Vandaag een interview met onze Belgische vriend Mark With a K! Al sinds 1999 is Mark Carpentier een graag geziene gast in de Freestyle scene. Hij begon als resident in het legendarische Highstreet, maar inmiddels heeft hij een lang track record opgebouwd. Zo stond zijn naam menig keer op de affiches voor Reverze, Q-Base, Defqon 1 en Decibel Festival. Ook zijn lijst met producties is op zijn zachtst gezegd flink te noemen. Sinds 2009 heeft hij meerdere albums uitgebracht en alsof dat allemaal nog niet genoeg was richtte hij zijn eigen label Noize Junky op. MWAK is dus een echte duizendpoot te noemen en met het festivalseizoen voor de deur vonden wij dat een mooi moment om hem enkele vragen te stellen.

INTERVIEW MET MARK WITH A K

Het festivalseizoen staat op het punt van losbarsten. Hoe ziet je zomer er uit? Heb je nog wel tijd om bij te komen?

De zomer heb ik het echt super druk! Gelukkig kan ik wel steeds naar thuis gaan om te relaxen met mijn gezin.

zeDe Freestyle scene groeit harder dan ooit. Wie zijn volgens jou de talenten van nu?

Ik vind het duo Lowriderz zeer sterk bezig, dit omdat zij iets uniek brengen. Buiten de Freetyle scene vind ik het leuk dat er jongens zijn zoals Sub Zero Project,  die vernieuwing brengen binnen de harddance scene.

Wat is jouw visie op de hedendaagse freestyle scene? Ben je bang voor een soortgelijk scenario als met de jump destijds (wat van oorsprong gewoon een super leuke scene was)?

Ik hoop van niet, want de Freestyle scene brengt een grote diversiteit aan genres! Hoewel de freestyle scene heel populair is, wordt het (nog) niet helemaal uitgewrongen zoals dat vroeger gebeurde in de Jump scene. Het kan mag soms misschien nog iets serieuzer maar ik wil gewoon dat er feest is 🙂

Mis je de dagen als resident waar je hele nachten kunt draaien (Highstreet)?

Ergens wel omdat je nieuwe tracks kunt uittesten en de vaste bezoekers ziet wat natuurlijk er g leuk is. Maar het was erg vermoeiend om een hele nacht te draaien.

Valt het artiestenwezen goed te combineren met het gezinsleven en je 2 kinderen? Zijn de korte nachtjes al verleden tijd?

Yes die korte nachten zijn verleden tijd. Ik ga daardoor nu wel een studio bouwen in de tuin, om echt een eigen plek te hebben. Want twee kinderen in de buurt kunnen voor afleiding zorgen.

Wat was je aller eerste productie? Want je hebt stiekem, naast je MWAK materiaal, ook veel retro klassiekers op je naam.

*Denkt heel diep na* haha. Ik denk ofwel onder Headliners of Motion Control (The Game).

Kunnen we na de eerdere albums, nog een nieuw album verwachten?

Wie weet komt er dit jaar iets aan… 18/11. Hint hint 😉

Er was een tijd dat Noize Junky hit na hit releaste. Het lijkt er momenteel wat rustiger aan toe te gaan. Wat zijn je toekomstplannen met NJ?

In mijn ogen is een label minder belangrijk, maar zijn de producten dit wel. Ik push het ook niet echt verder maar release er zelf op.

En hoe staat het met Lords of Tek, je samenwerking met Davoodi en Bestien? Op Facebook zagen we hoopvolle berichten over nieuwe muziek, kun je daar wat meer over vertellen?

We zijn een jaar geleden als duo verder gegaan met Bestien. Momenteel zijn we bezig aan een nieuwe track, maar door de drukke schema’s duurt het soms iets langer dan we hopen. Dus hopelijk komt er snel meer.

Socials

Zorg dat jij Mark With a K volgt op zijn social media kanalen, zodat jij niks mist van hem tijdens het festival seizoen!

Facebook
Twitter
Instagram
Soundcloud