Omdat dit onze eerste editie van Elsom Open Air gaat worden, vertrekken wij geheel zonder verwachting naar Reusel. Vanuit Eindhoven maar een klein stukje natuurlijk, dus we zijn er lekker op tijd. De bewegwijzering is goed aangegeven en binnen no-time hebben wij onze auto geparkeerd en staan we op het terrein van Elsom Open Air 2017.

ELSOM OPEN AIR 2017

Het terrein van Elsom Open Air is niet al te groot, maar ziet er wel goed uit! Er zijn drie stages; Harder (tent), Club Fiesta (tent) en de MainStage (open air). Met daartussen de rust area waarvan het zitgedeelte overdekt is. Tussen de MainStage en het zitgedeelte staat een grote dubbeldekker van waaruit Coctails gemaakt worden en je op het bovenste deck een mooi overzicht over het terrein krijgt. Rechts naast de bus staat een leuke caravan met daarop de tekst Willy’s Nacho’s. Je raad het al, hier kun je Nacho’s halen. Links van de bus bevind zich het toilet en EHBO gedeelte, welke beide goed verzorgt zijn. Achter het rust gedeelte, langs de Harder Area, bevinden zich twee eet stands waar jij een broodje pullen Pork of lekkere burger kunt scoren. Dit allemaal voor schappelijke prijzen.

Elsom Open Air

P.s. ons fotoreport kun jij op onze Facebook pagina bekijken. Vergeet niet jezelf of je vrienden te taggen 😉

Muziek

Door de diversiteit aan artiesten op Elsom Open Air is het misschien lastig kiezen naar wie je gaat kijken. Wij hebben onze focus vooral gelegd op de Harder Area, maar zijn ook zeker een aantal keer bij de andere Area’s gaan kijken. Je wilt immers het hele festival meekrijgen toch?

Noiseproviders

‘Smiddag’s een tent volkrijgen met Hardstyle, dat is natuurlijk een lastige taak. Maar de heren van Noiseproviders hebben er echt zin in en weten het aanwezige publiek goed mee te trekken. Tijdens hun set stroomt de tent dan ook een stuk voller en dat komt de sfeer alleen maar ten goede.

90’s Till Now

Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat ik van deze heren moest verwachten, maar teleurstellen doen ze zeker niet! Zij zetten een set neer vol met lekkere remixen en edit’s van oude bekende en bouwen op naar Hardcore. Hier smult het publiek echt van, met als resultaat dat de tent inmiddels ook goed vol staat!!

Plug ‘N Play

De laatste keer dat wij de heren live zagen was tijdens Hardlab waar ze al een erg lekkere set neerzetten. Hier op Elsom nemen ze het roer van 90’s Till Now over en weten de sfeer goed vast te houden. Ze draaien lekkere meezingers, afgewisseld met een paar dikke beukers. Het publiek geniet ervan!

Elsom Open Air

Darkraver

Dan is het nu toch echt tijd voor de man die elk feest in een nog groter gekkenhuis kan transformeren. Hoe energiek het ook is, hij zorgt ervoor dat het feest alleen maar groter wordt! Met tracks als ‘Gaan met die Banaan’, oude bekende en wat lekkere Hardcore weet hij de tent vakkundig af te breken!
Na zijn set is het voor ons tijd om even op adem te komen en de buitenlucht te proeven.

Elsom Open Air

Lampegastuh

De Mainstage staat goed vol, wij wurmen ons door de mensenmassa heen om een glimp van de DJ’s op te vangen. Voor aangekomen zien we dat de heren het naar hun zin hebben en bouwen redelijk snel op naar de wat hardere tracks, welke het publiek goed weten te waarderen. Met als piek Ransom’s Fistpumpin!

Elsom Open Air

Authentic

Het wordt wat frisser, dus wij gaan terug naar de Harder tent. En net wanneer wij aankomen neemt Authentic de DJ booth over van Soulrage. Met ons hebben meer feestgangers hetzelfde idee, want binnen no-time is het een stuk voller in de tent. De heren van Authentic weten de aandacht van het publiek direct te pakken met een hun openingstrack, gevolgd door een set met vocale en euforische tracks.

Wij genieten nog van de diverse area’s op Elsom Open Air, maar dit zijn voor ons toch wel de optredens.

sidennote: Het geluid staat goed hard en door de schaal van het festival overlapte het elkaar hier en daar. Gelukkig had je daar in de tenten geen last van. 

Sfeer

Op het kleinschalig terrein voelt alles gemoedelijk aan. De sfeer zit er goed in, iedereen heeft er merkbaar zin in. Het is echt gezellig hier in Reusel. Van de kleine intieme Club Fiesta waar men geniet van de stoelendans, de meezingers en de zeepbellen, tot de Harder Area welke zijn naam echt eer aan doet. De DJ’s hebben er zelf net zoveel plezier als het aanwezige publiek!

Elsom Open Air

Verdict

Wij kregen het gevoel op een kleine editie van Wish Outdoor te zijn. Elsom Open Air is er zeker één om in de gaten te houden, kleine jongens worden immers groot… En die potentie heeft dit festival zeker, want met slecht drie stages laat Reusel zien groots te zijn!

Foto’s door Bjorn Mertens.