Het is zaterdagochtend 11:00, we zitten startklaar voor een reisje van anderhalf uur. De komende dagen staan namelijk weer in het teken van het mooiste festival van het jaar, het is weer tijd om aan de oproep als ‘Weekend Warrior’ gehoor te geven. Wij gaan een weekend lang genieten met Defqon1 2018!

EEN WEEKEND LANG GENIETEN MET DEFQON1 2018!

Voor ons begint Defqon.1 (helaas) pas op zaterdag. De reis naar Biddinghuizen verloopt soepel, aankomst gaat ook goed, tot we het parkeerterrein oprijden, een sleepwagen voor onze neus… niet fijn voor ons, maar voor degene die hem nodig heeft natuurlijk helemaal niet. Na dit kleine oponthoud kunnen we parkeren. Nu nog een stukje lopen en eindelijk zijn we bij de ingang. Hier staat een korte rij, dus dat schiet lekker op, nog even wachten op ons bandje en we mogen door.

ZATERDAG

Een uur later dan gepland zijn we binnen en mogen we eindelijk de welbekende brug oversteken. Opvallend is de splitsing weekend en dag toegang, daar wij weekend tickets hebben, nemen wij dan ook deze ingang. We komen vervolgens op de ‘oude’ toegangs locatie, waar nu ruimte is voor de camping en weekend gasten voor extra vertier en om even uit te kunnen rusten.
Hier kopen wij munten en huren we een kluisje, tijd om hier goed te te kijken hebben we nu niet, want we lopen nu al ruim achter op schema. Op naar de eerste area, want we kunnen nu echt het terrein gaan betreden.

EEN WEEKEND LANG GENIETEN MET DEFQON1 2018

RED STAGE

Als we naar de klok kijken moet Sound Rush zo beginnen, dat is mooi, want dat geeft ons nog net tijd om even bij één van de merchandise stands te kijken. Een aandenken willen we namelijk wel hebben. We scoren een T-Shirt en lopen direct door naar de Red.

Sound Rush

Aangekomen nemen we plaats op de rechterheuvel en genieten we even van het uitzicht en het mooie podium! Wauw, Q-dance flikt het gewoon weer hoor. Echt tof gedaan! Een immens grote draak, waarvan de poten zich vouwen over het podium. Met in het midden de kop, boven de DJ booth.

Sound Rush staat inmiddels al te spelen, en we horen al wat bekende hits voorbij komen. We bestellen ons eerste drankje en besluiten even te gaan zitten. De heren draaien hun herkenbare sound met uiteraard wat Headhunterz elementen erin, niet alleen wij weten dit goed te waarderen, maar ook iedereen om ons hun lijkt hier goed van te kunnen genieten.

Het is al goed druk, zowel op de stenen als op de heuvels, maar ook op het nieuwe VIP deck staat al goed vol. Maar ja, wat wil je, de Red is natuurlijk al jaar en dag een fenomeen in de Hardstyle scene.

Op het podium wordt gewisseld van artiest en Bas Oskam maakt zijn optreden.

Noisecontrollers

Zoals Bas zelf al in ‘the road to Defqon.1‘ aangaf, zal deze set bestaan uit veel eigen materiaal, en daar zijn wij eigelijk wel blij mee. Wat deze man ook maakt, het is gewoon steen goed! Hij begint met ‘Down Down’ wat natuurlijk een favoriet blijft. Hierna worden we getrakteerd op nog meer Noisecontrolers materiaal, maar voor we het weten is zijn set voorbij en is het tijd voor het uur waar menig Hard Head elk jaar weer naar uitkijkt; het Power Hour!

