Wij spraken Digital Punk over zijn nieuwe album, Adapt or Die. Lees het hier! Digital Punk bracht afgelopen week een nieuw album uit. Benieuwd naar wat wij daarvan vinden? Check onze review dan snel hier. Maar dat is natuurlijk niet alles, wij spraken Rene de Bruijn, a.k.a. Digital Punk over Adapt or Die en hoe dit tot stand is gekomen. Wat vind hij zelf bijvoorbeeld een goede remix op het album? En hoe gaat hij om met zijn enorm drukke carriere nu hij ook gestart is met Public Enemies? Lees het hieronder:

DIGITAL PUNK OVER ADAPT OR DIE

  1. Hoe is het album tot stand gekomen? Is dit vanuit een bepaalde gedachte gebeurd?

Eigenlijk ben ik pas begonnen met het album toen ik al zo’n 10 tracks klaar had liggen. Op dat moment dacht ik ‘Waarom geen album?’. Dit was rond maart. Het leek ons een vet idee om niet naar buiten te brengen dat ik met een album bezig was maar als het al af zou zijn. Dus echt het ‘Surprise’ effect te krijgen. Dat is aardig goed gelukt!

  1. Op veel albums van Raw artiesten vinden we vaak ook wat meer euforische track, niet op jouw album. Wat is daar de reden van?

Ik denk dat ik met tracks zoals ‘Protest of Indignation’, ‘Stand Up & Fight’ en ‘Hit me with the hard’ ook een wat meer euphorische insteek heb gebracht aan het album. Het zijn wel harde tracks, maar toch een euphorische uplifiting melodie of gevoel.

Daarnaast heb ik echt geproduceerd waar Digital Punk voor staat.

  1. Onlangs ben je samen met Hard Driver gestart met een duo, Public Enemies. De tracks op het album geven al een goed beeld welke kant jullie op willen gaan, maar hoe is deze act tot stand gekomen? En wat kunnen we in de toekomst van jullie verwachten?

Ik ken Hard Driver al erg lang en we kunnen het erg goed met elkaar vinden. We hebben in het verleden al eens een track gemaakt, namelijk ‘Crash ’n Burn’. Die samenwerking beviel ons prima, echter hebben we nooit een follow up kunnen plannen.

Ik heb altijd al een live act willen doen. Dit was gewoon het juiste moment. We raakten aan de praat over een evt live act en we zaten echt op dezelfde golflengte.

We zijn toen de studio ingedoken en daar zijn tot nu toe 11 tracks uitgerold die echt voor de live act geproduceerd zijn. Kort, krachtig en vol energie met een unieke sound waar Public Enemies voor staat.

We hebben nu al enorm vette boekingen staan en we kunnen niet wachten om de podia te slopen! We are here to stay!

  1. Het album bevat ook verschillende remixes van jouw tracks door andere artiesten, dat lijkt me altijd spannend. Welke is jouw persoonlijke favoriet geworden?

Het klinkt cliche, maar ik vind alle remixen echt heel goed!

Digital Punk

  1. Een album, de Unleashed podcast, een nieuwe act, meerdere optredens per week. Hoe hou je dat allemaal vol? Waar haal jij je kracht vandaan om een nog groter succes van je carrière te maken?

Muziek maken is mijn leven, daardoor lijkt het echt alsof ik een onuitputtelijke energie heb voor alles wat met muziek heeft te maken. Ik vind het nog altijd supertof om muziek te maken en op te treden. Beste baan van de wereld!

  1. Zoals gezegd heb je een erg druk leven, maar wat doe je graag in je vrije tijd? En naar wat voor muziek luister je naast Hardstyle zelf bijvoorbeeld?

Als ik vrij heb breng ik graag tijd met mijn vrouw en honden door. Daarnaast ben ik echt een game addict! Als het even kan start ik mijn PS4 op. Ook ben ik fanatiek motor fan. Bij een beetje mooi weer haal ik mijn Harley uit de garage!

Naast Hardstyle ben ik groot fan van Heavy metal. Maar ook luister ik bijv naar Oliver Heldens.

  1. De Hardstyle scene is er altijd eentje vol van discussie geweest. Hoe kijk jij naar de ontwikkelingen van afgelopen jaren? En hoe verwacht je dat het genre zich verder zal ontwikkelen in de toekomst?

Muziek zal altijd blijven evolueren, dit is niet tegen te houden en dat moet je ook niet willen anders zou het maar een saaie bedoeling worden.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten waar we over een aantal jaar zijn. Ik merk op dit moment dat er weer veel melodie terug komt in de hardstyle wat een goed punt is!

  1. 2016 loopt alweer aardig op zijn einde, tijd dus om even terug te kijken. Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van dit jaar?

Poeh! Daar vraag je me wat. 2016 in het algemeen was echt 1 groot hoogte punt, maar als ik moet kiezen… De release van mijn album ‘Adapt Or Die’. Ik ben nog nooit zo tevreden geweest over mijn muziek als over alles wat ik heb gemaakt in het afgelopen jaar, samengevat op mijn album.

  1. En wat kunnen we na zo’n geslaagd jaar als 2016 van je verwachten in 2017?

Als het aan mij ligt wel! Er liggen al weer een aantal hele vette dingen in het verschiet. BRING IT ON!

Adapt Or Die

Wil jij het album zelf kopen? Dat kan via deze link.

Wij willen graag Rene bedanken voor het interview.

*Interview door Rick en Dave.