Het is zaterdagmiddag, de weersvoorspellingen zitten mee. Op naar de Lilse Bergen (België). Wij gaan het festivalseizoen afsluiten met Bass Events Outdoor! De line up belooft wat dus wij hebben er zin in, zeker na de aankondig van een tweede area, gehost door Pat B!

HET FESTIVALSEIZOEN AFSLUITEN MET BASS EVENTS OUTDOOR

Vanuit Eindhoven is het maar een goede 25 minuten rijden. Het terrein ligt vlak aan de snelweg. De parkeergelegenheid staat goed aangegeven en daarvan is het een paar minuutjes lopen tot aan het festivalterrein. Aangekomen verloopt de doorgang vlotjes. Binnen no time zijn wij binnen en staan we direct langs de enorme tent die de organisatie plaatste vanwege het slechte weer van de afgelopen tijd.

Wij besluiten gelijk naar binnen te lopen zodat wij de liveset van Pat B kunnen zien, want die is zojuist begonnen.

PAT B LIVE

ZO, het staat nu al goed vol in de tent! Patrick valt goed op met zijn iconische smiley-head en geeft het publiek een vette mix van classics in een nieuw jasje! Iedereen springt en zingt dan ook uit volle borst mee met Pat B Live!

Na deze liveact scoren wij even snel een locker, halen we muntjes en kunnen we weer door, tijd voor de volgende act op het programma.

LOWRIDERZ vs RUTHLESS

Weer binnengekomen proberen we naar voren te lopen, om een glimp van de heren op te vangen, welke garant staan voor de beste Freestyle. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en weten het uitbundige publiek met de ene na de andere knaller nog gekker te maken! Met als klap op de vuurpijl de nieuwe release van Ruthless en Warface!

HET FESTIVALSEIZOEN AFSLUITEN MET BASS EVENTS OUTDOOR

Het is tijd voor een rondje over het terrein en even te kijken bij de tweede stage van vandaag.

TERREIN

Bass Events Outdoor is opgedeeld over twee velden. Het eerste veld word grotendeels in beslag genomen door de tent met daarnaast de merchandise stand, muntenverkoop en lockers. Daar tegenover kunnen er al wat snacks gekocht worden en je kunt er een gok wagen als echte rodeo held op de coca-cola bull.

Op het naast gelegen terrein vind je de rust area en kun je gelijk je innerlijke ik voorzien. Er is genoeg keuze, van een frietje, hamburger, tot pasta met genoeg zit gelegenheden. En het mooie is dat de Pat B Freestyle area hier pal naast ligt, lekker genieten van je eten onder het genot van Freestyle beats. Wat wil je nog meer!?

Op het moment van aankomst draait Clayton Cash, er hangt een lekker sfeertje en Michael draait lekker door. Wij besluiten na een kwartiertje om weer terug naar binnen te gaan om naar Sephyx te luisteren.

SEPHYX

Als je een liefhebber bent van euforische Hardstyle, dan is dit een van de DJs die je vandaag wilt zien. Deze set bestaat dan ook uit vele handen in de lucht en meezing momenten. En dit is zeker vanaf het VIP deck erg mooi om te zien!

EVEN WAT RUST

Wij besluiten nog snel even naar buiten te gaan, een sanitaire stop te maken, wat te eten en nog snel bij Miss Puss kijken, want om kwart voor vijf willen we terug zijn in de tent voor Da Tweekaz!

Over de sanitaire stop gesproken, je moet als gast een plasbandje kopen voor de dag, deze zijn 2,50. We zagen het al eerder, en ik vind dit geen slecht idee, want zo krijg je er wel schone wc’s voor terug.

HET FESTIVALSEIZOEN AFSLUITEN MET BASS EVENTS OUTDOOR

Onder het genot van de set van Miss Puss eten wij snel een frietje. Wij dansen nog even met haar fanbase mee maar moeten nu toch echt terug naar de tent.

DA TWEEKAZ

Deze heren zijn geboren entertainers. Waar ze ook staan, ze maken er altijd een groot feest van. Zo ook vandaag weer, met hun mix van eigen werk laten zij het publiek genieten en wordt er uit volle borst meegezongen wanneer nummers als Frozen voorbijkomen. Gisteren was Marcus jarig en dat moet vandaag nog even uitbundig gevierd worden! Een erg mooi moment als er een tent vol mensen happy birthday voor je zingt 😎

HET FESTIVALSEIZOEN AFSLUITEN MET BASS EVENTS OUTDOOR

Na deze energieke set gaan wij weer even naar buiten, om wat verkoeling te zoeken.

