Hij lijkt net een reizende ster, trad op als mysterie act tijdens Freaqshow en is het onderwerp van de dag als het om samenwerkingen gaat, we hebben het natuurlijk over niemand minder dan de Hardstyle Pianist. Over zijn komende show, samenwerkingen met o.a. Deetox en zijn YouTube kanaal lees jij in ons interview met de Hardstyle Pianist!

Interview met de Hardstyle Pianist

Kun je wat meer over je achtergrond vertellen?

Ik heb een opleiding klassieke muziek gedaan aan het conservatorium en speel regelmatig concerten in verschillende muziekstijlen, daarnaast heb ik mijn eigen piano lespraktijk waar ik pianoles geef. Sinds ik Hardstyle Pianist ben concentreer ik me voornamelijk daar op.

Hoe kwam je op het idee om Hardstyle covers te gaan doen?

Mijn interesse in harde muziek ontstond in de jaren ’90 toen hardcore heel populair was. Dat was toen een enorme rage. Daarna kreeg ik interesse in klassiek muziek en ben ik piano gaan studeren. In de afgelopen jaren is de harde muziek weer heel populair geworden en ben ik daar zelf weer meer naar gaan luisteren. Ik had vaker arrangementen gemaakt van dance muziek, maar toen ik met hardstyle begon kreeg ik heel veel leuke reacties. Toen ben ik daar verder mee gegaan en kwam ik erachter dat het heel goed werkte om hardstyle op de piano te spelen.

Wanneer dacht jij: ‘laat ik eens een YouTube kanaal beginnen’?

Dat was toen ik een stuk of 8 covers had gemaakt. Een paar mensen hadden me getipt om een kanaal te beginnen, ik kreeg meteen gave reacties en dat stimuleert natuurlijk om door te gaan!

En toen had je opeens een enorm bereik, hoe tof is dat!?

Ja, dat is superleuk. Vooral alle verzoekjes en positieve reacties van mensen zijn heel bijzonder. Bijvoorbeeld de cover van OXYGEN die ging echt hard. Binnen 24 uur hadden we al meer dan 50.000 views op die Facebook video.

Wat was het moment dat je dacht: ‘laat ik eens een concert gaan houden’?

Dat idee was er vanaf het begin al. Alleen moest het repertoire groeien om een volwaardig concert te kunnen geven. Nu ben ik 90 covers verder en kan ik makkelijk een avond vol spelen.

Wat kunnen de bezoekers verwachten van de avond?

Een intiem piano concert dat steeds meer opbouwt en geleidelijk verandert in een hardstyle feest. Ik speel de meest populaire covers met orkest, slagwerk, zanger en een hele bekende DJ die we nu nog heel even geheim moeten houden 🙂

Zitten er samenwerking aan te komen?

Ik heb kortgelden een track gemaakt met ANDY SVGE, die komt heel binnenkort uit. En ik ben nu iets aan het maken met Deetox, maar er lopen ook gesprekken met andere DJ’s en producers. Hopelijk kunnen we nog een vette plaat maken voor mijn show op 2 juni.

Werk je misschien in het geheim aan een album?

Ik zou zo een album kunnen opnemen, maar als ik het doe moet het goed gebeuren. We praten nu met diverse partijen en natuurlijk overleg ik met mijn management hierover. Zodra ik meer weet laat ik dat natuurlijk weten via mijn social mediakanalen en website!

Wat doe je naast The Hardstyle Pianist?

Ik geef pianoles, houd even pauze met mijn studie psychologie omdat het nu te druk is. Zit veel in de sportschool en ga graag naar festivals.

De eerste keer live tijdens Freaqshow, hoe was dat?

Een supertoffe ervaring! Ik zag het als een mooi eerste liveoptreden van de Hardstyle Pianist. Veel mensen hebben kunnen zien wat ik doe en dat helpt natuurlijk altijd!

Waar zou je zelf een keer willen staan?

Ik zou graag een eigen show willen hebben. Waarin ik live, samen met een DJ, hardstyle op de piano speel op festivals in binnen en buitenland. Als mensen interesse hebben om mij te boeken dan hoor ik dat graag 😉

Show en Tickets

Natuurlijk wil jij dit unieke event niet missen. Zorg daarom snel dat jij jouw kaartjes scoort, en meld jezelf aan op de Facebook Event Pagina!

Locatie: Het concert vind plaats op vrijdag 2 juni en is een samenwerking van de Hardstyle Pianist met het Hedon Productiehuis.

Socials de hardstyle Pianist

Facebook

Youtube

Instagram