De uit Den Bosch afkomstige Bart van den Hanenberg en Max Lenssen vormen sinds twee jaar het duo Deluzion. Sindsdien gaan ze als een speer. Zo stonden ze eerder al op o.a. X-Qlusive B-Front, en brengen ze hun releases uit op Fusion Records!

INTERVIEW MET DELUZION

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Voorheen draaide Max alleen en was Bart een duo met een ander. Carnaval 2015 leerde wij elkaar kennen op een feestje waar we beide draaiden. Na wat biertjes te hebben gedronken hadden we besloten dat we een keer samen een plaat zouden maken. De toenmalige partner van Bart was hier door werk vaak niet bij aanwezig. Dit zorgde ervoor dat wij veel samen in de studio zaten. Dit beviel ons dusdanig goed dat we besloten om samen verder te gaan. We hadden beide het gevoel dat we samen meer konden bereiken dan alleen. Dit bleek achteraf ook zeker het geval. Nadat we Eind Oktober van 2015 onszelf bekend maakte als Deluzion stonden we eind Januari in de HMH op XQlusive B-front. Iets waar we vooraf nooit op durfde te hopen.

Wat is de rolverdeling op het podium en in de studio?

We zitten altijd samen in de studio. Dit werkt erg goed tijdens het creatieve proces. Met twee paar oren hoor je meer en komen er veel meer ideeën naar voren merken we. We zijn het niet altijd met elkaar eens over hoe iets moet klinken, maar weten gelukkig altijd iets te maken wat we beide vet vinden. Op het podium is het gewoon voor beide ‘standje maximaal’!

Jullie zijn goed bevriend met Royal S. Komt er een Freestyle/Hardstyle crossover track?

Uiteraard sluiten we niks uit. Roy woont in één huis met Max waardoor er vaak over en weer wordt gegooid met nieuwe tracks en ideeën. Roy is eigenlijk ons derde paar oren. Maar op korte termijn willen we ons eerst richten op de Hardstyle en het neerzetten van een eigen sound.

Samenwerken met The Pitcher, wat kunnen we verwachten?

We hebben een ontzettend leuke dag met veel ideeën en leuke gesprekken. De track zelf wordt wat anders dan wat je verwacht van The Pitcher en Deluzion, verder houden we het allemaal nog even stil 😉

Naar welke boeking kijk je het meeste uit?

Wish Outdoor is voor komende tijd toch wel iets waar we het meest naar uitkijken. Al jaren komen we op Wish als bezoeker en om daar nu zelf te mogen staan, tussen deze namen is echt heel vet! Midden in het festivalseizoen, zonnebril op en genieten van het weer en de muziek.

Welke boeking is jullie het meest bijgebleven?

Dat is zonder twijfel X-Qlusive B-Front! Zo ontzettend veel genoten van die avond, dat gaan we ook zeker niet meer vergeten. Dit was eigenlijk de boeking die voor ons veel heeft betekend. Na het winnen van de remix contest van XQlusive was dit eigenlijk ook een van onze eerste echte optredens als Deluzion.

Wat doen jullie liever, aan nieuwe producties werken in de studio of draaien op het podium?

We hebben het er vaak over maar het heeft beide zijn charmes. Het is super vet om nieuwe muziek te maken en daar creatief mee bezig te zijn in de studio. Maar achter de draaitafels staan voor een zaal feestend publiek is ook echt een heerlijk gevoel. Mensen die los gaan op jou muziek, veel beter kan het niet!

Wie is jullie favoriete artiest?

Op dit moment zijn er echt veel artiesten die hun eigen sound en stijl hebben neergezet, waar we enorm veel respect voor hebben. Het is daarom ook echt moeilijk om er maar één te kiezen. Maar een artiest als Radical Redemption is al een tijdje favoriet. Heerlijk hoe hij sfeer en hard kan combineren! Maar ook B-front, Phuture Noize, Bass Chaserz en Frequencerz horen daar bij. Het luisteren van Hardstyle begon voor ons beide met de muziek van The pitcher en Donkey Rollers. Het is zo moeilijk kiezen!

Wat doen jullie naast jullie muzikale carrière? 

Naast de muziek zijn we beide nog niet klaar met school. Bart hoopt aan het eind van dit schooljaar zijn diploma voor Docent Maatschappijleer in ontvangst te mogen nemen. Max heeft zijn propedeuse gehaald voor de opleiding Software Development.
Daarnaast gaan we natuurlijk ook zelf graag naar feestjes, en vinden we het belangrijk om zo nu en dan eens in de sportschool te kijken wat daar allemaal gebeurt.

Met wie zouden jullie graag een keer willen samenwerken?

Natuurlijk is het een droom om met een van onze meest favoriete artiesten een collab te mogen doen. Onze samenwerking met The Pitcher is al een hele gekke gedachte. Dit hebben we samen onlangs toevallig nog besproken ‘Hoe bizar is het eigenlijk!? Een paar jaar geleden luisterden we naar al die hits, en nu gaan we samen een plaat maken! Het kan raar lopen!’ Maar op dit moment zien we iedere samenwerking als een leuke uitdaging en als compliment!

Social Media

Volg de heren op social media, zodat jij niks mist van hun komende events en nieuwe muziek!

Facebook / Twitter / InstagramSoundcloud