booth. Een jaar later heb ik getekend bij Scantraxx Recordz en Make You Dance Bookings.

Afgelopen zaterdag was je natuurlijk ook van de partij bij Q-dance presents: Scantraxx 15 Years, in de AFAS live, Hoe was deze avond voor jou?

Voor mij was het de eerste keer dat ik in de legendarisch Heineken Music Hall stond. Zo blijf ik het lekker noemen omdat die naam voor mij veel meer lading en betekenis heeft, haha. Ik keek er ontzettend naar uit en hoopte dat ik mijn zenuwen enigszins kon bedwingen. Ik heb echt van elke moment genoten!

Inmiddels reis je als DJ regelmatig naar de mooiste plekken van de wereld. Wat is je favoriete bestemming tot nu toe?

Met name afgelopen jaar heb ik veel buitenlandse boekingen gedaan, en ben ik op veel mooie en aparte plekken geweest. Voor mij was Santiago in Chili dit jaar het hoogtepunt. Een hele vette stad, aan de voet van de Andes met een super dedicated publiek.

Je bent erg actief op social media. Hoe belangrijk zijn deze kanalen voor jou als artiest en voor jou persoonlijk?

Als artiest kan je goed op het gebruik van social media inspelen en je publiek bereiken. Ik vind het leuk om mijn boekingen, tijd in de studio en on the road te delen met mijn volgers. Het interactieve gedeelte vind ik ook erg leuk, zo blijf je up to date met je publiek.

Wij zijn fan van jouw Malua Madness vlogs. Kun je ons wat meer vertellen over deze vlogs?

Deze vlogs belichten Malua en de madness in mijn leven. De meeste vlogs gaan over optredens, studio, interviews met andere artiesten en natuurlijk veel behind the scenes geouwehoer. Op dit moment staan de vlogs op een laag pitje, omdat ik daarnaast erg druk ben met het editen van mijn eigen recaps en de videoclip van Sonic Seizure.


Als je terugkijkt op het festival seizoen, wat was voor jou dan het beste festival dit jaar?

Zonder enige twijfel, Defqon.1. Dit was destijds mijn eerste festival en die magie heeft het nog niet verloren. Ik was ook ‘over the moon’ toen Q-dance me vertelde dat ik er dit jaar stond. Mijn set ging super, het publiek ging helemaal uit z’n dak, al m’n vrienden waren er en na afloop heb ik van ontlading even lekker staan janken met m’n beste vriendin. Het was geweldig!

Met welke artiest zou jij graag nog eens willen samenwerken?

Ran-D, sowieso. Hij is vanaf dag één de producer waar ik het meest tegen opkijk. Het lijkt me fantastisch om met hem een track te maken en onze sounds te combineren.

Wat is voor jou de beste vorm van ontspanning na een druk weekend?

Ik doe aan hot yoga, wat voor mij heel ontspannend werkt. Daarnaast is op de bank chillen met Netflix en sushi ook heel chill haha.

Social Media Malua

Zorg dat jij Malua volgt op haar social media kanalen, zodat jij niks mist!

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud / YouTube