Ze zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse freestyle scene: Pat B & Miss Puss. De wapenfeiten blijven zich opstapelen, en met een huwelijk in de planning, is dit het moment om ze te interviewen!

Pat B & Miss Puss, Patrick (Pat B) en Sanne (Miss Puss), opereren vanuit het altijd rustieke Hoogstraten. Boven de schoonheidssalon van Sanne bevind zich het B & Puss HQ. Het is hier waar alle muziek wordt geproduceerd. Maar naast tracks en mixen, zijn ze ook erg bedreven in het opzetten van creatieve concepten in de vorm van events, social media campagnes, filmpjes, gadgets en meer. Noem het duizendpoten, noem het crea-bea’s. Dat ze nooit stil zitten mag duidelijk zijn. Maar wie zijn nu Pat B en Miss Puss. Check ons interview om meer te weten te komen!

Rewind – Pat B

Patrick Burremans

Patrick Burremans

Het is 2 December 1982 als Patrick de wereld binnen komt. Toen nog in het altijd rustige Ossendrecht, waar hij lange tijd heeft gewoond. Gedurende zijn jeugd heeft muziek altijd al wel een rol gespeeld. Het is er niet in gegoten door zijn ouders, zoals je dat wel vaker ziet, maar ondanks dat vind de passie toch zijn weg. Uiteindelijk kreeg Patrick een plekje op de lokale radio, waar hij dance muziek aan de man bracht. Toen nog vergezeld met een gezellige babbel tussen de tracks door. Ook feesten en partijen behoorden tot zijn toenmalige agenda. Maar het was de muziekstroming “Jump” dat alles in een ander perspectief plaatste. Door de focus op deze stroming te leggen, werd Pat B ook een begrip ik locale kroegen en dancings. Patrick ging onder de noemer “House Of Dance” feesten organiseren om- en rond Hoogerheide (naast zijn dagelijkse job als leraar). Dit bleef niet onopgemerkt. Zeker toen hij in 2005 zijn eerste eigen producties tekende. Het was het toenmalige Explosive Records dat hem op mooie plekken bracht. Helaas had deze club een klein zwart randje, waardoor Patrick ook geconfronteerd werd met de donkere kant van het wereldje.

Maar positief als dat hij is, bleef hij de jaren daarop volgend knokken, met een hele batterij aan producties en noemenswaardige boekingen/residenties als gevolg. Zo stond hij dit jaar voor de 10e keer (!) op Decibel Outdoor, en stond hij met zijn freestyle/jump sounds prime time voor een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Ook leerde hij in 2007 zijn Sanne kennen, met wie hij sinds 12 December 2015 is verloofd.

Rewind – Miss Puss

Sanne van Peer

Sanne van Peer

Op 12 December 1985 was het Sanne die geboren werd in het Brabantse Steenbergen. Sanne is al sinds jongs af aan een fuifnummer. Ondanks haar huidige muzikale status, is er ook een periode geweest dat ze een andere carrière voor ogen had. Van 2000 tot 2002 heeft ze een kappersopleiding gevolgd in Antwerpen. Deze branche lag haar wel, dus is ze vervolgens enkele jaren later verder gaan studeren voor schoonheidsspecialiste. Ook deze opleiding was in Belgie (dat verklaart het accent 😉 ) Maar tussen de effleurages en scrubs door werd haar aandacht richting muziek getrokken.

Met de Q-Nation als vaste uitgaansstek in de navigatie, was een eerste contact met Patrick onvermijdelijk. Patrick was hier namelijk resident. Tussen neus en lippen door vertelde Sanne dat ze ook wel eens draaide als Lady Exsesis. Ze had immers les gekregen van Miss Smile op de DJ school. Na lang aandringen van Patrick draaide ze een plaatje mee, met succes!

Samen aan de knoppen schept een band en het duurde daarom ook niet lang eer Sanne een relatie kreeg met Patrick. In 2013 werd Lady Xsesis ingeruild voor Miss Puss. Vanuit daar ging het snel. Naast het bed, dook ze ook de studio in met Patrick waar ze kwaliteits beats afleverde als Girls & Struck By Thunder. Maar ondanks alle activiteiten in de studio en op het podium, is het noemenswaardig dat ze sinds 2011 ook nog eens een succesvolle schoonheidssalon runt!

