Het is vrijdagavond 1 september, we naderen het einde van het festivalseizoen, maar we pakken er nog een paar mee, zo ook het lokale Locomotief festival! Georganiseerd door de vrienden van Aalst, 3 dagen lang feest met elke dag een ander muzikaal genre. Vandaag staat de Hardstyle op de programmering en daar willen wij toch echt bij zijn!

Locomotief Festival

Dit festival is gratis voor elke bezoeker, wat het natuurlijk aantrekkelijk maakt, maar nog aantrekkelijker is de line-up, met namen als Plug ‘N play, NSCLT en Jason Payne beloofd dit toch wel wat te gaan worden!

Voor ons is het maar een kort ritje, en aangekomen, kunnen we vlot door naar binnen. Het kleine terrein is direct overzichtelijk aangezien je van de zijkant aankomt, en zo direct een goede kijk krijgt. Recht zien we de DJ booth, voor ons de bar en links de eet standjes en munten balie.

Onze eerste indruk is te beoordelen als gezellig aangekleed, overal zie je het thema terug komen, tot in de details; Complimenten! Locomotief festival is omgetoverd tot een kleine western stad, inclusief een saloon en gevangenis. Hier kun jij als cowboy of girl wel een avondje vertoeven 😉

Locomotief Festival

Er zijn genoeg rustgelegenheden, maar daar wordt vandaag niet erg veel gebruik van gemaakt denken wij, vandaag moet er gedanst worden! Hiernaast zijn er ook voldoende eet stands, van een caravan waar jij een snelle hap kunt scoren tot de lokale keurslager voor een lekkere burger.

Voor de toiletten betaal je een kleine bijdrage maar daarvoor krijg je dan wel een schone wc voor terug. Dat zien we helaas wel eens anders, dus hier zijn wij wel blij om!

Op dit moment (het is kokslag 20:00) staat iedereen nog gezellig te kletsen, drinkt een biertje en af en toe wordt er al een dansje gewaagd.

Muziek

DJ duo Waap en Jouter staan lekker te draaien, en vanwege het kleine formaat van het festival is de interactie met het publiek des te grootser. Ze draaien een aantal hitjes, welke het publiek goed lijkt te waarderen en houden de sfeer er goed in. Wouter pakt zo nu en dan de microfoon en creëert zo nog net wat meer interactie met het publiek om deze een beetje extra op gang te helpen.

Locomotief Festival

Plug ‘N Play, nemen het over en een deel van het publiek lijkt voor hen te komen, want her en der wordt er direct enthousiast gereageerd. Het duo weet zowel met eigen werk als Do’s Heaven de sfeer goed vast te houden en sluiten af met een track van B-Front zo geven zij exact wat het publiek wil! Hun set heeft precies de hoeveelheid gas die nodig is om nog wat energie over te houden voor de andere twee acts van de avond!

Locomotief Festival

NSCLT draaien een lekkere euforische set, welke het publiek goed in ontvangst neemt. De bekendste tracks van het moment en meezinger komt voorbij en ook wij genieten erg van de klanken die de heren ten gehore brengen en zingen zo nu en dan dan ook uit volle borst mee 😉

Locomotief Festival

Jason Payne, wat een man! Na een paar platen in zijn set weet het publiek echt niet meer wat stil staan is, en zelfs op het podium wordt het feest gevierd. Jason sluit de avond af waardig af, lekker RAW met als klapper de klassieker; Army of hardcore en het publiek hakt samen met Jason nog ff mee!

Locomotief Festival

Verdict

Als dit pas de tweede editie is, ben ik benieuwd naar de volgende. De vrienden van Aalst weten hoe ze een feestje moeten neer zetten, en deze mag jij volgend jaar niet missen! Wij noteren hem alvast in de agenda, jij ook?

P.s. de fotoreportage kun jij via onze Facebook pagina bekijken.