Afgelopen zomer stond hij op het ene na het andere toffe festival, en bracht hij de knaller ‘Like a Viking’ samen met Da Rick uit. Ook dit jaar zal jij hem weer overal tegenkomen, want deze artiest timmert hard aan de weg. En dat is te merken ook, want de volgende releases staan alweer klaar! Hoog tijd voor een interview met drukke baas; Clayton Cash!

IN GESPREK MET DRUKKE BAAS CLAYTON CASH!

Je nieuwe release samen met Da Rick is inmiddels uit. Kun je hier wat meer over kwijt?

Nadat ik in 2017 met Da Rick “Like a Viking” had opgenomen, en deze het volgens mij toch wel aardig heeft gedaan, kon een opvolger niet uitblijven. Om een beetje in dezelfde stijl te blijven ben ik wederom met Flor (Da Rick) aan tafel gaan zitten om hiervoor een thema met bijbehorende tekst op papier te zetten. Dit met ‘Demons at Night’ als resultaat. Wederom een catchy melodie met een hoog mee-lal gehalte en dat in combinatie met de schreeuwende vocals van Da Rick vormen samen weer een leuk resultaat. Na de release datum behaalde hij dan ook in no time de nr. 1 spot op Hardstyle.com! Mede dankzij support van artiesten zoals: Zany, Darkraver, Kutski, Pat B and many more zul je hem zeker op menig festival voorbij horen komen.

Met welke artiest zou jij graag nog eens samenwerken?

Er zijn wel een aantal artiesten waar ik nog wel mee zou willen samen werken. Denk hierbij aan een Mark with a K, Ruthless, Dj Punish van Dutch Movement, Dr Phunk en Crude Intentions. Zeker deze laatste heeft me met zijn huidige releases technisch erg verbaasd in positieve zin.

Hoe belangrijk is de locale scene voor jou?

Heel belangrijk. Ik ben van mening dat je lokale aanhang je basis is van alles. Deze kern volgt je vaak op de meeste events en staan altijd vooraan vol gas te geven. Uiteraard is een thuiswedstrijd het leukste wat er is, dus zijn de regionale boekingen altijd net iets extra tof omdat je hier nog meer (oud) bekende tegen het lijf loopt. Ik hou er dan ook altijd wel van om voor en tijdens m’n set gewoon lekker tussen het publiek te staan om zo ook even de sfeer vanuit de ogen van het publiek te proeven, en waar nodig een praatje met je aanhang te maken.

We zitten midden in het festival seizoen, waar kunnen we jou onder andere verwachten?

We zijn dit seizoen gestart met Bassrulers Outdoor waar ik B2B met Dustin Hertz draaide (zie de korte recap hieronder). Verder kun je mij buiten de kleinere evenementen ook twee dagen terug vinden op Sunrise Festival. Hier draai ik zowel op vrijdag tijdens de pre party als op zondag in de Freestyle vs Classics area.
Verder staan er nog een aantal bookings op de planning welke je z.s.m. in mijn agenda zult zien verschijnen. Hou daarom mijn socials goed in de gaten 😉

Op welk podium zou jij graag nog eens willen staan?

Mijn ultieme droom is dan ook om mijn opwachting te maken op Decibel Outdoor van B2S. Zeker gezien ik hier als jeugdig festival ganger met mijn jeugdvrienden vanaf de eerste edities aan de Binnenmaas aanwezig waren. Na het overlijden van een zeer goede vriend van me de belofte gemaakt dat als ik hier ooit zou staan ik deze dan ook aan hem zou opdragen.

Hoe weet jij als jonge vader het drukke artiesten bestaan te combineren met je privé leven?

Naast mijn fulltime baan als transportplanner en 2 kleine prinsesjes over de vloer is het altijd even zoeken naar tijd. Iedere minuut die dan even vrij is gebruik ik dan ook grotendeels om bezig te zijn met muziek. Even een fotootje posten of een release aankondigen tussendoor. Buiten dat heb ik één vaste avond, de woensdagavond,  in de week waarop ik altijd achter de speakers kruip. Met een drukke baan en twee dochters is de muziek voor mij dan ook een “destress” momentje. Even lekker het koppie helemaal leegmaken.

Waar is bij jou de liefde voor freestyle ontstaan?

Mijn liefde voor de hardere stijlen is ontstaan tijdens mijn stapperiode. Als 15/16 jarige jongen wonend tegen de grens van België was de oversteek snel gemaakt naar clubs als The-Site, Cherrymoon, Castel etc. Daar waar destijds de Jump/Hard Dance al grotendeels de toon zette. Hier is het voor mij dan ook allemaal begonnen en ben ik dan ook getriggerd om zelf met vinyl te gaan draaien. Met alle gevolgen vandien… haha

Je zit niet alleen geregeld met een andere artiest in de studio, maar ook vaak on stage. Hoe belangrijk is die interactie voor jou?

Belangrijk is een groot woord, maar mijn motto is altijd hoe meer zielen hoe meer vreugde. Vier ogen en oren zien en horen immers meer. Buiten dat vind ik het altijd gezellig om samen de tent op zn kop te zetten of inspiratie op te doen van andere artiesten. Je bent nooit te oud om te leren en door regelmatig met andere artiesten samen te werken kun je elkaar toch her en der nog wat leren of overbrengen.

Wat doe je eigenlijk liever? Produceren of draaien?

Arrrggh dat is een lastige want ik doe het allebei met heel veel plezier. Het geeft je gewoon een enorme kick om het publiek compleet uit z’n dak te zien gaan door jouw muziekkeuze, maar als dit dan ook nog eens op je eigen tracks is geeft dat helemaal voldoening. Buiten dat is het producen voor mij ook een heerlijk moment waarbij ik meestal de tijd even vergeet en zo dus tot in de late uurtjes aan het sleutelen ben. Al met al doe ik het beide dus supergraag. Het is tenslotte een onderdeel van je uit de hand gelopen hobby.

Als er een plaat is welke niet mag ontbreken in jou sets, welke is dat dan?

Dat is niet moeilijk dat is natuurlijk Like a Viking. Deze party pumper zal je nooit missen in mijn sets.

Wat is jouw guilty pleasure?

Buiten het feit dat ik geboren ben voor de Hard Dance kan ik ook intens genieten van muziek van oa: James Blunt, Passenger, James Bay en UB40. Ook een Spaanse zomerknaller blaast in huize Cash regelmatig door de speakers. En dan doel ik niet op mijn aanstaande release ‘Get Loco’ met Dustin Hertz 😛

Clayton Cash’s Social Media Kanalen

Zorg dat jij Clayton Cash volgt op de volgende kanalen, zodat jij niks van deze topper mist!

Facebook / Instagram / Twitter / Soundcloud / Spotify