Freestyle is hot, dat mag duidelijk zijn. En als er één plaat toongevend is geweest, dan was het Fistpumpin’! Ook dit jaar maakten zij de festivals weer onveilig. Zo stonden ze deze zomer nog op Defqon.1 en zagen wij ze op nagenoeg tich keer optreden op allerhande festivals. We hebben het hier natuurlijk over de heren van Ransom! Tijd om ze eens wat vragen te stellen want Ransom pompt door!

RANSOM POMPT DOOR

Ransom, voor wie ze nog niet kent, hun hit ken je zeker! Fistpumpin’ was DE zomerhit op de harddance festivals van 2016 en 2017. Er was geen eindshow waar hij niet in zat. Er was geen freestyle DJ die hem niet draaide. En terecht, want eenmaal blootgesteld aan dat kenmerkende riedeltje, hing de track de hele dag in je hoofd. Net zo aanstekelijk als Monsieur Cannibale en Carnaval Festival. En net zo stampend als een heipaal in de ochtend. Maar de heren zitten niet stil. Ondertussen kent ook hun samenwerking Bomberman met de Spaanse Mad B een 2017 edit, namen ze een track op met Dr Rude en rolden er nog de nodige solo producties van de band.

Hun tracks zijn ondertussen overal. Maar ook het duo Ransom was de laatste twee zomers niet weg te slaan uit de spotlights! Voor de heren een droom die uitkwam. Menig opkomend artiest keek met jaloerse ogen naar wat deze heren flikten. Pussy Lounge, Decibel, Defqon.1, WiSH Outdoor en ga zo maar door. En met weer een hele reeks boekingen in de planning (waar op het moment van schrijven uiteraard nog een embargo op rust), beloofd 2018 minstens net zo lekker te worden. We zijn daarom erg blij dat de heren de tijd hebben genomen om even met ons om tafel te gaan!

RANSOM POMPT DOOR

RANSOM VRAGENVUUR

Jullie track ‘Fistpumpin’ was een van de freestyle hits van vorig jaar en werd door menig grote naam gedraaid. Wat betekent die track voor jullie tot nu toe?

Dat was supervet natuurlijk! Het gevoel dat we kregen toen die plaat ineens in alle grote zalen werd gedraaid en hoe al die mensen daarop los gingen, onbeschrijfelijk!

De track werd eind 2015 voor het eerst gedraaid op Pussy lounge XXL in Ahoy. We hadden van tevoren contact gehad met Ruthless, hij zou hem ‘wel eens effe gaan testen’. We stonden toen samen in de zaal te wachten tot de track tijdens Ruthless zijn set voorbij kwam… en toen hij erin klapte, dat was een kippenvel momentje! Mensen hoorden die plaat voor het eerst en zongen hem meteen al mee, sick! We hoorde hem ook deze zomer nog vaak voorbij komen!

De verdeling op het podium weten de meesten fans denken wij wel, maar hoe is die verdeling in de studio?

Remko maakt meestal de eerste opzet van een track en werkt wat ideeën uit. Teun komt regelmatig langs in de studio en dan bekijken we samen hoe we de track nog vetter kunnen maken. Door bijvoorbeeld een toffe vocal hiervoor te schrijven. De beste ideeën komen vaak tijdens de productie vanzelf naar boven. Hebben we een geniaal idee, dan proberen we dat meteen uit te werken en nemen we de vocalen op.

Wat was voor jullie het beste festival dit jaar?

Een beste festival.., ieder in- en outdoor event heeft zo wel zijn charmes. Qua festivals hebben we afgelopen jaar een hele hoop podia mogen betreden zowel in binnen- als buitenland, en daarvan hadden we er geen enkele willen missen!

Er staat weer een nieuwe Ransomnia op de planning, erg vet! Kunnen jullie daar al meer over kwijt?

Jazeker! De aankomende Ransomnia editie vind plaats in Club Epic, Tilburg. De line up is inmiddels bekend en deze liegt er dan ook niet om. We hebben deze editie Jebroer, Ruthless en Rät N FrikK weten te strikken om ons deze avond te komen versterken, dat gaat sowieso een groot gekkenhuis worden!

Dit is inmiddels alweer jullie derde editie van Ransomnia. Hoe voelt dit voor jullie?

Het is echt super tof om te zien dat clubs en festivals interesse hebben om ons concept neer te zetten. De afgelopen editie vond plaats op Dream Village Festival, tevens de eerste outdoor, en zeker een zeer geslaagde editie! De Club Epic editie is dan ook zeker niet de laatste!

Bomberman 2017 is een stuk ruiger dan zijn voorganger maar weer erg lekker. Hoe weten jullie telkens weer die unieke tracks te maken?

Het toffe van freestyle is, waar de gegeven naam op zichzelf al voor staat, dat je niet in een specifiek hokje hoeft te denken en te werken. Soms zijn we aan een track bezig en past een iets hardere aanpak gewoon goed bij de track. De original van Bomberman was al stevig dus deze moest minstens net zo hard beuken en dat doet hij 😉

 Met wie zouden jullie graag een keer samen willen werken?

Samenwerkingen zijn altijd tof. Je krijgt zo inbreng van meerdere partijen en daar kunnen de meest geniale producties uit ontstaan. Er zijn nog wel een aantal artiesten waar we graag mee zouden willen gaan zitten. LNY TNZ staat hoog op dit lijstje. Afgelopen jaar hebben we al een officiële remix mogen maken van hun track ‘All The Ladies’. Het zou natuurlijk supervet zijn als we echt samen de studio in kunnen duiken!

Een collab met bijvoorbeeld Paul Elstak, Ruthless of Bass Chaserz zou ook erg tof uit kunnen pakken. We kunnen binnen de freestyle alle kanten op!

Jullie hebben inmiddels een hele act gebouwd rond de naam ‘Ransom’. Wat zijn jullie plannen daarmee in de toekomst qua act en show?

Beats and Bills is een term die we al vaak hebben laten vallen, dat omvat wel een groot deel van onze act denken we. Harde beats en een regen van onze eigen ‘Ransom dollars’. Ons streven is om onszelf constant te blijven ontwikkelen, zowel studio gewijs als op het podium. Wat we voor de toekomst nog in petto hebben? Blijf onze socials in de gaten houden. Een goede kok geeft tevens zijn recept niet zomaar prijs haha!

Freestyle is de laatste jaren enorm in opkomst en er komen steeds meer artiesten bij. Wat doen jullie om tracks een eigen sound te geven en origineel te blijven klinken of ben je daar niet bewust mee bezig?

Wij blijven onszelf zo goed mogelijk op alle vlakken ontwikkelen. Daarnaast maken we alleen tracks waar we zelf achterstaan. Wij denken dat dit aan het eind van de streep misschien wel het meest belangrijk is. Op deze manier behouden we onze originaliteit en blijven die dollars voorlopig nog de lucht in gaan!

RANSOM POMPT DOOR

🔥 WE’VE GOT A HOSTAGE SITUATION 🔥

Op 22 december komt Ransomnia naar Epic Hard! Met een knaller van een line-up belooft dit een hele heftige avond te worden!

🎶 LINE UP 🎶

Jebroer
Ruthless
Ransom
Rät N FrikK

🌟 More info 🌟
✦ Datum: Vrijdag 22 December 2017
✦ Locatie: Club Epic – Heuvelring 116 Tilburg
✦ Tijd: 22:00 tot 04:00
✦ Leeftijd: 18+

Tickets scoor je hier!

SOCIALS

Volg Ransom op de volgende socialmedia kanalen!

FacebookInstagramSoundcloud / YoutubeMixcloudTwitter