De weersverwachtingen geven tropische temperaturen vandaag… 36 graden, en geen wolkje aan de lucht… Ai, dat is misschien weer net iets teveel voor een festival, maar wij laten ons niet tegenhouden. Bepakt met genoeg zonnebrand, cap en zonnebril vertrekken wij vol goede moed naar het mooie Oisterwijk voor de zaterdag editie van Intents Festival 2017!

Aankomst

Wij zijn met de auto, vanuit Eindhoven een half uurtje rijden. Parkeren is goed geregeld. We parkeren op de aangegeven parkeerplaats in Moergestel en stappen vervolgens op de toegewezen bus, welke ons in een kwartiertje naar het festival terrein brengt. Goed geregeld! Snel een locker en muntjes scoren en we kunnen naar binnen!

Intents Festival 2017

Eerst maar een rondje over het terrein, zodat we weten waar we moeten zijn. Maar voordat we dat doen, ff snel wat meekrijgen van Mark With A K. Niks rustig aan beginnen, gewoon gelijk gas erop! Met zijn versie van Purple Lamborgini weet hij het publiek direct los te krijgen, en dan is het feest nog geen 5 minuten van start, erg vet om te zien 😎

Tijd voor ons rondje. Damn… het terrein is een stuk groter dan verwacht! Lekker ruim opgezet en er is goed over nagedacht hoe men de verschillende area’s moest scheiden van elkaar, zodat ze geen overlast van elkaar zullen hebben. Er zijn diverse rust area’s. Enkele zijn overdekt en bieden uitkomst voor de felle zon. Qua eet en drink gelegenheden is er ruim voldoende aanbod. Ook valt het op hoeveel merchandise stands er zijn (geleverd door de baasjes van Hard Supply, voorheen Toff Music). Als je het ons vraagt een goed teken, want met deze hitte wil je maar al te graag die cap of waaier van je favoriete artiest scoren!

Er is ook rekening gehouden met de intense hitte. Zo is er op diverse plaatsen gratis water te halen en staan er waterkanonnen en zwembadjes op het terrein. Naast de main stage staan insmeer stands, maar je mag ook je eigen zonnebrand mee naar binnen nemen (zolang deze in een tube zit). Mocht dit allemaal niet genoeg zijn, dan kun je ook afkoelen in een van de kermis attracties, vanwaaruit je ook gelijk het terrein kunt bekijken.

Intents Festival 2017

Stages

Waar we ook lopen, alle stages zien er gewoonweg top uit. Zowel buiten als binnen! Je merkt gewoon het oog voor detail. Dit onderscheid een festival als Intents wel van vele andere. Iedere stage heeft zijn eigen thema en dit is goed verwerkt op het podium. Maar ook rond de area’s. Denk hierbij aan de entree tot de stage. Maar ook bijvoorbeeld de merchandise stand ervoor, welke aangepast is op de artiesten die daar optreden.

Voor de duidelijkheid, Intents Festival 2017 bied drie grote buiten area’s, twee grote (circus)tenten en hiernaast nog wat kleinere area’s zoals het intieme Hard Island en de warme BOOMBOX.

Om even bij te komen van alle hardere stijlen van muziek kun je natuurlijk even gaan chillen op een rust area of naar het bavaria huis, waar je in een heus cafe, begeleid met daarbij passende meezingers, een biertje kan drinken.

Bavaria heeft naast een cafe ook een overdekte buiten area, waar op het moment dat wij passeren de DJ een triphop set wegzet. Hier zijn ook een aantal rust gelegenheden waarvan er met het warme weer niet genoeg van kunnen zijn…

Dustin Hertz en de BOOMBOX

Maar natuurlijk zijn wij hier met een missie, namelijk om onze eigen Pieter alias Dustin Hertz live te zien. Dus op naar de BoomBox waar hij samen met mattie Vitellus van 13:00 tot 14:00 zijn ding zal doen. Aangekomen bij de BOOMBOX klinkt het allemaal net iets te hard voor een setje van Dustin… Wat blijkt de vorige formatie ‘Slagerij Janssen’ timmert nog even door want de heren zijn er nog niet… Struggles met inchecken naar het schijnt. Maar hee, niets laat deze routiniers van de Fast Forward stal uit de weg slaan. Enkele minuten verlaat pakken ze over en kunnen ze aan slag! Gelijk maar beginnen met wat lekkere meezingers zoals de eigen edit van ‘The Sun Is Shining‘ (die hoort er op een dag als deze zeker bij). Maar ook de gloedjenieuwe rework van ‘Feel What You Want‘ masseert de speakers. De vaste fan base heeft er zin in! Wij gaan zelf even buiten voor de BOOMBOX staan, want het is er wel heel erg warm binnen. Chapeau voor de heren dat ze het publiek, ondanks die hitte, zo goed in beweging weten te houden 😎

Na de set is er natuurlijk tijd voor een foto met vrienden en liefhebbers van het eerste uur, zoals het hoort!

