Plugin Alliance staat bekend als je one-stop-shop voor kwaliteits plugin’s. Hun nieuwste uitbreiding is de Karacter. Een samenwerking tussen Brainworx en Elysia.

Plugin Alliance

Vanuit Washington leveren de mensen achter Plugin Alliance een enorm assortiment aan hardware emulaties. In samenwerking met partijen als Brainworx, SPL en Elysia is het een serieuze webshop voor engineers, producers en andere pro’s uit de industrie. Het wordt gezien als een nieuwe ‘Über standaard’ waar je niet snel meer omheen kunt.

Karacter

Karacter is het nieuwste product uit de Plugin Alliance catalogus. Het is een digitale emulatie van Elysia’s Stereo Saturator, ookwel bekend als ‘The Coloring Box’. Dit stuk hardware geeft je track meer body en kleurt je sound met een vleugje helderheid. Hoe dit exact gedaan wordt is een raadsel, maar het is de ontwikkelaars van Brainworx toch gelukt dit te emuleren in een software variant.

De emulatie is te gebruiken op elk kanaal in je DAW. Maar wanneer je het plaatst op een bus of master, krijg je ook diverse mid/side opties ter beschikking. Hetgeen de plugin enorm veelzijdig maakt, ondanks de kleine hoeveelheid controls die het in eerste instantie lijkt te bieden.

Prijs en beschikbaarheid

Karacter is beschikbaar via Plugin Alliance voor 129 USD (excl BTW). Afhankelijk van je systeem, kun je kiezen voor de volgende formats: AAX Native & DSP-, AU-, VST2- en VST3 plugin voor macOS (10.8 – 10.12) of Windows (7 – 10).