Je kent het vast wel. Na een festival van die suizende oren hebben van het harde geluid. In de loop van de dag gaat dat vanzelf over. Gelukkig maar! Maar er zijn ook klachten die permanent blijven. En laat dat kopje koffie ’s ochtends nu net negatief werken op deze klachten! Weten waarom? Lees gauw verder!

Geen kopje koffie meer

Het is een soort traditie. Je stapt uit bed na de verschrikkelijke wekker te horen afgaan, loopt naar de douche. Maakt jezelf wakker met een lekker warme straal, nog na te genieten na dat fantastische festival van gisteren. Aangekomen in de keuken zet je de eerste bak koffie. Je smeert je brood en gaat vervolgens de social media pagina’s bekijken. Echter blijkt dat kopje koffie helemaal niet goed voor je te zijn nadat je een concert / festival hebt bijgewoond.

Uit een studie uit de Universiteit van Montreal blijkt dat cafeïne helemaal niet goed voor je is in de ochtend. Koffie zit boordevol cafeïne, zodat je de dag energiek en fit kan beginnen. Er is een onderzoek geweest waarin er twee groepen zijn gemaakt. Deze twee groepen zijn allebei blootgesteld aan de harde muziek tijdens een concert. Groep 1 kreeg na het beluisteren van dit concert een drankje met veel cafeïne aangeboden, terwijl groep 2 iets anders kreeg zonder al te veel cafeïne. Uit de resultaten die volgen was groep 2 volledig hersteld van de oorbeschadigingen die men oploopt tijdens het beluisteren van deze harde muziek na acht dagen. Terwijl groep 1 nog altijd last had van oorbeschadigingen!

Zo zie je maar. Kan dat kopje koffie toch voor hele anderen dingen zorgen…