Afgelopen jaar waren wij voor de eerste maal op Elsom Open Air, waar wij verre van teleurgesteld werden. Dit jaar hebben wij dan ook hoge verwachtingen. Het weer zit mee, dankzij alle Social Media zijn wij meer dan getriggered; op naar Reusel om te kijken wat de mannen van Inside Out dit jaar gepresteerd hebben!

ELSOM OPEN AIR 2018, KLEINE JONGENS WORDEN GROOT

Rond half vier staan wij op het terrein, waar het nu al gezellig druk is. Wij besluiten eerst een rondje te lopen om de verschillende area’s alvast te bekijken. Het terrein is zoals aangegeven een stuk groter dan afgelopen jaar, en dat valt dankzij de enorm opblaasbare kerk goed op. In de kerk vind momenteel de silene disco plaatst, wat een erg grappig gezicht oplevert, al die dansende mensen zonder muziek.

Waar afgelopen jaar de harder tent stond, staat nu een grotere toilet ruimte, met daarnaast de Shrimbar. Deze wordt gevolgd door een klein padje welke uitkomt op de harder tent. De tent heeft ten opzichte van afgelopen jaar een upgrade gekregen, niet alleen staat er een groter podium, maar ook zijn er LED bakken welke vanuit het podium over het publiek heen lopen. Dit geeft echt een tof effect!

Uiteraard is er ook aan de innerlijke mens gedacht en zijn er zowel voldoende barren als ook eetstands. Van een broodje frikandel tot nachos, of zelfs vers schepijs, wel zo lekker met dit weer. Tussen dit alles zijn diverse zitgelegenheden, zowel overdekt als in het zonnetje.

Ook zijn er ligzakken en kun je zelf mee doen met een verkleed partijtje, niks is hier gek genoeg.

Wij lopen door naar de main, waar we ook de iconische cocktail bus zien staan. Daar maken wij graag even gebruik van, om zo een goede kijk op het podium te krijgen. Zo, dat ziet er tof uit! Echt een hele verandering ten opzichte van vorig jaar. Erg mooi! Een dikke lichtshow, top geluid, een dik rook kanon, echt een volwaardig podium, zoals je ze op de grotere festivals verwacht! Onze complimenten guys!

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij besluiten om even op het terras te gaan zitten. Een beetje rondkijken, en even helemaal tot rust komen. Wat een straf is dit zeg…

Het is inmiddels bijna 18;00, en dat betekend dat de eerste act op onze agenda zo begint; Emphasis.

Emphasis

Het is best wel warm in de tent, maar daar laten de mannen van Emphasis zich niet door kennen. Ze trakteren ons op een lekkere Euforische Hardstyle set! Het aanwezige publiek lijkt ook niet onder de indruk van de hitte te zijn en danst lekker met het duo mee. Mc Dash, zorgt natuurlijk voor net dat extra schepje, wat de sfeer alleen maar ten goede komt. Ook wij genieten van deze toffe set, en kunnen niet stil blijven staan.
Na een half uurtje besluiten wij toch even terug naar buiten te gaan, om even af te koelen.

Even met een lekker koel briesje genieten wij van een drankje en het uitzicht op de Shrimbar, waar het een gekke bedoeling is. Maar ook zeker zo gezellig!

Inmiddels is het tijd voor de volgende act; de mannen van Plug ‘N play!

Plug ‘N Play

Piet en Robbert, knallen gelijk met hun eerste track. Het is te merken dat ook hier een grote fanbase van ze aanwezig is, wat de sfeer alleen maar goed doet. De heren draaien lekker allround, en natuurlijk mogen hun eigen tracks niet ontbreken! Erg mooi om te zien hoe dit duo zelf net zoveel plezier beleeft aan hun optredens als hun publiek dat doet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor wij het weten is deze set aan zijn einde, en staat Dr. Rude klaar om zijn kunsten te vertonen.

Dr Rude

Rudi Feenstra, weet overal waar hij draait het feest nog groter te maken. Persoonlijk ben ik dan ook groot fan van zijn sets. Vandaag krijgen we ook iets nieuws van hem te horen, want hij knalt zijn versie van Joyenergizer door de speakers! Wat een plaat zeg. Wij gaan even helemaal mee los, want deze set kan nu al niet meer stuk!

Na Rude besluiten wij weer even naar buiten te gaan, tijd voor een drankje en om langzaam aan naar de Main Stage te lopen. Want over een klein uurtje moeten naar de Lampegastuh optreden, en die willen wij uiteraard graag zien 😉

Lampegastuh

Wanneer dit duo begint staan we tussen het publiek, maar Jordy en Gert kennende besluiten wij op de Conctail bus te gaan staan om vandaar af een betere kijk te krijgen. En maar goed ook, want al snel wordt er gevraagd aan het publiek om op iemands schouders te gaan zitten. Niet alleen goed voor de sfeer, maar ook een leuk gezicht!

Het duo draait lekker gevarieerd zoals we van ze gewend zijn, van Moombathon tot Hardstyle, en doen zelf een uitstapje richting Happy Hardcore met Paul elstak’s ‘Rainbow High in the Sky’ 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Na deze lekkere set gaan wij terug naar de Hardstyle tent, voor de mannen van Galactixx.

Galactixx

Dit duo is super goed bezig, niet alleen toffe optredens maar ook dikke release staan op hun naam! Daar krijgen we uiteraard vandaag ook het nodige van te horen, maar ook tracks van Headhunterz passeren de revue. En het publiek gaat volledig met ze mee.
Heb jij ze nog niet zien optreden, zorg dan dat je dit snel doet, wat ze draaien echt lekker!

Na 40 minuten mee te hebben gedanst, gaan wij vlug terug naar de main, voor de Koningin van de Freestyle, Daani!

Daani

Wanneer wij op de Main aankomen, zien wij Daniele al staan. Al snel wordt er van DJ gewisseld en mogen we eindelijk weer een uur genieten van deze heldin! Daani draait echt een top set. Niet alleen veel bekende tracks, maar ook toffe remixen. Met als een van de hoogte punten nog even een ode aan Avicii, Gunz for hire’s ‘bella ciau’, maar draait ze ook nog ff wat lekkere Happy Hardcore dankzij ‘Wondeful Day’s’. Wat is deze set lekker, wat is deze dag top, echt een mooiere dag dan deze had Elsom Open Air niet durven dromen!

Deze diashow vereist JavaScript.

P.s. hier kun jij onze fotoreportage terug vinden. Taggen maar!

VERDICT

Elsom Open Air, van een super dikke main, de kleine maar o zo gezellige Schrim bar, de Silent Disco of  helemaal losgaan in de Harder tent, Elsom bied voor elke feestganger wel iets.
Wat ons betreft was Elsom Open Air er al eentje om in de gaten te houden, maar dit jaar heeft de organisatie zichzelf dik overtroffen! Wat een mooi festival is hier neergezet! Ben jij dit jaar niet geweest? Dan heb je ECHT iets gemist, want Elsom heeft zichzelf bewezen, en is een festival wat je zeker bezocht moet hebben!

❄ ELSOM WINTERFESTIVAL! ❄

Waarom een jaar wachten als we in de winter ook een groot feest kunnen bouwen? Op 30 november en 1 december zijn we terug met een bijzonder winterfestival! Vol trots presenteren we jullie: Elsom Winterfestival 2018!