De mannen achter Theracords gaan als een speer dit jaar. Zo kwamen ze met hun act The Opposition, waren daar de eerste showcases en brachten ze een mega vet album uit! Maar hoe doen ze dat eigenlijk? Dat lees jij in ons interview over the Opposition!

Juist doen wat voor onszelf goed voelt. Daarmee zetten we ons af tegen de gevestigde orde en kun je ons ook wel zien als de oppositie in de hardstyle scene: The Opposition!

INTERVIEW OVER THE OPPOSITION

Hoe is The Opposition ontstaan?

Als label zijnde, zijn we met Theracords altijd de partij geweest die juist niet volgens alle regeltjes en volgens format werkt. Maar juist doen wat voor onszelf goed voelt. Daarmee zetten we ons af tegen de gevestigde orde en kun je ons ook wel zien als de oppositie in de hardstyle scene: The Opposition!

Hoe verliep de samenwerking? (samenstellen, timeline)

Het plan ontstond eind vorig jaar toen we net 4 nieuwe acts hadden getekend (Invector, Retaliation, Resist en Beatfreak) om als label zijnde een album af te leveren met daarin het terugkerende oppositie thema. Een foto- en videoshoot werd ingepland en de deadlines voor het album stonden vast. Daarna was het aan ons, de artiesten, om met de muziek te komen, en hebben we tevens onze Opposition live act ontwikkeld. Met succesvolle optredens op Rebirth, Megabase, Beat the Bridge en Dreamfields, verliep dat echt helemaal top!

Hoe waren de eerste showcases?

De eerste keer was op Rebirth Festival, erg spannend natuurlijk! Je zet iets compleet nieuws neer waar wij als artiesten en label van denken: dit is gewoon megavet! Maar dan is er nog altijd het publiek die we moeten overtuigen. Op Rebirth werden onze kicks, drops, edits en mixwerk met gigantisch gejuich ontvangen. Het had in mijn ogen niet beter kunnen gaan zoals het nu is gegaan!

Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

Op Ground Zero hebben we onze volgende Opposition live act en verder zijn we zelfs al diverse optredens buiten Nederland aan het plannen! Wat er dan nog meer aan kan gaan komen, dat is nog even afwachten!

Zoveel toffe tracks op het album, hebben jullie een favorite?

Het mooiste van het album is dat we online merken dat heel veel mensen een andere track als favoriet hebben. Daarmee hebben we ons qua diversiteit en kwaliteit volledig bewezen! Voor mij persoonlijk is het eerlijk gezegd ook erg moeilijk om maar één favoriet aan te wijzen. Ik ga dan toch voor Caine & Invector – The Opposition Part 2.

Wat was jullie favoriete optreden dit jaar?

Rebirth Festival was natuurlijk het allereerste Opposition optreden, dus die zal mede daardoor altijd heel speciaal blijven!

De kwaliteit van de tracks ligt erg hoog! Hoe doen jullie dit?

De lat bij Theracords ligt sowieso al jaren hoog. Ik ben wat dat betreft ook megatrots en blij met onze nieuwe artiesten die eigenlijk gewoon feilloos op ons niveau meekunnen!

Hoe kijken jullie naar de ontwikkelingen binnen de (Raw) Hardstyle van de afgelopen jaren?

Wij houden extreem veel van diversiteit en wat dat betreft doet het ons heel goed dat mensen iets meer openminded lijken te zijn en ook openstaan voor meer variatie. Dus als het aan ons ligt, blijven we de hardstyle lekker divers houden!

Wie zien jullie als de grote talenten van de toekomst?

Met nu inmiddels 5 nieuwe acts bij Theracords, denk ik dat mensen vooral heel goed op die nieuwe acts moeten gaan letten. Ik ben er van overtuigd dat zij het gaan maken!

Wat doen jullie om innovatief te blijven en geen 13 in een dozijn tracks af te leveren?

Durf te experimenteren! Hardstyle is een genre wat juist ontstaan is doordat produceres allerlei verschillende dingen hebben uitgeprobeerd. Door dit te blijven doen, blijft niet alleen de hardstyle zich continu ontwikkelen, maar komen er ook steeds meer nieuwe verrassende tracks aan!

De lat bij Theracords ligt sowieso al jaren hoog. Ik ben wat dat betreft ook megatrots en blij met onze nieuwe artiesten die eigenlijk gewoon feilloos op ons niveau meekunnen!

Social media

Facebook / Instagram / YouTube / Soundcloud / Twitter