De vlog, ook bij Dj’s en Producers een steeds populairder middel om in contact te komen met hun fans. Denk aan artiesten als Headhunterz en Laidback Luke. Zij maken hun video’s erg persoonlijk en delen alles met hun achterban. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste DJ vlogs?

De beste DJ vlogs

Voor dit artikel struinden wij voor jou het internet af naar de meest toffe, grappige, gekke en leukste vlogs van dit moment. Enjoy!

The ‘Vlog From Within’

Dé vlog waar heel EDM land nu over praat is die van Headhunterz (die onlangs met Project One terugkeerde op Qlimax). Sinds het einde van de zomer deelt hij lief en leed met zijn Youtube volgers. Letterlijk, want Willem Rebergen maakt zijn blog echt mega persoonlijk. Zo vertelde hij in zijn laatste blog over wat hij geleerd heeft toen hij stopte met het produceren van Hardstyle.

Eén van de meest besproken ‘Vlog From Within’ is de aflevering getiteld ‘I HAD A MENTAL BREAKDOWN ON TOUR’. In deze episode verteld Headhunterz over de minder zonnige kant van het drukke artiesten bestaan. Hij is oververmoeid, mist zijn familie en barst voor de camera in tranen uit. Hij lijkt het reizende bestaan van een grote artiest even zat te zijn en ziet het niet meer zitten.

Als reactie op deze video van Headhunterz plaatste Laidback Luke onderstaande video, waarin hij op een persoonlijke wijze verteld over zijn ervaringen. Wist je bijvoorbeeld dat hij zelf in zijn carriere twee keer een burn-out heeft gehad? Als ervaringsdeskundige geeft hij de kijker wat tips. Check een samenvatting onder de video.

  1. Iedereen moet af en toe bijtanken, hoe hoog de druk van je fans/manager/baas/etc. ook is. De wereld stopt echt niet met draaien als je er even niet bent.
  2. En met bijtanken bedoelt hij geen alchohol. Van het drinken van alcohol raak je vermoeid en krijg je stemmingswisselingen. Zeker als je 4 of 5 shows per week draait.
  3. Voel je stress opkomen? Neem een powernap! 30 minuten is voldoende en je zult je naderhand een stuk beter voelen.
  4. Sport. Het lichaam is de tempel van je geest en die moet je goed onderhouden. Als je in topconditie bent zul je jezelf een stuk beter voelen.
  5. Tot slot is het belangrijk veel contact met je familie te hebben. Via Whatsapp, Facetime als je op tour ben. En natuurlijk in real-life als je weer thuis bent.

Maar over Laidback Luke gesproken. Deze vlog veteraan heeft er inmiddels al meer dan 71 afleveringen opzitten en zijn video’s gaan letterlijk alle kanten op.

GHB TV

Hoewel de laatste video van 3 maanden terug dateerd hebben de mannen van Endymion écht werk gemaakt van hun vlog GHB TV. Tijdens verschillende festivals en events behandelen ze de meest idiote onderwerpen. Van de huishoudbeurs tot masturberen en seks met je ex tot de duifmeneer. Het toffe daarvan is dat ze willekeurige bezoekers aanspreken, wat regelmatig een hilarisch en ongemakkelijke video oplevert.

Malua Madness Vlog

Tot slot een leuke nieuwkomer, de serie van Malua, één van de weinige vrouwelijke Hardstyle artiesten van dit moment. Malu geeft een kijkje in haar leven als Dj en Produceren en neemt je mee naar haar optredens. Daarnaast behandeld ze wekelijks een aantal kijkersvragen. In onderstaande video krijgen we bijvoorbeeld een kijkje bij 30 years The Prophet en zien we verschillende andere artiesten voorbij komen, waaronder (natuurlijk) The Prophet, maar ook Headhunterz. Verder komt GHB TV ook nog even voorbij.

Dit zijn voor ons de beste DJ vlogs van het moment. Mocht jij nog tips hebben, dan horen wij ze graag want wij kunnen er geen genoeg van krijgen!