19 april gaat het derde seizoen van de hitserie Fargo weer van start op de Amerikaanse zender FX. Het is nog even afwachten wanneer deze beschikbaar is voor de Nederlandse Netflix kijken, maar dat zal net zoals bij de vorige seizoenen niet al te lang duren. Inmiddels heeft de serie een ware cult status (mede door de standaard openingszin: “This is a true story”) bereikt. Binnen de internetcultuur heeft de serie een grote schare fans vergaart. Het eerste seizoen van dit misdaad drama werd beloond met maar liefst 3 Emmy’s. Het tweede seizoen deed dat een jaar later nog eens dunnetjes over met 2 prijzen.

Fargo

De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van de Coen broers uit 1996, beide ook actief als producers voor deze serie. Ieder seizoen verteld een losstaand verhaal rondom steeds weer nieuwe hoofdpersonen in een nieuwe setting. De serie kent een eigen, wat absurdistische, stijl met een flinke dosis zwarte humor wat de serie een unieke vibe meegeeft. De hoofdpersonen worden steevast vertolkt door de grote sterren van Hollywood, met het acteerwerk zit het dus wel snor.

Seizoen 1 speelde zich af in het jaar 2006 in de Amerikaanse staat Minnesota. De huurmoordenaar Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) veroorzaakt een hoop opschudding in het kleine stadje van onder andere Lester Neygaard (Martin Freeman). Er ontspint zich een verhaal over moord en deceptie wat agenten Molly (Allison Tolman) en Gus (Colin Hanks) proberen te ontrafelen.

Het tweede seizoen speelt zich zo’n 30 jaar eerder af in de plaats Fargo, North Dakota. Het verhaal draait om het stel Ed en Peggy Blumquist (Jesse Plemons & Kirsten Dunst). Samen proberen ze een dodelijke aanrijding met Rye (Kieran Culkin) te verbergen. Rye blijkt echter een telg van de criminele familie Gerhardt. Ondertussen onderzoekt state trooper Lou Solverson (Patrick Wilson), de zoon van Molly uit seizoen 1, een drie-dubbele moord gelieerd aan Rye Gerhardt.

Fargo seizoen 3

Intussen druppelt er ook steeds meer informatie binnen over seizoen 3 van Fargo. Dit derde deel speelt zich af in 2010. De mogelijkheid voor de terugkeer van vroegere personen wordt nadrukkelijk open gehouden door schrijver Noah Hawley (zie quote).

Hawley: “There are going to be connections, the way the first year was connected to the movie and the second year was connected to the first.”

Het verhaal gaat over de tweelingbroers Ray en Emmit Stussy (beide gespeeld door Ewan McGregor). Het verschil tussen beide broers kan echter niet groter zijn. Emmit is een grote jongen in de vastgoed wereld van Minnesota. Ray is een kalende en wat dikkige reclasseringsambtenaar die zijn broer de schuld geeft van zijn beroerde situatie.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om dit derde seizoen binch-watchend tot ons te nemen. We zullen het nog even met de trailer moeten doen (foto & video via: We Got This Covered):

Bron: FXEntertainment Weekly & Wikipedia