De temperatuur zit mee, het is het perfecte festivalweer. Tijd om op de fiets te springen naar Erp om te gaan genieten van 7Th Sunday!

Aankomst en Doorloop

Eenmaal aangekomen kunnen we onze fiets in een grote fietsenstalling zetten op de VIP parkeerplaats. Enige nadeel is dat waar je voorheen rechtdoor kon lopen over een weiland je nu helemaal om het weiland heen geleid wordt. Het is een smal bos pad daardoor lopen we in een slakkentempo achter de menigte aan. Eenmaal bij de ticket controle aangekomen, staat er een flinke rij. Het duurt daarom ook wel even voordat we naar binnen kunnen. Opmerkelijk dat er nog poorten dicht zijn!? Wat jammer, dit had wellicht de doorstroom kunnen garanderen.
Het fouilleren duurt niet lang, wat me opvalt is dat er wel her en der in tasjes wordt gekeken maar niet helemaal ‘echt’ goed gekeken wordt. Met de traangas dreigingen die al op meerdere festivals niet alleen bij dreigingen zijn gebleven, had ik toch wel op wat betere beveiliging gehoopt. Op het moment dat je 40 minuten aan het wachten bent heb ik liever dat ze me van top tot teen fouilleren dan alleen even in mijn tasje kijken…

Sfeer

De sfeer op 7th Sunday is zoals altijd TOP. Er zijn zoveel verschillende area’s en podia’s waardoor er voor ieders wat wils is. De mensen die hierop af komen zijn echt van alle leeftijden (18+). Er staan kermis attracties, exclusieve eetstands, grote eet areas, chill area’s, fotobooths en nog veel meer. Er is echt van alles te zien.

Ik heb veel rondgelopen vandaag en vooral genoten van iedereen om me heen. Hoeveel verschillende mensen er zijn is echt een feest om te zien. Iedereen is hier zo vrolijk 😀

7TH SUNDAY

LOSGAAN OP 7TH SUNDAY FESTIVAL

We beginnen bij Hard Nature waar geen tijd te verliezen is. De sfeer zit er gelijk goed in en van even inkomen is geen sprake. Direct lekker meedansen op de lekkere beats van Atmozfears. Na Atmozfears besluiten we een rondje te gaan lopen over het festival terrein en nemen we een kijkje bij de andere stages.
Onze eerste stop is de SLAMFM stage. Hier draait op dit moment Rico South. Het is er druk en iedereen gaat los op de salsa tunes. We blijven hier even staan maar door de drukte lopen we snel verder. Naast de SLAMFM stage op de bergen is nog een kleine area waar een dj oldskool staat te draaien. Herkenbare nummers uit de jaren ’90. Hier zie je dan ook veelal wat ‘ouderen’ mensen lekker dansen.

Vervolgens lopen we een rondje over de Main Stage. Puur om de sfeer te proeven. Zelf vind ik de muziek wel leuk voor even, maar ik ga toch liever terug naar de Hard Nature tent. Hier sluiten we weer aan bij Ran-D. Deze man, wat ie ook draait, het klinkt altijd goed. Met weer een kippenvel uitvoering van Zombie en een paar tracks van G4H sluit hij af. Vervolgens draaien Code Black en Brennan Heart en zoals altijd ook erg goed!!!
Dan is het tijd voor B-Freqz die in een halfuur tijd de zaal compleet plat draaien. Heerlijk. De energie die de drie mannen overbrengen naar het publiek is gewoon niet te omschrijven!
Maar dan, dan komt Angerfist. En die sloopt alles. LETTERLIJK!! De muziek valt even uit maar dit wordt goed opgepakt door de MC en Angerfist laat zich niet kennen. Hij gaat gewoon weer door waar hij mee bezig was, en dat was snoeihard draaien 8)

7TH SUNDAY

Toch een min puntje

Op het einde van het feest staan we op de MainStage. We zijn op zoek naar wat vrienden en besluiten om hier de eindshow te bekijken. Ineens krijgen we berichtjes dat we er zo snel mogelijk weg moeten. Ik kijk naar links en zie dat er een groot gat in de menigte is ontstaan. Ja hoor; Traangas… We kregen ook al de waarschuwing dat er telefoons gestolen zijn, en dat we hier extra op moeten letten. Erg jammer want dit geeft een negatieve lading aan het feest.

Kosten

Voor 50 euro koop ik 5 strips munten. Wat inhoud 17,5 munten. Je bent dus ongeveer 2,85 kwijt per muntje. Fris is 1 munt. Water 1,5 muntje, bier 1 munt, sterke drank 2,5 munt en Lieffmans of wijn 1,5 munt. En hoe chill dat er Lieffmans geschonken werd. Voor menig vrouw een genot en niet duur!!!

Verdict

Al met al weer een geslaagde editie van 7Th Sunday. Zoals altijd een leuke sfeer en de vele soorten muziek brengen verschillende soorten mensen bij elkaar!

Foto’s 7Th Sunday.