27 april, Nederland was in oranje gekleed en op elke straathoek was een festival!

Voor ieder wat wils, maar voor de hardheads was het toch echt wel te doen in Best. Aquabest om precies te zijn! Aqua genoeg, dat zeker, zowel naast het strand als in de lucht. Maar dat mocht de pret niet drukken, want echte festivalgangers zijn wel wat gewent!
Ik was door mattie Ransom uitgenodigd om mee te gaan naar Supersized Kingsday. 8 podia vol Freestyle, Hardstyle, Classics en Uptempo harddance geweld. Daar zeg je geen nee tegen, ook al staat er -6 graden en een bak zeikstraal weer op de planning. Dus gewapend met goede moed, een paar warme schoenen en een wegwerp poncho gingen we er tegenaan! Eenmaal aangekomen, bleek dat we niet de enige waren die schijt hadden aan het slechte weer. De diehards huppelden van links naar rechts richting de ingang. Het was nog een hele opgave om in de Gator (zo’n festival tractor waar ook artiesten in vervoerd worden) de mensen te ontwijken (ook een belevenis op zich, maar we hadden een puike chauffeur met Max Verstappen skills).
Aangekomen op het Freestyle podium, was Basic Movements Records baas Potato net begonnen. Zijn kenmerkende sounds ramden door de speakers. Limburgs finest stond zijn mannetje, ondanks de te trotseren buien. Voor de dorstigen onder ons: een warme chocolade melk met slagroom was op dat moment wellicht passender, maar we maakten toch plaats voor het eerste biertje.
Van 15:00 tot 16:00 stond Ransom achter de decks. Het uur waar we voor waren gekomen. Afgelopen jaar stond hij voor het eerst op Decibel, en tijdens die set waren de weergoden hem niet goed gezind. Dat was op Kingsday wel anders! De zon brak door, de buien maakten plaats voor zonnestralen. En door de vocale ondersteuning van MC Creature stond menig bezoeker te fistpumpen op de aankomende Pussy Lounge release van de heren! Veel bekende gezichten stuiterden voorbij, inclusief collega’s Pat B en zijn aanstaande, Miss Puss.
Na zijn set hebben we nog kunnen genieten van Dr Rude’s Harddrop sounds en Paul Elstak’s Hardcore beats. Maar ook wij kregen ondertussen honger. Onze interne motoren draaiden namelijk sinds 12.00 uur op een paar boterhammen, een banaan en een energiedrankje. Dus tijd voor een snack. Op het menu stond een verse hamburger en een hoop geouwehoer. Want ondanks dat je komt voor vette sets en mooie shows, is het toch ook altijd weer enorm leuk om even lekker ongegeneerd te roddelen en netwerken. Maar de kou begon ondertussen toe te slaan. Voeten voelden aan als bakken Hertog ijs. Het idee was daarom om nog even een rondje over het terrein te doen en daarna in de auto de kachel op korte broeken stand te zetten. Dat rondje werd uiteindelijk een ronde van 2 uur, met nog meer gezwets, gekletst en gechill. Totdat we uiteindelijk echt naar huis wilden. Nog even de spullen bij de backstage pakken en naar huis. Maar….
We dachten lekker met onze bandjes langs de security te flashen. Helaas dacht de security daar anders over. Ze waren via de backstage het vuurwerk aan het installeren, en daar mag niemand bij zijn i.v.m. veiligheid. ETA +45 minuten. Bummer! Maar ergens gelukkig maar, want 5 minuten later draaide The Darkraver Ransom’ z’n nieuwe track, inclusief het zojuist geïnstalleerde vuurwerk. De vertraging werd weggespoeld met een voldaan gevoel! Een hele mooie afsluiter.
Uiteindelijk hebben we daarom, ondanks de kou en regen, een enorm vette dag gehad! Het festival was, zoals we van Supersized gewent zijn, weer top in elkaar gezet. En de gezelligheid zorgde toch voor een dag vol fun! Supersized Kingsday, bedankt, je was top!
Kingsday