Het is zaterdagochtend 30 juni, dat betekend dat vandaag één van de mooiste festivals van Brabant op het programma staan. Op naar Beek en Donk, want wij gaan vandaag genieten onder een stralende zon van WiSH Outdoor 2018!

GENIETEN ONDER EEN STRALENDE ZON VAN WISH OUTDOOR 2018

Aangekomen in Beek is het vlot parkeren, we moeten een klein stukje lopen waaronder we al een glimp van het terrein opvangen, en zijn we vervolgens binnen no time binnen.
Als we naar de plattegrond kijken, valt op dat de indeling van het terrein grotendeels overeen komt met die van afgelopen jaar,. Wel zo fijn, want dan weten we het meeste direct te vinden.
Wij beginnen met een rondje om eens te kijken wat WiSH dit jaar allemaal te bieden heeft.

Er is als elk jaar genoeg te beleven op het festival terrein. Zo vind je onder andere de Shisha tent, is er ook een mini strand waar jij op de foto kan, is er de (vaste) cocktail bus, ook staat er de truck van No Fear en zo kan ik nog wel even door gaan. Laten we het er maar op houden dat er meer dan genoeg te beleven is 😉

Dat wij vandaag gekomen zijn voor de muziek mag duidelijk zijn, en de eerste act op ons programma start over een uurtje, wij gaan dus eerst nog even relaxen en genieten van het zonnetje.

Na even te hebben gezeten besluiten wij alvast een kijkje te nemen in de Ace of Spades tent, hier is het al aardig druk en wordt er flink gedanst. Rvage staat al flink te raggen en heeft er zelf ook merkbaar zin in. De tent is tof aangekleed met groots het Ace of Spades logo achter de DJ booth, maar ook boven het publiek. Erg mooi gedaan!

Josh & Wesz

Uiteraard mag je als Hardstyle liefhebber van het eerste uur een set van dit duo niet missen. Lekker naar classics luisteren en dat met dit weer, heerlijk toch. Aangekomen bij de Dedicated stage zien we dat het al goed vol staat. Maar dat de zon ook zijn werk doet. Wij besluiten een schaduw plekje te zoeken, en laten we die nu net voor het podium treffen!
Josh & Wesz draaien de ene na de andere klassieker, je merkt dat het publiek wel wil, maar dat de zon zijn tol eist. Villain helpt ze graag en zorgt ervoor dat ondanks de hitte er vandaag gefeest zal worden.GENIETEN ONDER EEN STRALENDE ZON MET WISH OUTDOOR 2018

Na deze toffe set besluiten wij wat te gaan eten, zodat we klaar zijn voor de volgende act op het programma begint; Deetox.
Uit de vele keuzes, denk aan frites en snack, fruit of een taco kiezen wij voor een Tosti. Snel klaar maar zeker lekker.

Deetox

In de tent is het inmiddels een stuk drukker, wij lopen naar rechts van het podium want daar staat een koel briesje. Wel zo fijn met dit weer.

Diana draait een set zoals we van haar gewend zijn, afwisselend van Raw met af en toe een euforische noot erin. Tracks als ‘Bring the Riot’ en Keltek’s ‘Dark Sun’ komen voorbij waar het publiek enorm goed op reageert.

Deze set is voorbij voordat we het weten en dat betekend dat wij naar de Circue du Rave moeten voor de volgende artiest op het programma.

Snollebollekes

Dat wij fan zijn van deze act is duidelijk, vorige week zagen we hem nog een kort optreden geven tijdens het Power Hour op Defqon.1, maar vandaag worden we gewoon een half uur op Rob Kemps getrakteerd!
Gelijk bij de eerste woorden zit de sfeer er in. En iedereen zingt uit volle borst mee. Grappig is ook dat tot ver buiten de tent er publiek staat om een glimp van deze man op te kunnen vangen.
De hele tent gaat los dankzij het energieke karakter van Snollebollekes. Nummers als ‘Schudden Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ komen voorbij maar het wachten is uiteraard op ‘Links Rechts’ met als gevolg dat iedereen uiteraard vrolijk meesprint van links naar rechts 😎

Zo, dat was nog eens een intens half uurtje! Op naar de Electricity area voor de volgende show.

Mr. Polska

Onderweg horen we de bass ons al welkom heten. Dat begint al goed. Wanneer we daadwerkelijk arriveren, zien we dat het hier zo druk is dat we de area niet een op kunnen… Dan maar voor de ingang feesten!
Dominik is goed gemutst en dat zorgt er in combinatie met de trackkeuze voor dat dit een top set is! Nummers als ‘Stiekem iets gedaan’, ‘Krokobil’ en ‘Vlammen’ passeren de revue en zorgen voor één groot gekkenhuis!
En om dit gekkenhuis compleet te maken nodigt Mr. Polska een dame uit die vervolgens nog even mee mag dansen op het podium.

GENIETEN ONDER EEN STRALENDE ZON MET WISH OUTDOOR 2018

Had ik al gezegd dat het warm is vandaag? Tijd voor een ijsje, of in mijn geval een No Fear Slush; lekker!

Na een beetje verkoeling en even gezeten te hebben, lopen wij terug naar de Ace of Spades tent voor de act van Digital Punk en Hard Driver.

Public Enemies

Zo wat een energie hangt hier zeg! Wanneer wij binnen komen knalt ‘Come Get Me’ door de speakers en is stilstaan direct onmogelijk.
Achterin de tent waait een lekker briesje, dus daar blijven wij even hangen.
Dit duo weet hun publiek goed te bespelen en zorgen ervoor dat ondanks het warme weer iedereen goed mee stampt.