Power Hour

Dat het Power Hour één groot gekkenhuis is, hoef ik je uiteraard niet te vertellen. Of het dit jaar anders is dan anders, ja en nee, ieder jaar krijgen we natuurlijk unieke gasten, maar de energie blijft.
Jorien ter Mors krijgt een ere momentje als olympisch winnaar. Ook krijgen we dit keer een gast optreden van snollebollekes, waar wij als Brabanders natuurlijk wel een feel good momentje bij krijgen. Rob weet als geen ander hoe die een grote mensenmassa moet doen bewegen en voor we het weten gaan we massaal van link naar rechts. Erg tof!
Naast Snollebollekes krijgen we ook een speciaal moment voor Deetox. Diana werd afgelopen jaar getroffen door onweer wat natuurlijk voor een impact zorgde op de scene. Hier wordt nog even bij stil gestaan en wordt ze nog even in het middenpunt gezet, een waar kippenvel momentje.

WHITE STAGE

Ook dit uur is voorbij voor we het goed en wel beseffen, wat betekend dat wij ons moeten gaan haasten, wij willen nog even naar de White want daar is Pat B zojuist begonnen.

Pat B Live

Bij Patrick zit de vibe er goed in en hij weet met zijn energieke set het publiek goed te entertainen. Hij geeft zoals we van hem mogen verwachten een mengelmoes van Oldschool remixes, tot ‘Let it Go’ maar ook zijn 90’s remix van ‘Kind van de Duivel’ doet het erg goed. Als tribute trakteert Pat ons nog even op wat Frenchcore, wat zijn set echt helemaal af maakt!

EEN WEEKEND LANG GENIETEN MET DEFQON1 2018

Het is inmiddels tijd om wat te eten, wij besluiten hiervoor om even te gaan zitten bij de weekend area. Hier scoren we een tosti en nemen een plekje. Overal waar je kijkt is hier wel iets te zien. Diverse eetstandjes, een koffie bus, een mini sportschool. Toffe kunst maar ook een massage tent. Vermaak genoeg, mocht je het op het terrein nog niet voldoende vinden 😛

THE BLUE

Na wat te hebben gegeten en uitgerust te zijn, is het is tijd voor het rauwere werk, en dat betekend dat we naar de Blue moeten.

B-Freqz

Dat ik fan ben van de formatie die door B-Front en Frequencerz is neer gezet mag duidelijk zijn. En het kan dan ook niet anders dan dat ik ook het onlangs uitgebrachte album ‘Eclipse’ een regelrechte Bom vind! Gelukkig voor mij (en alle andere fans) wordt hier vandaag veel materiaal van ten gehore gebracht. Dit is echt een moment intens genieten in een overvolle tent, en dit geeft gelijk aan hoe hot RAW binnen de scene momenteel is.

EEN WEEKEND LANG GENIETEN MET DEFQON1 2018

RED STAGE

Wij lopen terug naar de Red, want daar is het aan Joram om zijn kunsten te laten zien.

Wildstylez

Ja wat kan ik over deze man zeggen? Dat het en legende is? Dat hij niet weg te denken is op een event als Defqon, laat staan uit onze scene?
Natuurlijk doet hij waar het publiek op hoopt, het Defqon.1 anthem spelen waar hij samen met Headhunterz verantwoordelijk voor is. En dat die twee echt goede maatjes zijn is ook in de rest van zijn set te horen, want er komt menig Headhunterz plaat voorbij. Zo krijgen we toch nog een stukje Headhunterz op deze zaterdag editie van Defqon.1!

Wij besluiten om even te gaan zitten, om onze benen wat rust te kunnen geven.

UV STAGE

Na wat te hebben uitgerust gaan wij naar de UV waar de heren van Da Tweekaz op het programma staan.

Da Tweekaz

Ja hoor, daar zijn ze weer, het knots gekke duo uit Noorwegen, of moet ik inmiddels zeggen België? Zoals we van ze gewend zijn draaien ze veel eigen tracks, maar zoals elk jaar weer, hier en daar een speciale Deqon.1 edit er tussendoor. Gelukkig mag ook ‘Jagermeister’ niet ontbreken, waar uiteraard enthousiast op wordt gereageerd. Op het einde knallen ze nog even de theme song van Ducktales door de speakers, jeugdsentiment alom gevolgd door ‘No dunks no glory’. Wat een set!

