Eerder dit jaar zagen wij de release van de Technics SL-1200GR. Hiermee wilde Technics zijn positie als onbetwiste draaitafel fabrikant terugwinnen.

Nieuwe release, nieuwe prijs?

Met de eerste release, de SL-1200GEA, leek het allemaal tot in het krankzinnige los te gaan. Er werden prijzen rond de US $4000,- genoemd.
Veel kritiek werd geuit, alleen al vanwege deze prijs. Het zou te weinig vernieuwend ogen, maar wel dat soort prijzen eisen.

TECHNICS SL-1200GR

Met de komst van de SL-1200GR zou daar verandering in komen. De prijs zou flink omlaag gaan zodat meer mensen deze draaitafel aan konden schaffen.

Ik schrijf hier duidelijk mensen, aangezien de doelgroep bestaat uit audiofielen en andere typen hifi- freaks. DJs zijn buiten deze doelgroep gelaten.
Waar de winkelwaarde rond de 2400 euro zou bedragen voor deze unit, kun je deze tegenwoordig al veelvuldig vinden voor 2000 euro.

REVIEW EXEMPLAAR

Met dit geschreven, is het behoorlijk lastig om aan een review versie te komen. Immers, wat zou je hier over moeten gaan schrijven? Wat zou het startpunt en het eindpunt zijn? Wat nu als de review niet zo goed zou zijn, riskeer je dan de positie als reviewer?
Valide punten waar ondergetekende eigenlijk niet echt een antwoord op heeft.

Gelukkig voor ons heeft bevriende reviewer Mojaxx, van DJCity, toch een review exemplaar weten te ritselen en deze kritisch onder de loep genomen in onderstaande video.

DE SL-1200GR GESCHIKT VOOR DE DJ?

Kijken we naar het filmpje, lijkt dit dus niet helemaal het geval. De verstelbare poten lijken te veel te zijn ontworpen met oog op demping en geluidskwaliteit.
Ga je hier op scratchen, juggle-n en andere turntablist routines uitvoeren, kom je van een koude kermis thuis. De eerder genoemde poten kunnen hier maar moeilijk mee overweg. Ondanks de dempende werking, zorgen deze voor een flinke portie overslaande plaat.
Zelfs het normale beatmatchen zou flink bemoeilijkt worden door deze poten. Maar dit is op te lossen, door een setje van de originele poten onder deze tafel te plaatsen 😉

Ondanks dat de draaitafel niet gemaakt lijkt te zijn voor DJ- werk,  is het zeker geen slechte draaitafel te noemen. Geluidskwaliteit is verbeterd en de nieuwe pitch-fader werkt zeer goed, ook de 78- toeren per minuut optie lijkt goed geïmplementeerd.

Mocht je het nog niet gedaan hebben, raden wij je aan de video te bekijken!

 

Bron video: Chris ‘Mojaxx’ Brackley, DJ City.