Ben jij nu helemaal niet van de RAW maar toch nieuwsgierig, raad ik je de ‘Unleashed‘ podcast van Digital Punk aan om de sfeer van een set als deze te kunnen proeven.

GENIETEN ONDER EEN STRALENDE ZON MET WISH OUTDOOR 2018

Wildstylez

Het is inmiddels half negen en dat betekend dat Wildstylez al bezig is; dus op naar de Dedicated Stage!

Het is te merken dat Wildstylez een publiekstrekker is, want het is hier gigantisch druk. Joram draait de enen na de andere knaller en zorgt voor een nu al onvergetelijke dag. Lekkere meezingers, een super enthousiast publiek en dat allemaal onder een brandend zonnetje. Neem daar nog eens het iconische ‘Trash Moment’ van Villain bij en het ideale plaatje is compleet!

‘Legends never Die’ wordt ingezet, één van mijn meest favoriete tracks en de kippenvel schiet gelijk op m’n armen! Natuurlijk mag ‘Great Siprit’ in een set van Wildstylez niet ontbreken en om me heen hoor ik gelijk de tekst van ‘Vreet Spirit’. Hier speelt Joram goed op in en knalt snel Zany’s versie over de speakers 😀

Headhunterz

Joram wisselt van plek met zijn maatje Headhunterz en dit is uiteraard wel een momentje hoor. Afgelopen jaar was WiSH Willem’s eerste echte optreden na zijn comeback. Natuurlijk mocht hij ook nu niet ontbreken en staat hij prime-time!

Zoals je van hem verwacht draait hij veel eigen werk, zoals ‘Taking it Back’, ‘Rescue Me’. Vervolgens gooit hij de muziek stil en knalt er de Star Wars intro over de speakers. Opvallend is de tekst, die verteld over Headhunterz 😉

Met dit weer mag een track als ‘Summer of Hardstyle’ niet ontbreken. We krijgen de comeback track ‘Destiny’ nog te horen waarna we worden getrakteerd op het volgende uitstapje; ‘Gangsters paradise’ maar dan met de vocal van  ‘Stil Standin’ eroverheen. Erg cool!!

Willem eindigt met de knaller ‘This is our Church’ en wij, wij zijn toe aan wat rust naar deze energieke set.

GENIETEN ONDER EEN STRALENDE ZON MET WISH OUTDOOR 2018

Na even uitgerust te hebben, wandelen wij naar Cirque du Rave voor Mark With a K.

Mark Wit a K

Dat het feest hier ondertussen gewoon door is gegaan, is erg duidelijk. Wij komen aan bij een afgeladen tent waarin we nog net een glimp van Mark kunnen ontdekken. Hij draait nummers als ‘Somebody like You’, Don’t let me Down’ en de Plug ‘N Play edit van Tetris, maar ook de ‘Macarena’ ontbreekt niet aan deze set. Wat hij ook draait het publiek reageert uitbundig en lijkt geen genoeg te krijgen.
Na Mark’s set lopen wij terug naar de Dedicated stage, want natuurlijk willen wij ‘Black Mirror Society’ niet missen!

Phuture Noize (Black Mirror Society)

Mocht je het album nog niet geluisterd hebben, dan is dat vanaf nu verplichte kost. Marco heeft hiermee echt zijn stempel gedrukt op de Hard Dance scene!

Klokslag 23:15, alls valt stil, en het grote led scherm achter de DJ Booth valt op zwart. Vervolgens komt er tekst in beeld en horen we Villain, die ons voorbereid op wat er gaat komen. De eerste tonen zijn te horen en ja hoor, daar is de man, wat een opkomst!

Natuurlijk krijgen we nu een represaille van het album, en daar ben ik eerlijk gezegd erg blij mee.

Next up GFH!

Gunz For Hire

Dit duo mocht dan misschien niet als act op Defqon.1 hebben gestaan afgelopen week, maar hier zijn ze gelukkig wel! En maar goed ook, want ze horen gewoon op WiSH thuis. De show die deze twee neerzetten is ongekend en de vibe die ze uitstralen is tot aan het reuzenrad te voelen!
Het is inmiddels zo druk dat wij helemaal naar achteren zijn verhuist. De meeste bezoekers lijken hier te staan, gekomen voor GFH en of de eindshow.

Eindshow

Dit jaar vind de eindshow op een ander podium plaats. Of dit nu erg is? Nee, wij als Hard Dance liefhebbers vinden van niet. Nu kunnen we lekker blijven waar we de muziek het tofste vinden en vast een mooie plek uitkiezen.

De eindshows van WiSH zijn altijd al supermooi geweest, ook dit jaar stelt de organisatie niet teleur en zetten een show neer om van te smullen!

WiSH Thank’s You

Foto’s

Benieuwd naar onze foto’s? Check ze hier en vergeet niet je vrienden te taggen!

GENIETEN ONDER EEN STRALENDE ZON MET WISH OUTDOOR 2018

Verdict

WiSH laat ook in 2018 weer zien dat zij zichzelf als festival goed weten te onderscheiden van de rest. De veranderingen kan ik alleen maar als een goede keuze beoordelen en wij zijn blij dat de Hard Dance nog beter vertegenwoordigt is. Neem daarbij het stralende zonnetje en de super toffe aankleding van het terrein, en dan heb je een festival om van te dromen!

Wij zeggen WiSH, bedankt tot volgend jaar!