Precies een week geleden was Nederland weer helemaal oranje gekleurd, dit uiteraard om Koningsdag te vieren. Overal was het feest en iedereen was ook wel ergens te vinden. Met in het speciaal een toegewijd feest op Aquabest, want natuurlijk wilde je als echte Hardhead even helemaal los gaan tijdens Supersized kingsday!

EVEN HELEMAAL LOS GAAN TIJDENS SUPERSIZED KINGSDAY

Aqaubest is voor ons een thuiswedstrijd, 15 minuten rijden en we zijn er. Bij aankomst verloopt het parkeren vlot, en staan we binnen no time in de rij. Een kleine 10 minuten later mogen we naar binnen. We scoren snel een locker en muntjes en vervolgens kunnen we beginnen met een rondje over het terrein.
Vanwaar we aan komen lopen valt direct op hoe groot het terrein is, en hoe mooi het er aan het water bij ligt! Als we de plattegrond mogen geloven moeten we voor de eerste act aan de andere kant van het terrein zijn, dat is dus ideaal, want dan kunnen we eerst overal even een kijkje nemen.

We beginnen bij de Hardstyle Classics waar Francois ons al op de nodige kicks trakteert, het is hier nu nog lekker rustig maar gedanst wordt er al wel. Wij genieten onder het genot van ons eerste drankje even van het mooie zicht van Supersized Kindsday aan het water, met de set van Francois om het plaatje kompleet te maken!

Direct hierachter ligt de RAW stage, waar het een stuk drukker is. Myst staat op het podium en heeft er de sfeer al goed in zitten. En dat zo vroeg op de dag!

Wij vervolgen onze weg en nemen een korte pauze bij Start the Panic om vanaf een heuveltje even goed rond te kijken. Van hieraf is is goed te zien dat het terrein vol begint te stromen met bezoekers. Iedereen lijkt extra lang te willen genieten van Kingsday. Alhoewel wij het gevoel hebben dat de vroeg geplande Headhunterz hier wel eens iets mee te maken zou kunnen hebben.

Op naar InZanity, want volgens bronnen mogen we dit ‘eigen feestje’ niet missen 🙂

Zany en Daani

Aangekomen krijgen wij een verassing, niet alleen Raoul staat op het podium, hij wordt namelijk vergezeld door de altijd gezellige Daani!
We pakken deze toffe Back to back set graag mee, want het is hier nu al één groot feest! Het geheel wordt begeleid door de vocals van MC Dash die het aanwezige publiek helemaal met zich mee heeft.

Na deze energieke set maken wij haast om de naastgelegen tent te bezoeken, waar het tijd is voor Headhunterz.

Headhunterz

Zo, hier is het DRUK! En dat zo vroeg op de dag! Willem draait veel materiaal van zijn nieuwe album, wat er in gaat als koek. Ook brengt hij de nieuwe Wildstylez ten gehoren en trakteert hij ons op de nodige classics. Niet alleen het publiek maar ook Heady zelf kan gewoon niet stil staan, de energie is tot achterin de tent te merken!

Dit uur vliegt voorbij en voor we het weten is het bijna drie uur, tijd dus om terug naar de InZanity stage te gaan, voor de volgende act op ons programma; The Prophet.

The Prophet

Dov is natuurlijk een legende in de scene, en draait al net zo lang mee als Zany zelf. Niets is dan ook mooier om te zien dat deze mannen nog steeds met zoveel liefde achter de draaitafels staan. The Prophet draait lekker, afwisseld hard en natuurlijk vele bekende tracks.
Het is hier goed druk, zo druk dat wij besluiten even naar de zijkant te verhuizen, en van daaruit te genieten van deze set.

De klok tikt inmiddels 15:45 wat betekend dat wij terug gaan naar de Hardstyle Classics, want natuurlijk willen wij de set van Toneshifterz niet missen!

Toneshifterz

Zo, dat is een verschil met daarstraks, het hele veld staat helemaal vol! MC V kondigt Toneshifterz aan, welke de stage overneemt van Scope DJ. Elie draait een lekkere classics set, en weet zijn publiek goed geboeid te houden door de juiste tracks op het juiste moment te laten horen. Nummers als “Don’t touch That Stereo” komen voorbij en daar reageert het publiek natuurlijk extra goed op!

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij dansen lekker even met het publiek mee en besluiten na een 20 minuten om aan de kant van het water te gaan zitten. Even helemaal ontspannen genieten van de zon, het publiek en natuurlijk de toffe set van Toneshifterz op de achtergrond. Is dit misschien het perfecte plaatje?

Nadat wij onze interne batterij weer hebben opgeladen, is het tijd om naar Start the Panic te lopen. Want daar moet JDA zo op, en die willen we toch wel even zien.

JDA

Bij aankomst staat Yves nog echte de tafel en bekruipt het kippenvel me gelijk. Ik ben opgegroeid met deze classics en blijf daar natuurlijk een zwak voor houden. Na 10 minuten wordt Yves afgewisseld door Leon welke gelijk begint met de set waar ik op hoopte. De ene na de andere klapper komt voorbij en ik ben even helemaal terug in de tijd!

Na een half uurtje haasten wij ons terug naar de InZanity stage voor het InZanity uurke.

Inzanity Uurke

Als je Raoul maar een beetje kent, weet je dat hij van feest maken en gezelligheid houdt. Dat is vandaag natuurlijk niet anders, en voor we het weten is het frikandellen happen al begonnen! Dit alles wordt begeleid door MC DV8, wat nog meer zorgt voor de Brabantse gezelligheid. Niet alleen frikandellen happen staat op het programma want ook crowdsurfen komt aanbod. Er zijn twee mensen uit het publiek uitgenodigd op het podium, welke gevraagd worden om bier te halen. Dit natuurlijk over de handen van het publiek en zo wordt er gekeken wie van de twee het snelste bij de bar is. Natuurlijk doet hier iedereen enthousiast aan mee, en zijn de deelnemers voor ze het zelf weten an de andere kant van de InZanity area. Een betere interactie met je publiek kun je niet wensen toch?

Na dit spektakel is het tijd voor de confetti kanonnen. DV-8 telt af en iedereen popt zijn of hier zojuist verkregen kanon open, en binnen no time is lucht gevuld met alle kleuren van de regenboog, erg tof!

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat een energie, wat een feest! Dit uur vliegt jammer genoeg voorbij, maar het is tijd voor Brennan Heart en dat maakt het natuurlijk weer goed!

Brennan Heart

In de Hardstyle tent aangekomen lijkt het nog drukker te zijn dan bij Headhunterz. Wij sneaken naar voren om zo een beter kijk op het podium te krijgen. De energie die in de tent hangt is onbeschrijfelijk, Coone heeft iedereen in zijn greep! Al snel kondigt Dash Brennan Heart aan en wordt heel de tent afgebroken dankzij Brennan Heart’s ‘Easy’ in de Wildstyles Remix. Wat blijft dit toch een toffe plaat!! Wij gaan samen met het publiek even helemaal los, lekker genieten van Brennan’s set.

Helaas is het voor ons tijd om te gaan, we hadden graag langer gebleven en volgend jaar zullen we dit ook zeker doen, maar soms is het niet anders. Tock kunnen wij nu al zeggen dat Supersized Kindsday 2018 een zeer geslaagde editie is, want waar we ook kijken, we zien alleen maar vrolijke mensen!

Verdict

Supersized Kingsday 2018 was erg tof! Wat een drukte en lekker weer. Gezellige mensen, goede muziek en toffe stages! Ik kan maar één ding zeggen, volgend jaar zijn wij er zeker weer bij!