EEN WEEKEND LANG GENIETEN MET DEFQON1 2018

WHITE STAGE

Eindelijk kunnen hem eens in het echt zien. Al jaren zijn wij verfent luisteraar van zijn podcasts serie. Dus deze kans pakken wij maar al te graag.

Kutski

John draait een set vol Happy Hardcore en Freestyle invloeden. Meezingers gevolgd door keiharde stampers en weer terug naar handjes in de lucht momenten. Deze man is echt zo tof om live te zien!

Official Saturday Endshow

Bekijk hieronder de zaterdag eindshow, en herleef Defqon.1 by night!

Zondag

We zijn lekker optijd, kunnen vandaag vlot parkeren, direct doorlopen bij de ingang, dat begint goed 🙂 Snel doorlopen naar de UV stage, op naar de Hardstyle Pianist.

UV Stage

Aangekomen bij de UV, valt de witte vleugel van Jisk gelijk goed op. Voor de stage zijn ligbedjes uitgestald, waar een aantal bezoekers lekker relaxed liggen te wachten op de eerste akkorden.

Hardstyle Pianist

Gelukkig worden die al snel ingezet en staat, zit of ligt iedereen aandachtig te luisteren. Zoals verwacht is Jisk niet alleen en betreed ook Judith de stage om haar spel ten gehore te brengen.
Elyn zingt haar versie van Bass Modulators ‘imagine’, wat blijft die toch mooi. Hierna betreed ook Joep van Weert het podium en zingt samen met Elyn een Atmosfearz Mashup.
Natuurlijk brengt Jisk zijn defqon.1 Athems medley ten gehore. en sluit Deetox het concert af. Begeleid door Jisk op piano.
Deetox eindigt met haar track met Elyn als afsluiting van haar mini DJ set. Wat een begin van deze mooie zondag!

EEN WEEKEND LANG GENIETEN MET DEFQON1 2018

P.s. lees hier ons report van de Hardstyle Pianist in Concert terug.

Wij lopen terug naar de entree, want daar mogen de vrienden van Plug ‘N Play het publiek welkom heten.

The Dragon Wagon

Piet en Robert draaien zoals we van ze gewend zijn, een energieke set met rappe wisseling van tracks. Voor degene die de Dragon Wagon niet kennen, dit is een erg mooie wagen met een grote rode draak erop, die al vanaf afstand te zien is.
De meeste bezoekers doen snel een dansje mee om de stemming er alvast in te krijgen. Wij blijven hier even plakken, om te horen wat PnP voor nieuws brengt, en maar goed ook, want al snel word hun nieuwe track gespeeld, met de themesong van de Nintendo klassieker Zelda erin verwerkt 😎

Na deze set besluiten wij om wat te eten, er is keuze genoeg, maar uit alles besluiten wij voor de kipwrap te gaan. We hebben nog wat tijd over voor de volgende set, dus lopen we nog wat merchandise stands af en het kan niet anders, scoor ik nog snel een Defqon.1 cap 😀

EEN WEEKEND LANG GENIETEN MET DEFQON1 2018

UV STAGE

We lopen langzaam door naar de UV stage waar Audiotricz al staat te spelen.

Audiotricz
Wij komen halverwege zijn set aan en besluiten te blijven plakken. Uiteraard horen we hem graag. We zijn immers niet voor niets fan van de Spirit of Hardstyle podcast. Tracks als ‘The world is mine’ en ‘Reawakening’ passeren de revue en voor we het weten nadert zijn set het einde. Normaal zou ik zeggen jammer, maar dit keer betekend dat ook goed nieuws, want dat betekend dat de Red weer open gaat en daar willen we vandaag toch het grootste gedeelte door brengen.

