Er is een nieuwe methode ontwikkeld voor het proces van afvallen. Ben jij benieuwd hoe je nu op je huidige gewicht kan blijven én kilo’s kan kwijtraken? Lees dan gauw verder!

Afvallen

Uit onderzoek dat is verschenen in het Journal of the American Medical Association Internal Medicine (wat een naam) is gebleken dat wanneer je eerder je huidige gewicht vasthoudt, de kans op een gezondere leefstijl groter wordt dan wanneer je gaat afvallen/diëten. Ook staat er dat als je jouw huidige gewicht vast blijft houden, de kans groter gaat worden dat je afvalt.

Tijdens dit onderzoek kregen vrouwen met overgewicht richtlijnen voor het behouden van hun gewicht, in plaats van juist af te vallen. Ze moesten natuurlijk wel al het fastfood overslaan, minder televisiekijken en minder calorieën naar binnen krijgen (zo’n 200 minder). De vrouwen leerden ook hoe ze labels op producten konden ontcijferen en hoe ze in restaurants nu juist de skinny gerechten konden pakken. Zonder al te veel aan te komen. Na een jaar zat 62% van de vrouwen nog op hetzelfde gewicht of ze waren afgevallen! Gemiddeld 1 kilo per persoon! Wow!

Maar waarom werkt deze methode dan wel i.p.v. het diehard afvallen? Gary Bennet, onderzoeker van de Duke University zegt er het volgende over: “Misschien omdat het makkelijker is om een gezondere leefstijl aan te nemen die zich richt op het behouden van je huidige gewicht dan een dieet dat gericht is op slechts afvallen”. Klopt natuurlijk als een bus, want 200 calorieën is makkelijker om te schrappen in je dieet dan 600!

Ik hoop dat jij hier je voordeel me kan doen, en net als de vrouwen in het onderzoek ook een gezondere levensstijl kan aanwenden.