Op haar Miss Puss B-Day event in 2015 kreeg ze echter een hoop emotie te verwerken toen Patrick en plain public haar ten huwelijk vroeg. In 2017 zal de branding wellicht omgetoverd moeten worden naar Miss Puss B!

Pat B & Miss Puss vragenvuur

Q: Ondertussen draaien jullie al heel wat jaren mee. Maar jullie leven heeft niet altijd uit muziek bestaan. Wat deden jullie voor jullie muziek zoal? En wanneer was het moment dat je zeker wist dat dit de weg was om in te slaan?

Patrick: Muziek is echt al sinds de basisschool helemaal mijn ding. Ik liep constant met mijn walkman in en kende de top 40 van buiten. Verder hield ik heel erg van sport en voetbal. Je zou het niet zeggen, maar ooit was ik een befaamd linksback bij de lokale voetbalploeg. Nou ja, zo herinner ik het mij ongeveer nog haha! Pas in 2005, toen ik mijn eerste platencontract tekende, werd het wat serieuzer voor mij. Ik draaide toen ook iedere week in the-site in Wuustwezel. Ik verdiende effectief wat centjes en had zelfs nog wat over nadat ik de nieuwe muziek had gekocht.

Sanne: Voordat ik in aanraking kwam met het nachtleven, waar ik veelvuldig op de dansvloer te vinden was, hield ik heel erg van musicals. Hamelen, 3 Musketiers, dat soort dingen. Ik heb zelfs Romeo & Julia 40 keer gezien! Muziek/draaien was en is vooral een hobby voor mij. Het was Patrick die mij eigenlijk echt achter de draaitafels zette in de club. En dat smaakte natuurlijk naar meer.

Q: Dat ene eerste optreden, waar en hoe was dat? Klotsende oksels of euforie allom?

Patrick: Mijn allereerste gig was in een cultureel centrum ergens rond de eeuwwisseling. Het was een soort van open podium avond met een bandje. Ik had alles tot in de puntjes voorbereid met een exacte playlist op papier. Ik raakte het a4’tje halverwege de set kwijt, maar eigenlijk had ik er toch niks aan. Ze vroegen nog of ik na de band een half uur extra kon draaien. Dat ging niet want ik had sowieso te weinig muziek. Maar het excuus dat mijn moeder buiten in de auto zat te wachten was gelukkig al voldoende.

Sanne: Dat was in Q-Nation. Donderdag 24 januari 2008! Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik was doodzenuwachtig en hoopte eigenlijk dat het niet door ging. Gelukkig was daar Pat die mij er een beetje doorheen heeft geloodst.

Q: Er kwam een moment dat jullie samen een eerste optreden gingen doen. Welke was dat en hoe ging dat?

Patrick: Dat moet ook ongetwijfeld in Q-Nation geweest zijn.

Sanne: Klopt, (24 januari 2008) ik draaide toen altijd met vinyl. Dat vond ik makkelijker. Patrick draaide dan wel eens cd’s dat vond ik maar niks. Apart eigenlijk haha.

Q: Wat/Waar was je meest memorabele optreden?

Patrick: Teveel mooie momenten maar als het echt moet: Reverze 2016 in een uitverkocht Sportpaleis.

Sanne: Nature One 2015 en de boekingen in discotheek Le Captain!

Q: Op The Qontinent zagen we voor het eerst Pat B Live staan. Voor degene die er niet bij waren: wat houd het in? En kunnen we binnenkort ook een Miss Puss Live verwachten?

Patrick: De bekende Pat B smiley komt dan letterlijk tot leven! Verder mag je veel show verwachten en ik neem mijn ipad mee on stage. Via een controller speel ik samples en geluiden af. Alles oldschool gerelateerd, maar wel aangepast naar de huidige sound.

Sanne: Nou ja, Miss Puss is op zich al een beetje een act. Maar er zal nooit echt een Miss Puss live komen. Laat mij maar gewoon draaien. Dat is in mijn geval al gek genoeg!

Q: Onlangs zagen we op Facebook een melding dat het nieuwe Pat B USB album ontwerp was doorgestuurt naar de USB fabrikant. Kunnen jullie al een klein tipje geven over wat we kunnen verwachten? En staat hier ook weer een kneiter van een Pat B & Miss Puss track op?