RED STAGE

De deuren gaan open en de eerste mensen rennen naar binnen, nu zijn wij wel enthiausast dat we naar binnen mogen maar om nu te gaan rennen… Nee we lopen wel gewoon 😉 We gaan gelijk door tot net voor de stage om zo dadelijk de eerste glimpsen van de heren te kunnen opvangen. Zo af en toe komen de kopjes net boven de booth uit, erg grappig om te zien.

Maar dan is daar eindelijk de aankondiging en is de Red op zondag officieel geopend!

ZaZaFront

Zoals je van dit drietal mag verwachten brengt een set van ZaZaFront één en al Brabantste gezelligheid. (dit sluit goed aan bij het thema Sunday Funday) Dit is uiteraard inclusief de vocalen van DV8 en de remixen die op hun naam staan (van bekende tracks maar dan op z’n Brabants).
Lekkere meezingers zoals ‘Weekend’, ‘Sun is Shining’ maar ook ‘Jump Around’ knallen voorbij. Na een tijdje gaan we ook iets donkerder met B-Front en we eindigen met een ware stampade met ‘Left, Right’ wat een mooi gezicht!

Check hieronder zelf dit energieke half uur, en beleef de Brabantse gezelligheid samen met ZaZAFront.

Na dit energieke uurtje is het tijd voor wat Euforisch werk.

Wasted Penguinz & Adrenalize

Wat verwacht je met een combinatie als deze? Euforische Hardstyle op en en top natuurlijk. Iedereen zingt lekker mee met tracks als
‘Wait for You’ en Darren Stylez’s ‘save me’ in de Wasted Penguinz remix.
Als laatste krijgen we een nieuwe collab van de heren te horen, die erg tof is!
Nu haakte ik eerder dit report al aan op Kutski’s podcast, wist jij dat in afgelopen editie van deze podcast Wasted Penguinz te gast waren?
Check hem hier:

Ransom (en friends)

Next up de mannen van Ransom. Natuurlijk wordt er afgeknald met de monsterhit ‘Fist Pumpin’ gevolgd door ‘Poppin Bottles’. Beide zeer sterke tracks die het hedendaags nog steeds goed doen! Dat Ransom vandaag niet alleen is wordt al snel duidelijk want de heren van Rät N FrikK stormen het podium op, om vervolgens samen een paar nummers ten gehore te brengen.
Next up is Je Broer, die natuurlijk ‘Kind van de Duivel’ doet. Hierna vraagt hij het aanwezige publiek om een cirkel te maken en is het vervolgens tijd voor een ‘Maraton’, een erg mooi gezicht.
Als laatste wordt Paul Elstak nog het podium op gehaald en is het plaatje kompleet. Nummers als ‘The promised Land’ passeren en als afsluiter komt de knaller ‘DJ Paul, make it fucking louder’.

Wij nemen een korte break, om even bij te komen van dit spektakel en sluiten straks weer aan.

D-Block & S-te-Pack 
We zijn weer terug op de Red, waar het inmiddels motregent, maar dit mag de pret niet drukken, en dat doet ‘t ook niet. Op het podium staan twee legendarische acts, D-Block & S-te-Fan samen met Deepack. Dit viertal trakteert ons op de ene na de andere klapper, van gouwe ouwe tot hun meest recente werkt. Er zijn genoeg meezing momenten, maar er is ook tijd om te stampuh (1,2, Stampuhh).

Na deze intensieve middag is het tijd voor de innerlijke mens, op naar een van de foodcorners. Keuze genoeg, van wrap tot snack, en van pizza tot frites. Wij gaan voor het laatste.

The Blue

Nu we toch even van de RED weg zijn, kunnen we even een kijkje nemen bij de andere area’s, en dat komt goed uit want ik wilde eigenlijk nog even naar de Blue toe, voor Ilmar Hansen.

