Bam! Ook in 2017 streek het harddance circus van Club X neer in het normaal altijd zo rustige Wernhout voor een Club X Reunion. Wij waren er voor je bij!

Club X Reunion 2017

In 2016 was daar ineens de Club X Reunion. We weten het nog als de dag van gisteren. Jaiseling’s Royal Palace in Wernhout werd eenmalig omgebouwd tot mega harddance tempel, waar ravers van het eerste uur hun hart konden ophalen op de beste beats van toen. De editie van 2016 was een enorm succes. Met een capaciteit van enkele duizenden ravers, kon het pand nadien opnieuw gevoegd worden. Ook toen waren wij erbij. En smulden we de hele nacht van de op en top sfeer. Dit succes riep om een vervolg.

Daar waar velen zouden kiezen voor overkill, bleef het in het Club X kamp gelange tijd stil. Een vervolg bleef uit, tot eerder dit jaar, toen er ineens een “save the date” post online kwam. De mensen achter Club X waren toch weer iets van plan. Exact een jaar later, op 14 oktober 2017, stond Jaiselings Palace weer garant voor het betere beukwerk. Ook afgelopen zaterdag waren we er weer bij.

Aankomst

Rond de klok van 22:00 rijden we richting Wernhout. Het is goed mistig op de weg. Zeker op de polderwegen die wij berijden. Wernhout ligt vanuit ons net achter Zundert. Een klein dorpje in het zuiden van het land. Een paar passen verder, en je bent in België.

Wanneer we door Zundert rijden zien we een grote parking voor de bezoekers van Club X. Naast deze parking staan de nodige pendelbussen om ze naar Wernhout te brengen. Een ritje van maximaal vijf minuten en een ideale uitkomst voor de parkeerchaos zoals we die vorig jaar mee hebben gemaakt. Toen we onze auto ver in een weiland moesten parkeren. Er is duidelijk wat gedaan met de feedback en de ravers van deze editie maken er goed gebruik van. Zelf hebben we de luxe dat we kunnen parkeren op de artiesten parking.

We betreden het pand via het oude klooster. Een prachtige hal die je toegang geeft tot het enorme complex. Hier komen we Club X man van het eerste uur, DJ Yves, tegen. Hij biedt ons vriendelijk aan om ons richting de stage te begeleiden. Maar aangezien hij het al druk genoeg heeft deze nacht, en we ruim op tijd binnen zijn, besluiten we zelf op pad te gaan.

Locatie

In de hal horen we al het laag binnen sijpelen. We staan blijkbaar direct achter het hoofdpodium. Vanuit hier lopen we de zaal in, om op zoek te gaan naar de Freestyle area. Het idee is om de spullen even weg te leggen en langs de verschillende area’s te lopen. Maar we moeten nog even wachten. Nog niet alle area’s zijn open. In eerste instantie denken we al direct de weg kwijt te zijn, maar later blijkt dat een deel van het logistiek is weggewerkt achter decoratie. We gaan daarom terug naar de hoofdzaal.

De main is een gigantische ruimte die plek biedt aan het overgrote deel van de bezoekers. In deze zaal zijn Psyko DJ en Dutchman Jack bezig met een ongekend lekkere set. Een mengelmoes van lekkere retro, techno en andere classics. En dat ook nog in een strakke mix. Echte mixmeisters!

Om 23:00 gaan de rest van de zalen open en nemen wij ook nog een kijkje in de Retro zaal & de Wuustwezel All Stars area. In deze laatste is het ex-The-Site resident Yorick die de jumpstyle classics door de speakers blaast. Het is hier een af en aan van bekende gezichten. Zelf heb ik niet veel meegkregen van het Club X tijdperk. Maar The-Site, dat was wel degelijk van mijn tijd.

New Generation Freestyle

Om 00:00 dien ik acte de presence te geven achter de decks in de Freestyle Lounge. Vorig jaar stond deze DJ booth direct naast de voedselkraampjes. Op zich geen problem, want er was genoeg sfeer! Maar dit jaar was ons een eigen zaal toegezegd. En die was nice! Niet te groot, niet te klein. En erg gezellig! Bij binnenkomst stond het al lekker vol. Dr Razor en Bouncer-B hadden de vaart en sfeer er al in zitten. Het enthousiasme knalt er af bij die twee.

