Afgelopen jaar vond de eerste editie van Hardlab te Veldhoven plaats. Voor ons als Veldhovenaren natuurlijk extra speciaal! Het moet gezegd worden, het was een zeer geslaagde eerste editie. Lees ons party report er maar op na. En dat dat zo is blijkt ook wel, want het vervolg zal in Maart plaats vinden. Wij vonden het daarom tijd om eens wat vragen te stellen en spraken met de organisatie van Hardlab (dit zijn ook de mannen achter Sand City, Elsom Open Air en Paperclip Festival).

HARDLAB, VELDHOVENS EIGEN HARDSTYLE FEEST!

Jullie starten een uur eerder dan afgelopen jaar, hoe komt dit?

We hebben besloten dit jaar een DJ contest te houden, waarvan de winnaar Hardlab mag openen. Natuurlijk willen we minimaal de kwaliteit van vorig kunnen garanderen, en daarom hebben we besloten de winnaar een uurtje vroeger te laten draaien. Dit betekend natuurlijk ook dat we een uur langer kunnen feesten 😉

Binnenkort kunnen jullie meer lezen over deze DJ contest. Houd Everybeat’s, alsmede Harlab’s, Social Media in de gaten om mee te kunnen doen. Van alle inzendingen gaan wij vervolgens een winnaar kiezen en die zal die avond mogen komen draaien.

Tip: zorg voor een goede opbouw in je set. Erg belangrijk als een event opent.
P.s. je hoeft niet perse uit Veldhoven te komen om mee te mogen doen.

Hoe zijn jullie tot de huidige line-up gekomen?

Nou, we merkten dat we vorig jaar te veel variatie hadden in de opbouw en daar wilden we dit jaar wat aan doen. Daardoor hebben we ook besloten om ons meer op de rauwere Hardstyle te richten, om zo meer structuur in de avond te kunnen brengen.

Het valt ons op dat de nieuwe media een donkere stijl heeft gekregen, heeft dit ook met de keuze qua line-up te maken?

Klopt, we hebben naar ons concept gekeken en hoe we daar een goed vervolg op konden maken. We hadden kunnen kiezen om in het zelfde laboratorium een nieuwe proef te doen, of voor een hele andere proef te gaan. We hebben uiteindelijk gekozen om dit jaar een heel ander experiment op te zetten en daar hoort natuurlijk ook een ander laboratorium bij. Het heeft inderdaad een donkerder thema gekregen, wat beter bij de rauwere stijl past.

We merken dat RAW wint aan populariteit, dit horen wij ook onder de Veldhovenaren, en dat is ook één van de keuzes geweest om hiervoor te gaan.

Je hebt natuurlijk de twee grote kanten binnen de Hardstyle, euforisch en RAW. Waar je RAW meer binnen verwacht, zie je Euforisch vooral op de festivals. Wij hebben natuurlijk een binnen evenement en daar sluit de rauwere Hardstyle dan ook beter bij aan denken wij.

Plug ‘N Play vallen op als wij de line-up kritisch bekijken. Oké het zijn Veldhovenaren maar het zijn wel Freestyle DJ’s.

Ja klopt, ze staan ook wat vroeg op de avond maar mogen zeker niet ontbreken. Ze hebben natuurlijk een trouwe fanbase in Veldhoven maar weten ook overal waar ze staan het publiek op te zwepen. Zelfs de mensen achter in de zaal dansen binnen 5 minuten met ze mee en dat is natuurlijk belangrijk om de sfeer er al vroeg zo goed mogelijk in te krijgen.

Hardlab

Afgelopen jaar was hun optreden ook een van de betere, iedereen ging gelijk helemaal los!

Als jullie terug kijken naar de vorige editie van Hardlab, wat hebben jullie dan geleerd?

We hebben gemerkt dat de rookruimte anders moet. Hij was vrij klein maar vooral te ver weg. Ook een belangrijk punt is de warmte, het was later op de avond erg warm en daar willen we dit jaar extra goed opletten.

Wij waren afgelopen jaar positief verast door de aankleding, wat mogen we daar dit jaar van verwachten?

We gaan voortborduren op afgelopen jaar. We willen een beter verloop van podium naar publiek creëren en voor meer details in de rand entertainment zorgen. Denk hierbij aan de laboratoriumjassen van afgelopen jaar, en de cocktails in reageren buisjes. Zo willen we een nog betere totaal ervaring creëren.

Voor de mensen die afgelopen jaar niet zijn geweest, waarom mogen zij dit jaar Hardlab niet missen?

Ten eerste is het een Hardstyle feest in een gemeente waar normaal niet van dit soort feesten georganiseerd worden. Maar zeker ook onze unieke kijk op een hardstyle evenement, waar je jezelf echt in een laboratorium waant. Als laatste natuurlijk de line-up waar we als kleine gemeente niet over mogen klagen 😉 Met artiesten die in hun tegen dorp draaien en daardoor er toch een schepje bovenop doen!

Hoe zijn jullie op het idee gekomen een Hardstyle evenement te realiseren?

Nou we hadden al een beetje ervaring met Hardstyle optredens met het Beach Event en andere events waar wij bij hielpen. Net als heel veel mensen in Veldhoven merkte wij de schreeuw naar hardstyle, zeker toen het zo goed als verboden leek te zijn geworden. Wij hadden natuurlijk niet alleen de mogelijkheid een event op te zetten maar hadden ook de juiste contacten, en dachten “let’s try it”! Daarnaast kan ik (Jimmy) ook echt genieten van de Hardstyle, dus kwam de keuze om een dergelijk festival te mogen organiseren ook vanuit mijn hart!

Na wat contact met de heren van Inside Out Events kwamen we erachten dat zij met hetzelfde idee zaten, en hebben we besloten om samen een evenement op te zetten. En zo ontstond Hardlab en zijn we inmiddels druk bezig met de tweede editie!

Naar welke artiest kijken jij (Jimmy) persoonlijk uit?

Ik kijk echt uit naar Requiem, ik heb hem zelf nog nooit zien draaien, maar ik heb meerdere nummers van hem in mijn playlist staan. Dus het wordt tijd om hem eens live te zien!

Win 2 x 2 Tickets voor hardlab!

Wij mogen 2 x 2 tickets weggeven voor hardlab, wat moet jij hiervoor moet doen: simpel, deel deze post op jouw Facebook account en tag je vrienden die nog geen kaarten hebben 😉

*De winnaars worden maandag 5 maart bekend gemaakt.

Volg Hardlab op Social Media

Facebook / Instagram