Locale helden, Lampegastuh, of gewoon Jordy en Gerrit… Waar je deze mannen ook tegenkomt, ze zijn een garantie voor een geweldig feest. Hoog tijd dat wij de mannen van Lampegastuh eens goed aan de tand voelen over het verleden, heden en de toekomst.

Gefeliciteerd met het winnen van de ‘POPULAIRSTE DJ ACT VAN NEDERLAND!’ award bij PARTY AWARDS. Wat ging door jullie hoofd toen jullie te horen kregen dat jullie deze award gewonnen hadden?

We waren natuurlijk heel erg blij en trots en wel om twee redenen want we wonnen opnieuw een award en het was een publieksprijs. We werken er hard voor en dan is dit natuurlijk een fantastische beloning.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet en wanneer dachten jullie, laten we samen eens een duo gaan vormen?

We draaien al heel lang samen en deden dat altijd als “Jordy en Gerrit”. Op een koude middag ergens in april, nu bijna twee jaar geleden, vonden we dat we maar een naam moesten verzinnen. Maar dat het zo uit de hand zou lopen hadden we niet verwacht. Toen we in mei naar buiten kwamen met deze naam deden we in de zomer al 20 boekingen, mensen vonden het leuk om ons te zien draaien. Toen hebben we samen afgesproken er ook voor te gaan, zeker toen er interesse was vanuit ons boekingskantoor (Code 16) om alles bij hun onder te brengen.

Jullie eerste track Shake That is inmiddels alweer een tijdje uit, en met zeer toffe reacties. Hoe vinden jullie dit?

Mensen reageren inderdaad enthousiast en we horen hem vaak voorbij komen. Heel gaaf en we zijn natuurlijk apetrots op de plaat. Maar er komt nog veel meer aan 😉

Wij waren bij jullie energieke optreden @ Winterpark Festival. Hoe was het voor jullie?

We zijn een beetje de huisdj’s van Winterpark festival geworden tijdens Lakedance en het festival in november. Dat is natuurlijk altijd bijzonder, er staan veel bekende mensen in de tent. Daardoor is de druk ook hoger om iedere keer weer met een goede en verrassende set uit de hoek te komen.We mogen altijd afsluiten en dat is één uur lang kippenvel!

Jordy: Jij doet heel veel werk voor televisie en radio, je presenteert, draait ook zelf en je hebt ook nog een verhuurbedrijf. Hoe combineer jij dit allemaal met Lampegastuh?

Door mijn tijd goed te verdelen en minder solo boekingen te doen. Meer kan ik er even niet van maken haha.

Gert-Jan naast Lampegastuh houdt jij je ook bezig met SNCKBAR en Cafe Costa. Hoe weet je dit te combineren?

Door elke dag keihard te werken en het maximale uit de dag te halen, door een goed team van top personeel om mij heen op te bouwen. En uiteraard steun van Familie, Vrienden en mijn Vriendin.

Op het podium zien we een duidelijke verdeling. Waar Jordy snel naar de microfoon grijpt blijft Gert-Jan achter de tafels staan. Is dit vanzelf zo gekomen? Of hebben jullie hier afspraken over?

Dat is zo gegroeid. In het begin praatte we allebei maar er is op gegeven moment besloten om één stem voor de act te hebben. We hebben er geen afspraken over hoe en wat maar wel een aantal elementen in onze set waarbij we allebei weten wat er gaat gebeuren. Eens in de zoveel tijd vernieuwen we die dingen of soms komen ze spontaan op.

Jullie sets zijn heel divers, en lekker energiek. Hoe weten jullie dit vast te houden?

Door een mix te vinden tussen dance, hardstyle, NL en moombahton. We hebben veel korte eigen edits waardoor mensen in hoog tempo herkenbare dingen voorgeschoteld krijgen.

Wat was voor jullie het beste optreden van 2017?

Er is nooit een beste optreden, we proberen iedere boeking voor 110% te doen. Natuurlijk krijgen we op grote pleinen of festivals de meeste kippenvel!

Wat mogen we in de komende periode van de Lampegastuh verwachten?

In december, januari en februari draaiden we wat minder, zodat we vanaf maart weer vol gas kunnen gaan. Er staan nu al gave dingen in de agenda. Verder komt er binnenkort nog een nieuwe plaat aan, en zijn we bezig met aantal gave elementen voor in onze show.

Hoe is de carnaval voor jullie geweest? Wat was voor jullie het meest memorable moment van deze carnaval?

Carnaval was weer erg leuk. Doordat we allebei drukke agenda’s hebben, hebben we dit jaar zorgvuldig de boekingen gekozen die we konden doen. Uiteindelijk zijn dat weer tien gave feesten geworden!

Kunnen we meer eigen producties van jullie verwachten? En zo ja, kunnen jullie daar al wat meer over kwijt?

Na Shake That is onze remix van Yes-r’s ‘Uit Elkaar’ uitgekomen, en die heeft het super gedaan!
Binnen nu en twee weken komt er een andere remix uit, dus stay tuned 😉

Wat is voor jullie een absolute no-go on te draaien, en waarom?

Dat is lastig te zeggen. Als Lampegastuh draaien we weinig platte NL-talige muziek. En dingen als terror draaien we ook niet. We willen het herkenbaar houden voor publiek waarbij iedereen tijdens onze set wel iets hoort wat ie leuk vindt.

Wat doen jullie eigenlijk ter ontspanning?

Als we niet werken zijn we op vakantie, dan is onze ontspanning. We doen dan echt niets en slapen heel veel.

Liever een frikandel speciaal, een vers worstenbroodje of lekker uit eten?

Jordy: uit eten.

Gert-Jan: uit eten.

Wat willen jullie nog kwijt aan de lezers van EVERYBEAT.NL?

Kom snel eens kijken naar de Lampegastuh, en volg ons via Facebook en Instagram.