Eric Prydz en Deadmau5 debuteerden hun nieuwe liveshow op Tomorrowland 2016. Fans van beide kampen zijn weken lang lekker gemaakt met allerhande teasers. Maar de gelukkigen met een ticket voor het meest prestigueze dance event van de wereld konden afgelopen weekend hun honger stillen.

Eric Prydz en Deadmau5

De die-hard Deadmau5 volgers weten dat de fanatieke Canadees graag uithaalt naar de EDM geldscheppers met pre recorded sets op dure CDJ sets. Het was daarom ook wel te verwachten dat deze set op Tomorrowland niet standaard ging worden. Een hele batterij aan synths en controllers werd van stal gehaald om een heuse live experience weg te zetten. Dat tesamen met de spectaculaire visuele elementen van Eric Prydz’ EPIC tour, zorgde voor echt een unieke show in Boom.

Oude en nieuwe tracks op Tomorrowland

De set was een verzameling aan oude en nieuwe tracks. Denk hierbij aan klappers als OPUS en Strobe. Maar ook ander albummateriaal was present. Nu heeft Eric Prydz afgelopen jaar al een enorm album afgeleverd met OPUS. Maar ook Deadmau5 schijnt het een en ander klaar te hebben staan, als we enkele posts van z’n Twitter timeline moeten geloven. Hoe dan ook, het is goed om 2 dergelijke grootheden bij elkaar on stage te zien staan.

ADE here we come?

Wij hadden er graag bij geweest in Boom, maar helaas, het ticketsysteem was ons niet gunstig gestemd. Daarom zijn we extra blij dat die ene fan de hele tijd z’n camera omhoog heeft gehouden tijdens dit memorabele optreden (normaal zijn dat soort mensen niet te pruimen, maar nu zijn we hem/haar enorm dankbaar)! Nu is het hopen dat ze dit vaker gaan doen, bij voorkeur in een dikke venue zoals de Ziggodome, zodat ook wij dit live mee mogen maken. Ideetje voor tijdens ADE? Let’s hope so, want dit smaakt naar meer 😉

Video