Gisterenavond vond in de Schalm te Veldhoven een avond plaats waar werd gesproken over de aantrekkelijkheid van Veldhoven voor jongeren. Tijdens deze avond gingen gasten B-Front en DJ Zany in gesprek met elkaar en het aanwezige Veldhovense publiek. Thema’s die onder andere voorbij kwamen waren: Cult & Tumult, Hardstyle en de locale horeca. De avond werd geleid door Jordy Graat.

HARDSTYLE EN DE VELDHOVENSE POLITIEK

Dat Hardstyle nog steeds een lastig onderwerp in Veldhoven is, bleek gisterenavond wederom. Er lijkt teveel naar de negatieve kant gekeken te worden in plaats van de positieve. Er wordt duidelijk aangegeven door zowel de DJs, alsmede de jonge socialisten partij, dat er een grote vraag is voor een dergelijk event. Er is nu een gat van de leeftijd tussen 16 en 25 jaar. Voor deze doelgroep bied Veldhoven eigenlijk niks, en zij zoeken dan ook de kroegen en feesten buiten Veldhoven op. Er wordt aangegeven dat er uitgeweken wordt naar Stratumseind, Valkenswaard en Reusel. Gelukkig worden de feesten zoals het Beach Event en Hardlab door de jongeren geprezen, maar een echt groot festival welke gericht is op de (Hard) Dance muziek blijft weg. En dat is echt een gemiste kans.

Ook werd nogmaals gesproken over Cult & Tumult en hoe deze voor een grote domper bij de artiesten zorgde. Vooral Bob (B-Front) vond dit echt enorm jammer, en kan zich er nog steeds druk over maken. Voor hem zou een optreden tijdens Cult & Tumult echt iets speciaals zijn. Eindelijk iets terug kunnen doen voor zijn gemeente en locale fans! Maar helaas, dat mocht niet doorgaan, ook niet na vele gesprekken met Jack Mikkers (destijds Burgemeester van Veldhoven).

Tijd voor verandering

Dat er iets moet gaan gebeuren moge duidelijk zijn. Tijdens de avond werd duidelijk dat het vooral aan de ondernemers is om een stap te maken. En de vraag naar de gemeente staat om zichzelf meer open op te stellen richting dit soort evenementen.

Gelukkig hebben we met Hardlab een mooi indoor event in Veldhoven waar we over 9 dagen weer flink van kunnen gaan genieten met z’n allen. Maar toch kunnen wij niet wachten op een buiten editie van Hardlab!