Intents Festival 2017

Da Tweekaz

14:00 haasten geblazen want na Dustin Hertz is het tijd voor de volgende artiesten op onze planning, Da Tweekaz! Gelukkig draaien zij op de MainStage en bevind deze zich naast de BOOMBOX. Als er een duo binnen de Hardstyle bestaat welke het publiek weten te bespelen met een mengelmoes van eigen bekende en dikke edits, zijn het Da Tweekaz wel! Ook hier hebben ze binnen een mum van tijd het hele publiek mee! Man, wat een feest, een dik uur gevuld met tracks als de toepasselijke ‘Tequila’, Eifel 65’s ‘Blue’ (Team Blue Mix) en natuurlijk de nieuwe meezinger ‘How Far I Go’!

Intents Festival 2017

Tijd voor wat rust

Na dit zinderende uurtje is het wel tijd voor een beetje verkoeling. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan op Intents Festival 2017, want midden op de dag met de volle zon blijken meer mensen het zelfde plan te hebben getrokken, en zitten alle schaduwplekken helemaal vol. Dit is wel een puntje voor volgend jaar. Zon is er genoeg, maar schaduwplekken zijn lastig te vinden. Anyway, na wat zoeken vinden we dan eindelijk een plekje en kunnen we een heel klein beetje afkoelen. Om vervolgens maar even onder een van de waterkanonnen te gaan staan. Een verkoelende ‘regen’ sprankelt op ons neer en dat is echt heerlijk met deze temperaturen.

Devin Wild & JNXD

Na onze rust pauze en nog een rondje terrein te hebben gedaan, gaan wij richting onze volgende act: Devin Wild & JNXD op de Hard Island area. Zo te zien hebben meer mensen het zelfde idee, want na mate de klok steeds dichter tegen 17:00 aantikt, stroomt de area goed vol. Hoe open je je set op een dag als vandaag? Met ‘Year of Summer’ natuurlijk, want dat blijft immers een top plaat en dat vind het publiek ook! Het jonge duo weet de vibe goed vast te houden en bewijzen dat de volgende generatie klaar staat voor het grote podium!

Intents Festival 2017

Warface vs D-Sturb

Direct naast de Hard Island area ligt de Indoor MainStage waar op dit moment Warface en D-Sturb vakkundig de tent afbreken. Wij proberen een glimp van het duo mee te krijgen, maar het is hier zo druk dat we de tent niet binnen kunnen. Tot ver buiten de tent gaat he publiek los. En gelukkig heeft de organisatie hier rekening mee gehouden. Er hangen buiten ook speakers zodat iedereen wel van de dikke set van de heren mee kan genieten.

Intents Festival 2017

Paul Elstak

Zo, wat een drukte dit uur op Intents Festival 2017. Drie van onze favoriete artiesten tegelijk! Wij haasten ons naar de Outrageous stage om een glimp van Paul Elstak mee te krijgen. Aangekomen zien we dat het hier ook weer ZO druk is, dat het niet meer dan een glimp van de zijlijn wordt… Ondanks dat kunnen we nog een klein stuk van zijn set meekrijgen, en daar gaat het ons uiteindelijk om.

Rond zes wanneer de zon wat meer achter de wolken verdwijnt is ik het beter te doen op het terrein.

Anthem Show

De klok slaat 19:00 uur, dat betekend dat het tijd is voor de Anthem Show van Intents Festival 2017! Deze vind plaats op de Outdoor MainStage en is een spectaculaire show gevuld met een dikke lichtshow, circus artiesten, een uitzinnige menigte en natuurlijk Digital Punk en Adaro live on stage om hun Intents Anthem ten gehore te brengen! Bekijk hem hieronder:

Psyko Punkz & Gunz For Hire

In de avond staan wij veelal bij Main stage, het is nu immers lekker koel buiten.
Tijdens de set van Psyko Punkz is het genieten geblazen. Een aantal nieuwe nummers van het album ‘Wietse‘ komen voorbij maar ook de klassieke Psyko Punkz nummers mogen natuurlijk niet ontbreken 😎
De nieuwe set van Gunz for Hire is ook erg vet. Zij laten een nieuw nummer horen maar ook heerlijke klassiekers.

Eindshow

Dan is het tijd voor de eindshow van Intents Festival 2017! Enorm veel vuurwerk wordt er afgestoken tijdens het anthem van intents. Altijd goed voor een kippenvel momentje. Mensen pakken elkaar vast en kijken met elkaar naar de lucht, terwijl ze de laatste energie die ze nog in zich hebben gebruiken om nog één keer los te gaan!

Jammer dat er verschillende areas al eerder afgelopen zijn, waardoor er steeds meer mensen naar de Mainstage komen voor de eindshow. Wat natuurlijk wel begrijpelijk is. Het laatste uur is dan ook enorm druk en je kunt je kont eigenlijk niet keren. Wat de pret een beetje drukt. Maar ja, wel begrijpelijk want iedereen wil natuurlijk dit spektakel zien 😉

Intents Festival 2017

Verdict

Intents Festival 2017 was een dag vol zon, water, een uitmundige mensenmassa maar het voornaamste was de erg goede muziek! Jammergenoeg konden wij er dit jaar maar een dag bij zijn, want dit wil je gewoon niet missen. Volgend jaar, zijn wij zeker weer van de partij!

Check hier ons fotoalbum

Party Reporters: Lisa Elders, Rob van Vught, Pieter Leijten en Dave van Gorp.