Nieuw in de de Hardstyle scene is Sven Sieperda allang niet meer, zijn solo project KELTEK wel. Een paar weken na de bekendmaking van zijn comeback kwam dan ook zijn eerste track uit. En wat voor één! ‘Down To Earth’ bereikte binnen enkele weken de eerste plaats op Hardstyle.com en is niet meer weg te denken op de festivals deze zomer. De start van KELTEK mag dan ook met recht een droomstart genoemd worden. Wij van Everybeat.nl vinden het nu dan ook hoog tijd worden om eens een paar vragen te stellen aan KELTEK over zijn comeback!

Hoe Raw of euforisch, of wat voor een gekke creatie het ook mag worden, het moet stoer zijn, ballen hebben.

KELTEK OVER ZIJN COMEBACK, MUZIEK EN MEER!

Je eerste release ‘Down to Earth’ steeg meteen naar de 1e plaats in op Hardstyle.com. Wat schoot er door je hoofd toen je dat zag? Had je het ooit verwacht?

Bizar! De eerste release en dan op direct nummer één.

Ik was heel blij, dit is natuurlijk ook een hele goede bijkomstigheid met het opbouwen van mijn nieuwe act. Verwachten kan je dat nooit helemaal, succes van muziek is voor een groot deel ook gebaseerd op smaak van anderen, en die verschillen nu eenmaal.

Bij Down To Earth had ik wel direct een goed gevoel. Ik kan zo links en rechts mijn klankbord gebruiken en daar een gemiddelde uit trekken. Alhoewel mijn eigen intuïtie natuurlijk het belangrijkst is. Ik probeer er zoveel mogelijk mensen mee aan te spreken en ik had wel de verwachting dat dit hiermee zou lukken. Mijn persoonlijke doel was deze in de top 10 te krijgen, maar nee, ik had nooit verwacht  of durven dromen dat hij op één zou belanden.

Je wordt niet graag in hokjes geduwd, niet euforisch, niet raw. ‘Down to Earth’ en een recente preview op Facebook geven wel aan dat jouw tracks bomvol sfeer zitten. Hoe zou je jouw stijl zelf omschrijven?

Hoe Raw of euforisch, of wat voor een gekke creatie het ook mag worden, het moet stoer zijn, ballen hebben. Anders kan ik er simpelweg niet van genieten, laat staan produceren. Ik wil mezelf daarbuiten niet limiteren aan een vaste lijn of stijl. Op het moment ik dat doe, ga ik onzeker produceren en wordt ik bang dat niet in het juiste straatje valt. Zo zou ik mijn inspiratie kapot maken. Ik maak gewoon Hardstyle!

Onlangs heb je samen met Radical Redemption een track gemaakt. Kunnen we binnenkort meer samenwerkingen verwachten en welke artiesten moeten we dan aan denken?

Er komen genoeg samenwerkingen met anderen aan inderdaad, maar ik laat de rest nog even aan de fantasie over. Anders is het verrassingseffect weg.

2017 lijkt wel het jaar van de comebacks. Na die van jezelf heeft ook Headhunterz aangekondigd weer terug te keren. Wat maakt de Hardstyle scene zo uniek dat artiesten niet zonder kunnen?

Haha, ja dit bewijst wel veel inderdaad. Van succesvol EDM artiest op volle toeren, toch weer terug naar huis, ik vindt het mooi! Hij wordt net zo warm ontvangen als ik, dat is dus al één ding waar hardstyle zich in onderscheidt.

Het is ook iets waar je als audio technicus/nerd, muzikant, Hardstyle liefhebber en performer een plek hebt, waar je ook nog eens erkenning krijgt voor de muziek die je zelf maakt in je studio een soort. Je maakt het, je draait het, en je hebt effect. Niks moet, alles mag.

Ik denk dat Hardstyle een meer direct gevoel geeft dan andere muziek en dat de muziek en gezelligheid net wat meer voorrang krijgt tegenover het commerciële gedeelte van wat er bij komt kijken, maar toch succesvol genoeg is om je levenswerk er van te maken.

Het is dan ook nog steeds underground genoeg om “echte” dedicatie te hebben. Het is muziek wat je helemaal niks vindt, of echt helemaal vet vindt. En juist alleen die mensen komen samen om op die muziek losgaan. Alles voelt echt, dichtbij. Je deelt als het ware een hobby.En die deel ik ook nog steeds. Vroeger als feestganger nu als artiest, iets ander beeld, maar met hetzelfde gevoel.

Hardstyle is nog steeds underground genoeg om “echte” dedicatie te hebben.

We weten dat je een studiobeest bent. Wat kunnen we binnenkort verwachten, misschien wel een album?

Ik ben iedere dag in de studio te vinden, haha.. 17 Juli Zal Bassmode released worden. Een wat aparte, maar dikke schijf die heel lekker voelt op de dansvloer. Daarna zal Sniper komen, dit is de plaat die ik al als teaser heb laten horen. Gewoon een toffe track, iets harder dan Down to Earth, maar nog steeds met veel sfeer en gevoel.

Je agenda staat nog niet bomvol met boekingen op grote festivals deze zomer. Waar kunnen we je allemaal tegenkomen dit jaar en staan er nog speciale dingen op het programma waar je zelf erg naar uitkijkt?

Er staan zeker mooie dingen op het programma, maar die zullen later aangekondigd worden. Veel mensen weten niet dat bijna alle artiesten op feesten gemiddeld een half jaar tot een jaar van te voren ingeboekt worden, en ik ben net pas binnengestapt. Dus verwacht veel, maar op t moment kan ik daar nog geen duidelijk beeld van geven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Socials

Zorg dat jij KELTEK volgt op zijn social media zodat jij niks mist.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / Soundcloud