Je leest het goed. Een Lightning hoofdtelefoon voor de iPhone zit er zeer waarschijnlijk aan te komen. Dit betekent dat de audio ingang zal verdwijnen en je zeer waarschijnlijk alleen met de Lightning kabel naar je muziek, podcasts en videos kan luisteren.

Lightning hoofdtelefoon

Wat is een Lightning headphone? Iedere iPhone heeft sinds de 5 een Lightning aansluiting. Dit is de aansluiting waar jij s’avonds de oplaadkabel in stopt om vervolgens in dromenland te wachten op de volgende ochtend waarna je iPhone op 100% staat. De geruchten gaan nog steeds de ronde dat Apple bij de nieuwe iPhone 7 geen standaard audio aansluiting wil inbouwen. Deze audio aansluiting wordt ook wel de minijack genoemd. Dankzij het nieuwsbericht welke Cirrus Logic deze week uitbracht, worden deze geruchten alleen maar meer gevoed.

Circus Logic

Van het bedrijf heb je vast nog niet gehoord. Maar in iedere iPhone zit een audio-chip van Cirrus Logic. Dit bedrijf is ook lid van het Mfi-programma (Made for iPhone). Zij kunnen door Apple goedgekeurde accessoires produceren. Zij hebben een bouwpakket voor een Lightning Headphone aangekondigd, zodat fabrikanten dit kunnen oppikken om de Lightning Headphone te maken en op de markt te brengen, zodat jij als gebruiker deze kan kopen. Voordeel hiervan is dat de output van een vele hogere kwaliteit zal zijn dan de standaard 3,5 mm jack.

Geluid wordt via de Lightning poort digitaal verstuurd en omgezet naar ‘trillingen in de lucht’ waardoor je een goede kwaliteit kunt verwachten. De iPhone heeft zo’n omzetter al ingebouwd in de minijack aansluiting. De fabrikanten zijn dus zelf verantwoordelijk dat deze omzetter ook in de Lightning Headphones wordt ingebouwd.

Circus Logic

Cirrus Logic heeft nu een bouwpakket met zo’n chip door Apple goedgekeurd. Dat verzekert consumenten dat zij een goede kwaliteit kunnen krijgen en zorgt ervoor dat makers van hoofdtelefoons snel hun producten kunnen lanceren zodra de iPhone 7 op de markt komt.

Wij zijn alvast razend benieuwd wat de iPhone 7 ons nog meer gaat bieden! Jij ook?