Hardwell doet zijn naam steeds meer eer aan! Waar zijn sets voorheen beperkt waren tot EDM, zijn er nu ook regelmatig freestyle en hardstyle tracks te spotten in zijn sets.

HARDWELL’S WAKE UP CALL

In Miami dit jaar was 1 van de laatste platen van Hardwell een crossover track tussen EDM en Hardstyle. Toen was nog onbekend welke track dat was. Nu blijkt, uit de Soundcloud van Hardwell, dat dit “Wake Up Call” was. Deze track slaat in 4 minuten een brug tussen de het standaard EDM drop geweld en het snellere en hardere hardstyle werk. Wil je hem ook in je sets draaien? Scoor hem dan voor nop op zijn Soundcloud.

DON’T LET ME DOWN

Maar buiten het eerder vermelde “Wake Up Call”, was er meer dit jaar. Zo maakte Hardwell samen met het Dirty Workz talent Sephyx ook al een hardstyle remix van Chainsmoker’s “Don’t Let Me Down”. Wellicht naar aanleiding van Sephyx’ geslaagde remix van Hardwell’s “Mad World”? Of kwamen ze elkaar gewoon tegen bij de bakker? Beide zijn namelijk afkomstig uit het muzikale 076 broeinest. Ik weet niet wat er in het leidingwater stroomt daar, maar dat er veel goeds komt uit Breda kan niet uitgesloten worden.

ATMOZFEARS

Atmozfears bij Hardwell op bezoek

Atmozfears bij Hardwell op bezoek

Een ander noemenswaardig wapenfeit was de aanwezigheid van Hardwell in de studio van melodische hardstyle wonderboy Atmozfears. Je gaat niet bij een hardstyle heavy weight in de studio zitten om een bak koffie en roze koek weg te werken. We hopen dat hier meer uit voorbloeit! Een feitje is wel dat Atmozfears ondertussen wel op de line-up staat van de Revealed Show tijdens ADE dit jaar.

FREESTYLE

En naast al het serieuze hardstyle geweld, is er ook nog tijd voor een gezond potje freestyle. Want meneer van de Corput weet zijn weg naar zijn Nederlandse freestyle collega’s ook goed te vinden. Zo is hij de laatste twee jaar ook gaan draaien op Pussy Lounge at the Park. Dit festival wordt op fietsafstand van z’n luxe villa gehouden, dus als je dan toch tijd hebt voor een drankje, dan is dat wel zo gezellig. Grote kans dat hij daar allerhande exclusief materiaal toegespeeld krijgt. Want kort daarna doken filmpjes op waar Hardwell afsloot met diverse freestyle knallers, waaronder:
Jebroer ft. Stepherd & Skinto & Jayh – Banaan (Ruthless Remix)
Guus Meeuwis – Het dondert en het bliksemt (Dr Rude Bootleg)
The Prophet & Brennan Heart – Wake Up

MORE TO COME

Ondanks dat Hardwell in een interview met Hardnews een beetje vaag deed over zijn geheime verhouding met hardstyle, is er toch weer wat nieuws aan de horizon. Want zo is ook Oud Gastels freestyle en hardstyle brein Dr Phunk iets aan het klaarstomen in zijn studio. Check hier het #moreinfosoon filmpje op zijn timeline. Komt er een officiele Dr Phunk remix op Revealed?