Net voor 00:00 installeer ik m’n camera, pak ik mijn Pioneer DJ HDJ-X7 (review volgt snel) en maak ik voor het eerst echt kennis met Angelic. De vrouwelijke DJ waarmee ik het komende uur een B2B set ga doen. Mini versus Maxi, zoals ze zelf al gekscherend opmerkte. Want ze maakt handig gebruik van een flightcase om op dezelfde hoogte te komen. Wat volgt is een freestyle set die doorknalt als de Thalys van Amsterdam naar Parijs. 155 BPM, oldschool sounds, hardstyle kicks en vlugge mixen. Ik word aan het werk gezet zegmaar. En dat levert een toffe set op!

Uiteraard is er ook plaats voor eigen werk. Ik drop mijn Goddsequencer bootleg. Maar ook de ultra nieuwe Oldskool Mashup 2.0 (met buddy Clayton Cash). En als je dan gaat, dan ga je met een knal. Dus sluiten we ons set af met Pinsir. Voor wie Pinsir niet kent (en ik kende hem ook niet overigens, maar dankzij Miss Puss nu dus wel): Pinsir is een Pokémon figuur. Een krab met scharen die houdt van fistpumpen. En dat levert mooie beelden op, als iedereen die krab gaat nadoen!

Wuustwezel All Stars

Na afloop van onze set gaan we een kijkje nemen bij routinier Pat B. De zaal is echt afgeladen vol! Gesterkt door twee MC’s, maakt Pat er weer een show van om van te smullen. Het is pas feest als de Patmeister is langs geweest. Van links naar rechts, van voor naar achter. Overal waar je kijkt staan mensen te beuken en te raggen.

Een leuke side note is dat Patrick zelf slechts één keer in Club X is geweest. Dit bezoek heeft zo’n indruk achtergelaten, dat het toch ook wel van invloed is geweest op mijn muzikale voorkeur. En als eerbetoon aan deze club, heeft hij voor dit event een hele coole mashup in elkaar gestoken. Check hem verderop!

Zorg ook zeker dat je 2 December in je agenda noteert. Want dan viert hij zijn altijd bescheiden (NOT!) verjaardagsfeestje in Highstreet 2.0.

Main room

Uiteindelijk zorgen we dat we om 02:00 in de main room staan. Dan staat namelijk Marshall Masters op de planning. Wie kent Marc Acardipane niet? De man achter een hele reeks legendarische hits, waaronder Stereo Murder & I Like It Loud. Maar helaas, hij is er door omstandigheden niet bij. Spijtig! Ik had hem graag willen zien & horen. G-Town Madness neemt zijn plek in. Een raggende liveact die ik ook nog niet eerder had meegemaakt. Super tof om eens te zien. Wel wisselen we deze set halverwege nog even af met Clayton Cash & Miss Puss in de Freestyle Lounge. De matties zijn daar de boel ook vakkundig aan het renoveren. Inclusief Clayton’s dikke hit: Like A Viking!

Maar om 02:45 moet je toch echt in de main zijn. Dit is waar velen voor komen: DJ Yves! Yves heeft 5 kwartier de tijd om alle dikke Club X classics voorbij te laten komen. Voor velen, zoniet allen, een feest van herkenning. En wellicht ook wel een enorme trip down memorylane. De gemiddelde lichamelijke leeftijd ligt wat hoger dan bij andere events waar ik recent ben geweest. Maar de geestelijke leeftijd is echt wel rond de 20 jaar. Iedereen gaat dankzij Yves weer even terug naar toen. Prachtig om mee te maken! Het is dat ondertussen de accu van de iPhone leeg is geraakt, anders had ik nog wel enorm dikke sfeerimpressies kunnen meegeven.

Uiteindelijk taaien we hem na 04:00 af. De Club X Reunion was weer machtig, en we kunnen niet wachten tot de volgende editie! Als je er niet bij was, heb je echt wat gemist!