Sub Sonik

Zo, hier is het Druuuukkkkk! We wurmen onszelf naar binnen, en weten een plaatsje te bemachtigen. Wat een sfeer, geweldig!
Tracks als ‘Don’t touch that Stereo’ worden door het publiek verorbert maar ook de Hardstyle versie van ‘As the rush comes’ wordt met open armen ontvangen.
Deze set vliegt helaas voorbij, maar goed, het is tijd om terug naar de Red te gaan, want de mannen van Da Tweekaz mogen bijna.

Tweekacore & Darren Styles
Zoals MC Villain al aankondigt mogen we geen tracks onder de 160/170 BPM verwachten. Het nieuwe happy zoals hij het noemt.
Voor degene die onder een steen hebben gelegen, tijdens Defqon.1 vorig jaar was de eerste set van Tweekacore een feit, inmiddels brengen ze de ene na de andere track uit, en overal waar die gedraaid worden is het feest. Ook vandaag weer krijgen we nummers als ‘Vaiana’, ‘Angels & Demons’ en vele andere in een Happy Hardcore jasje te horen.
Een set zonder Villain is niet compleet zonder ‘Trash moment’ wat weer voor een erg mooi plaatje zorgde. maar de klapper is toch wel de nieuwe collab van de heren, samen met Darren Styles;  ‘Crash and Burn’.
Als afsluiter krijgen we Ran D’s ‘In your Head’, die plaat doet het echt overal goed, of je nu op een klein plein staat of voor 60.000 man, kippenvel, iedere keer weer!

Beluister via onderstaande YouTube speler de set zelf.

DQ1 Legends

Eindelijk is het tijd voor de Defqon.1 Legends. Dit jaar zijn dit Brennan Heart, Coone en natuurlijk Project One.

Brennan Heart

Zoals verwacht krijgen we veel eigen werk te horen, Fabian draait nummers als ‘Lose my Mid’, Rock Civilization’ en ‘Imaginary’ welke stuk voor stuk door het publiek worden meegezongen.

Dit uur gevuld met energie vliegt voorbij en voor we het weten wordt Coone aangekondigd.

Coone

Koen opent toepasselijk met zijn ‘Maximum Force’ (Defqon.1 Australia Anthem 2018, gevolgd door ‘Pandora’ en ja hoor, daar is het moment al; ‘Faye’ knalt door de speakers. Natuurlijk zorgt dit voor net dat extra beetje energie bij de feestgangers dan ze al hadden.
Hiernaast zorgen o.a. ‘Dark Sun’, ‘Showtime 2.0’ en ‘It’s All In The Game’ voor de nodige hoogtepunten in Coone’s set.

Ook dit uur nadert helaas zijn einde, en dat betekend dat het tijd is voor de laatste act van het weekend; Project One.

Project One

Een waardiger slotact dan dit kun je jezelf toch niet voorstellen? Project One hoort gewoon bij Defqon, helemaal na ‘The Return of Headhunterz’ afgelopen jaar.

Het duo begint met hun DQ1 ’18 anthem, knalt daarna een nog niet geleasde track door de speakers en zet de trend door en draait alleen maar Project One materiaal. Hier en daar komen er nog een paar nieuwe tracks voorbij, altijd leuk. Dat dit duo niet stil heeft gezeten is duidelijk te merken, en de liefde die ze hebben voor ‘onze’ muziekstijl is tot ver achteraan te voelen; kippenvel.

The Closing Ritual

Watch the epic final moments of Defqon.1 now as we bring out the fireworks for one last time.


Verdict

Defqon.1 laat wederom zien waarom dit het festival voor de echte Hard head is, overal is muziek, overal is bekijks en overal is er vertier. Hiernaast zijn er meer dan genoeg merchandise stands en food area’s, is er the Big Chill en zijn er niet alleen artiesten maar ook gasten over heel de wereld aanwezig. Neem daarbij nog eens het Power Hour en de Defqon.1 Legends en je weekend is compleet!!

‘Proud to be a Weekend Warrior’ 😎