“Some say he beheads tune- deaf teenagers and pollutes their ears by playing monotonous music all night long. All I know is, his name is Marshmello!”. Men neme een te gek concept van tv en gebruiken dit om een nog gaver muziek concept neer te kunnen leggen, welkom Marshmello.

Marshmello

De laatste tijd is dit fenomeen enorm aan het opblazen. Maar wie zit er nu achter dit fenomeen?
Niemand lijkt daar nog antwoord op te hebben. Boze tongen beweren Tiësto, andere melden weer dat dit tour technisch niet mogelijke is. Ook zou de motoriek van onzer Tijs niet overeenkomen met de waargenomen heupwiegjes van Marshmello.

Wat is er nu allemaal aan de hand?

Vanuit het niets is deze man opgestegen. Skrillex, Tiësto en nog een handjevol ingewijden blijken goed hun mond te kunnen houden. Tiësto heeft deze week zelfs nog mee gedaan aan een grap, door op het podium onder het bekende masker vandaan te komen.
Vervolgens twitterde de Nederlandse hoogvlieger “We’re all marsh mellows ows ows we are are aaaareeeeeee”.
Zou er dan toch een parallel zijn aan TopGear’s coureur The Stig?

Wat maakt Marshmello nu zo geweldig?

Hij draait sets die een enorme schare fans in extase vervoert. Hij heeft een mystiek met zich mee, aangezien iedereen toch wel wil weten wie er onder het masker schuil gaat.
Maar willen we het nog wel weten?

Zou het niet toch een enorme stunt van azijnzeiker eersteklas Deadmau5 zijn, die gezwicht is voor het grote aanzien welke Skrillex en Tiësto doorgaans nog genieten?
Of is het weer eens een ander alter ego van Diplo, die naast Diplo en Major Lazer weer eens iets nieuws wilde?

Dotcom

Andere geruchten gaan dat de oprichter van het welbekende Dotcom adres erachter zit. Hij zou deze stap maken om het geflopte Dotcom te ontlopen en zo een extra zakcentje bij te verdienen.
Niemand minder dan Skrillex versterkt dit gerucht in een interview welke hij onlangs had. Waarin hij naar Marshmallow refereert als Chris. En laat het brein achter Dotcom nu ook Chris heten…

Check het stuk zelf maar in onderstaande video. Om de bewuste verspreking te zien, ga je naar 12.35 minuten dan kun je gelijk inspringen.

Martin Garrix… Of toch…?

Ook zijn er online veel resources te vinden, die hoog en laag volhouden dat Martin Garrix erachter zit. Van motoriek, houding tijdens het draaien en logo vergelijkend, zouden ook wij hier nog wel in kunnen komen.
Het zou het ook wel enigszins kunnen verklaren dat Martin Garrix aanwezig was bij de ontmaskering van Tiësto.

Zelf sta ik te kijken dat er niet een theorie is, dat het misschien wel Justin Bieber betreft.
Justin Bieber?! Juist ja. Niet omdat ik een Belieber ben, maar eigenlijk meer omdat Bieber en Garrix zo goed met elkaar om gaan.
Als je heel erg dikke maatjes bent, zul je zien dat je houding, spraakpatroon en zelfs plaatkeuze patronen over gaat nemen van elkaar. Vandaar dat dit ook nog wel eens een plausibele uitleg zou kunnen zijn.

Terugkomend op de vraag of we willen weten wie er achter het masker schuil gaat.
Eerlijk gezegd maakt het mij niet uit. Marshmello zelf zegt ook al dat het om de muziek moet gaan, niet om de superster DJ die de muziek aan elkaar vastplakt.
Benieuwd ben ik (leslie) wel, meer omdat ik mij in dit standpunt kan vinden. Een must is het alleen zeker niet.

Chris

Kom ik (Dave) nog even terug op Chris. Na wat research, vind ik dat de twee aardig veel op elkaar lijken… Misschien zelfs wel akelig veel.
Zo hebben ze dezelfde lichaamshouding, beide grote handen en voeten en staan ze op soortgelijke manier achter de draaitafels. En als klap op de vuurpijl lijken ze ook nog eens op dezelfde plaats (rechterbovenbeen) een zelfde soort tattoo te hebben… Tja, en ze dragen ook nog eens dezelfde schoenen 😛

Kijk en vergelijk zelf.

Marshmello

Zij jij de verschillen?

Marshmello

Anyhow, ik denk dat het nog even duurt voordat de waarheid ‘echt’ naar boven komt. Tot die tijd blijven we gewoon het circus volgen 😉

Redacteur’s: Leslie & Dave