DEF TOYS & DUSTIN HERTZ

Op de Pat B area draaien Def Toys. Dit is voor ons de eerste keer dat we de heren horen spelen maar ze draaien echt een lekkere set. Everybeat collega Pieter sluit bij ons aan want hij is de volgende DJ op de line up. Hij weet te vertellen dat deze heren al lang terug gaan. Helden uit de Kempen met een flinke kennis van knallers.

Daarna is het aan onze huis freestyler Dustin Hertz. Het wordt een hele mix van jump klassiekers in een nieuw jasje, hardstyle hits en freestyle rammers van nu. De mensen hebben er duidelijk zin in en gaan lekker mee. Uiteindelijk duiken er ook nog twee feestgangers op in de DJ Booth. Alles kan!

Wij gaan nog even naar binnen om een stukje van Mark With A K mee te krijgen.

MARK WITH A K

Zo, wat is het hier gigantisch druk! Wij lopen het VIP deck op, waar het ook lekker vol staat. Maar hier kunnen we goed over de mensenmassa naar het podium kijken. Mark draait de ene knaller na de andere en het publiek gaat uitbundig met hem mee, wat hij ook geeft, van Free tot RAW! Echt mooi om te zien.

HET FESTIVALSEIZOEN AFSLUITEN MET BASS EVENTS OUTDOOR

Wij lopen vlug nog even naar buiten om een stukje van Pat B mee te pakken.

PAT B

Patrick neemt het stokje van Pieter over en begint gelijk goed. Het publiek ontvangt hem met open armen en wij dansen met de ondergaande zon nog even mee. De area is pas een dag van tevoren aangekondigd, maar de fans weten hem goed te vinden!

Het wordt nu een stuk frisser dus op naar de tent om op te warmen!

PSYKO PUNKZ

We komen binnen midden in de set van Psyko Punkz. Deze man weet echt hoe hij een show moet geven. Zelf is hij net zo energiek op het podium als het publiek daarvoor. Met veel eigen werk bespeeld hij het publiek welke geen genoeg lijkt te krijgen!

HET FESTIVALSEIZOEN AFSLUITEN MET BASS EVENTS OUTDOOR

En dan is het tijd voor de man achter Dirty Workz, ik heb het natuurlijk over eindbaas Coone!

COONE

Voor Coone is dit een thuiswedstrijd, Bass Events en Coone gaan natuurlijk way back. Dat merken we ook aan het publiek, want de tent staat nu ZO vol. Koen draait een erg lekkere set vol met meezingers, aansteker momenten met als prime moment, zijn dochtertje Faye welke het podium op komt. Natuurlijk is dit een moment waar heel de zaal toch wel een brok van krijgt. En wanneer Faye wordt ingezet, zingt dan ook iedereen uit volle borst mee!

SUB ZERO PROJECT LIVE

Wie nog geen track van deze heren heeft gehoord, heeft onder een rots gelegen het afgelopen festivalseizoen! Dit duo weet hoe ze een kick moeten bouwen, en hun tracks werden dan ook op menig festival gedraaid! Ook vandaag laten zij zich weer van hun beste kant zien, en draaien tracks als The Project, maar ook hun remix van DJ Isaac’s Burn. Dat was een intens half uurtje!

B-FRONT

Bob neemt het over van Sub Zero Project. Deze baas weet het publiek helemaal om zijn vinger te wikkelen. The Paradox is natuurlijk een echt hoogtepunt in zijn set, kippenvel gewoon!

HET FESTIVALSEIZOEN AFSLUITEN MET BASS EVENTS OUTDOOR

En deze energie moeten zijn mede-Veldhovenaren volgende week helaas missen….

PUBLIC ENEMIES LIVE

Public Enemies hebben net een album af, en deze beukende set is een prachtige manier om het album alvast te laten horen. Sfeer alom, zeker als er een gigantische vlag over het publiek wordt getrokken. Normaal zie je zoiets alleen in een stadion, maar dit is toch echt wel brilliant.

RADICAL REDEMPTION & MISS K8

Voor het einde van de avond, staan nog twee sets op de planning: Radical Redemption & Miss K8. Dit is echt wel raggend de laatste uurtjes doorbrengen. Maar ondanks dat de bezoekers al uren aan het raven zijn, is de energie en sfeer geweldig. Beide artiesten vlammen, en de bezoekers vlammen mee!

EINDSHOW

Om Bass Events Outdoor waardig af te sluiten, is er ook een eindshow. Één om alle laatste restjes energie te verbranden!

VERDICT

Wat een dag! De sfeer zat er goed in, de artiesten gaven alles wat ze konden en ook het weer zat mee! Bass Events Outdoor heeft zich bewezen echt een waardige festivalseizoen afsluiter te zijn! En wat ons betreft volgend jaar weer!

Party reporters: Dave & Ellen van Gorp en Pieter Leijten.