Patrick: Het eerste USB album was een onwijs succes. Toen was het best spannend allemaal want ik wist niet hoe de mensen gingen reageren. Uiteindelijk bleken die zorgen voor niks want het heeft mij een heleboel opgebracht. Na lang denken en vele uren in de studio is album 2 bijna klaar. Muziekgewijs is het allemaal wat frisser en maak ik meer gebruik van eigen geschreven vocalen. Uiteraard is het album weer op USB, wat nog altijd erg onconventioneel is. De meeste artiesten kiezen toch nog altijd voor een CD.

Sanne: Een Pat B & Miss Puss track staat er ook weer op. Mijn op 1 na favoriete track van het album haha!

Q: Genoeg over muziek, let’s go private! Wie doet nu het huishouden bij jullie thuis? Wasjes draaien, stofzuigen, eten koken?

Patrick: Eeeeh? Wie via de telefoon de pizza besteld bedoel je?

Sanne: Huishouden?

Q: Met een overvolle agenda gedurende het festivalseizoen, is chillen erg moeilijk. Hoe komen jullie tot rust in zo’n periode?

Patrick: Voor mij is er weinig rust maar dat heb ik ook niet echt nodig. Ook als ik thuis op de bank zit ben ik ideeën aan het bedenken voor iets nieuws. Ik kan het eigenlijk nooit echt afzetten. Ik ben constant met de “carrière” bezig, als je het zo mag noemen.

Sanne: Maandag ben ik vrij, dus dat is eigenlijk onze Zondag. Verder chill ik ook gewoon tijdens de setjes van Pat. Maar het vele reizen kan soms inderdaad wel eens vermoeiend zijn.

Q: Sowieso hebben jullie nog een groot project in de planning: het huwelijk! De datum staat al geruime tijd vast. Maar waarom uitgerekend deze datum?

Patrick: We hebben een datum gekozen die makkelijk te onthouden is. (Handig voor mij!)

Sanne: We zijn dan exact 9 jaar verkering. Vandaar!

Q: Vorderen de voorbereidingen al een beetje? Pak en jurk al gescoord? Locatie geboekt?

Patrick: Yes, dat gaat de goede kant op! Pak, jurk, ringen, locatie etc. Allemaal gefixed!

Sanne: Pat in een Pak, ik kan al niet wachten haha!

Q: Jullie staan zelf regelmatig te draaien op een bruiloft. Maar wie komt er bij jullie draaien? Kunnen we daar wat freestyle beats verwachten?

Patrick: Ik vind het heel lastig omdat je iedereen op zo een dag een beetje tevreden wilt houden. Je vrienden die best even willen stampen, maar ook mijn vader die normaal enkel van Engelbert Humperdinck houd. Toch gaan we wel knallen, we zullen wel oordopjes uitdelen aan de entree!

Sanne: Ik hoop dat Pat B een setje wil komen doen, maar we zijn er nog niet aan uit of dat financieel haalbaar is 😉

Q: Zijn er verder nog Pat B & Miss Puss nieuwtjes of primeurs die jullie aan ons kwijt willen?

Patrick: De live act is net gelanceerd en het USB album komt eraan. Toch ben ik alweer bezig met iets nieuws. Dus we zitten niet stil! 5 November vier ik ook mijn verjaardag in Highstreet (Hoogstraten). Dat beloofd natuurlijk ook weer een knaller van formaat te worden!

Sanne: Er staan dit najaar nog een aantal leuke boekingen in het vooruitzicht. En wie weet ook wel weer een nieuwe Miss Puss plaat!

 

Names iedereen bij Everybeat.nl willen we Patrick en Sanne aka Pat B & Miss Puss enorm bedanken voor hun tijd en leuke antwoorden! Uiteraard gaan wij ze nog wel vele keren tegenkomen. Maar mocht je zelf ook “up, close and personal” willen worden, dan moet je zeker even onderstaande lijstjes checken!

 

Social Media

Volg Pat B & Miss Puss op de volgende kanalen:

Pat B Miss Puss
Facebook  Facebook
Instagram  Instagram
Twitter Twitter
Soundcloud Soundcloud
Youtube Youtube
www.deejaypatb.com